Header Ads


Οι πρεμιέρες της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (VIDEO)

Οι πρεμιέρες της ΑΕΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (VIDEO)


Θυμόμαστε τις τρεις ισοπαλίες και τη μία ήττα της Ενωσης στις τέσσερις προηγούμενες πρεμιέρες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!
Η μεγάλη βραδιά έφτασε. Απόψε η ΑΕΚ, μετά από 12 χρόνια, θα παίξει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Άγιαξ. Θα είναι η πέμπτη συμμετοχή της Ενωσης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και το εντυπωσιακό είναι πως η αποψινή θα είναι η τέταρτη φορά της που την 1η αγωνιστική θα αγωνιστεί εκτός έδρας. Πάμε να θυμηθούμε τι έχει κάνει η ΑΕΚ στις πρεμιέρες της στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μετράει τρεις ισοπαλίες και μία ήττα.

1994-95 Σάλτσμπουργκ – ΑΕΚ 0-0 (14/9/1994)
Πρώτη συμμετοχή της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση και το ταξίδι ξεκίνησε στο Σάλτσμπουργκ κόντρα στην Καζινό Σάλτσμπουργκ και σε έναν όμιλο όπου βρίσκονταν επίσης ο Άγιαξ και η Μίλαν. Δύσκολος όμιλος. Οι δυο τελευταίοι πήγαν στον τελικό του θεσμού εκείνης της σεζόν και το τρόπαιο κατέκτησε ο Αίαντας, ενώ η Σάλτσμπουργκ την προηγούμενη χρονιά είχε φτάσει στον τελικό του ΟΥΕΦΑ. Η ΑΕΚ πήγε στην Αυστρία και έφυγε με το 0-0. Θα μπορούσε να είχε κερδίσει, είχε τις στιγμές της, ενώ και η Σάλτσμπουργκ άγγιξε το γκολ έχοντας δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο. Η βαθμολογία στο φινάλε του ομίλου: Αγιαξ 10, Μίλαν 7, Σάλτσμπουργκ 5, ΑΕΚ 2.



2002-03 Γκενκ – ΑΕΚ 0-0 (17/9/2002)
Σε έναν όμιλο με Ρεάλ, Ρόμα και Γκενκ, η ΑΕΚ στην πρεμιέρα της πηγαίνει στην έδρα της Γκενκ (Luminus Arena – Fenix) και φεύγει με το 0-0. Η Ενωση θα μπορούσε να πάρει το ματς. Είχε χάσει μεγάλες ευκαιρίες με τους Νικολαϊδη, Ναλιτζή και φυσικά η μεγαλύτερη όλων εκείνη του Λάκη στο τέλος του αγώνα. Ηταν η χρονιά που η ΑΕΚ πέτυχε κάτι μοναδικό: Έξι ισοπαλίες, σε έξι αγώνες στον όμιλό της, με τα μυθικά ματς κόντρα στη Ρεάλ να μένουν ιστορία. Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Ρεάλ 9, Ρόμα 9, ΑΕΚ 6, Γκενκ 4.



2003-04 ΑΕΚ – Λα Κορούνια 1-1 (17/9/2003)
Περίεργη χρονιά για την ΑΕΚ. Με έδρα της τη Λεωφόρο στην Ευρώπη η Ενωση πέρασε στους ομίλους και στην πρεμιέρα της αντιμετώπισε την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, σε έναν όμιλο που ήταν επίσης η Μονακό και η Αϊντχόβεν. Το τελικό 1-1 με τους Ισπανούς ήρθε το τέλος με γκολ πέναλτι του Τσιάρτα (86’). Είχε προηγηθεί η Λα Κορούνια με τον Παντιάνι στο 12’. Η τελική βαθμολογία του ομίλου: Μονακό 11, Λα Κορούνια 10, Αϊντχόβεν 10, ΑΕΚ 2

2006-07 Μίλαν – ΑΕΚ 3-0 (13/9/2006)
Η τελευταία συμμετοχή της ΑΕΚ σε ομίλους μέχρι απόψε. Σε όμιλο με Μίλαν (στο τέλος πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ), Λιλ και Αντερλεχτ, η πρεμιέρα της Ενωσης ήταν στο Σαν Σίρο χάνοντας 3-0. Θα μπορούσε τότε πρόκριση η ΑΕΚ στην επόμενη φάση, αν η Μίλαν δεν έχανε από τη Λιλ τελευταία αγωνιστική μέσα στο σπίτι της. Η τελική βαθμολογία: Μίλαν 10, Λιλ 9, ΑΕΚ 8, Αντερλεχτ 4.



*aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.