Header Ads


Νίκη με γκολάρα και... ζόρια στην Εσθονία για τη «διπρόσωπη» Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με γκολάρα και... ζόρια στην Εσθονία για τη «διπρόσωπη» Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)


Πολύτιμο τρίποντο (1-0) για την Ελλάδα στην πρεμιέρα του Nations League.
Η Εθνική Ελλάδας μπήκε με νίκη στη φάση των ομίλων του Nations League, καθώς επικράτησε δύσκολα με 1-0 στην έδρα της Εσθονίας χάρη σε πολύ ωραίο γκολ του Κώστα Φορτούνη.

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στα πρώτα 25 λεπτά, όμως προβλημάτισε με την απόδοσή της στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

H Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου της ισοβαθμώντας με τη Φινλανδία στους 3 βαθμούς και ετοιμάζεται για τη 2η αγωνιστική στην έδρα της Ουγγαρίας (11/9).

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε στο ματς δυνατά και πίεσε εξ΄αρχής με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε μόλις στο 4’, με τον Φορτούνη να βρίσκει τον Μήτρογλου, αυτόν να περνά ωραία μπαλιά στον Μάνταλο και τον άσο της ΑΕΚ να πλασάρει από κοντά αναγκάζοντας τον Άκσαλου σε μεγάλη απόκρουση. Η απάντηση των Εσθονών ήρθε στο 10’ με ατομική ενέργεια και ωραίο πλασέ του Λουτς, που κατέληξε λίγο άουτ, όμως η Εθνική μας ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και δικαιώθηκε για την υπεροχή της. Στο 14’ ο Μήτρογλου βρήκε τον Φορτούνη με καταπληκτική κεφαλιά-πάσα και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Άκσαλου με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής, κάνοντας το 1-0 για την Ελλάδα.

Η Εθνικής μας εξακολούθησε να προβληματίζει την αντίπαλη άμυνα με καλή κυκλοφορία μπάλας. Μπορεί να μην έβγαλε άλλη κλασική ευκαιρία (εξαίρεση δύο επικίνδυνες σέντρες του Τοροσίδη στο 20 και στο 21’, όταν ο Μήτρογλου δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλα), όμως ήλεγχε το παιχνίδι. Όλα αυτά μέχρι το 25’, καθώς σε εκείνο το σημείο η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε και η απόδοσή της δεν ήταν η ίδια. Μάλιστα στο 25’ ο Μπάρκας χρειάστηκε να επέμβει για να αποσοβήσει την ισοφάριση σε επικίνδυνο συρτό σουτ του Βασίλιεφ. Η Ελλάδα έχασε τον ρυθμό της μην μπορώντας να αντιμετωπίσει το πρέσινγκ των Εσθονών. Η «γαλανόλευκη» έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 40’, όταν ένα φάουλ του Φορτούνη από πλάγια θέση πέρασε από όλους και κατέληξε στο κάθετο δοκάρι της Εσθονίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προβλημάτισε με την εικόνα του στο δεύτερο μέρος, αφού οι διεθνείς μας δεν μπορούσαν να συνδυαστούν σωστά, με την ομάδα να μοιάζει ασύνδετη και να μην έχει καλές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών της. Μάλιστα δέχθηκε αρκετή πίεση από την Εσθονούς, οι οποίοι όμως δεν είχαν την ποιότητα να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες.

H Ελλάδα είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς με δύο καλές ευκαιρίες στο ίδιο λεπτό. Στο 66’ ο Άκσαλου έκανε δύσκολη απόκρουση σε πονηρό φάουλ του Φορτούνη από πλάγια θέση, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ένα καλό σουτ του Πέλκα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 71’ η Ελλάδα «καρδιοχτύπησε», καθώς η προβολή του Λουτς εντός περιοχής μετά από κακή εκτίμηση του Τοροσίδη κατέληξε λίγο άουτ, ενώ στο 81’ χάθηκε μια ακόμα καλή ευκαιρία για να «κλειδώσουμε» τη νίκη μετά από ωραίο μονοκόμματο σουτ του Φορτούνη και εντυπωσιακή επέμβαση του Άκσαλου. Η Ελλάδα κράτησε το μηδέν χωρίς άλλα «παρατράγουδα», ενώ στο 91’ ο Φορτούνης νικήθηκε και πάλι από τον Άκσαλου σε τετ α τετ.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Εθνικής μας. Πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα, ενώ είχε ένα δοκάρι και μια ακόμα σημαντική ευκαιρία με εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ, αλλά και δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-2-3-1 παρέταξε την Ελλάδα ο Μίκαελ Σκίμπε. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Λυκογιάννη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά. Στον άξονα έπαιξαν ο Κουρμπέλης και ο Μπουχαλάκης και επιτελικός χαφ ο Φορτούνης. Δεξιά στη μεσαία γραμμή κινήθηκε ο Μάνταλος, αριστερά ο Πέλκας και σέντερ φορ ο Μήτρογλου.

Η Εσθονία αγωνίστηκε με σύστημα 5-4-1 και παρατάχθηκε με τους Άκσαλου, Καμς, Πικ, Βίμαν, Άνιερ, Όγιαμα, Λουτς, Βασίλιεφ, Μετς, Ντιμιτρίεφ και Μπαράνοφ.

Η ΦΑΣΗ: Το γκολ του Κώστα Φορτούνη μετά από φανταστική ασίστ του Κώστα Μήτρογλου χάρισε μια πολύ σημαντική νίκη στην Εθνική μας.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Ολλανδού Σέρνταρ Γκοζουμπουγιούκ.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε, που ήταν οι τρεις βαθμοί. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποίησε με την εικόνα της και θα έχει μεγάλα προβλήματα, εάν εμφανιστεί έτσι στην έδρα της Ουγγαρίας.

Διαιτητής: Σερντάρ Γκοζουμπουγιούκ (Ολλανδία)

Κίτρινες: Μετς, Μπαράνοφ

Οι συνθέσεις:

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Ακσάλου, Πικ, Μετς, Βίχμαν, Μπαράνοφ, Καμς, Λουτς (85΄ Πούρι), Βασίλιεφ, Ντμιτρίγεφ, Ογιάμαα (79΄ Ταμ), Ανιερ (63΄ Ζενιόφ)

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Λυκογιάννης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μπουχαλάκης (78΄ Τζιόλης), Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (90΄+ Κουλούρης), Μάνταλος, Μήτρογλου (50΄ Μπακασέτας)

ΠΑΤΑ ΤΟ:



sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.