Header Ads


Τρίκαλα-ΑΕΚ: Κάτι παραπάνω από ένα φιλικό για τον Ουζουνίδη

Τρίκαλα-ΑΕΚ: Κάτι παραπάνω από ένα φιλικό για τον Ουζουνίδη


Τι περιμένει να δει απόψε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο φιλικό των Τρικάλων
Μπορεί ο αντίπαλος να μην είναι κάτι… σπέσιαλ, μπορεί το εμπόδιο να είναι χαμηλό (Football League), αλλά στα μάτια του Μαρίνου Ουζουνίδη το αποψινό (20:00) φιλικό στα Τρίκαλα σημαίνει πολλά. Κυρίως διότι πέραν των 10 απουσιών που μετρά ελέω τραυματισμών και τιμωριών, ο Ελληνας τεχνικός έχει πολλά… ζητήματα ανοιχτά. Και θέλει να δει τι έχει στα χέρια του ενόψει των αγώνων-φωτιά που ακολουθούν σε Super League και Champions League. Χαρακτηριστικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος η ΑΕΚ παίζει εντός με τον Πανιώνιο, ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και εν συνεχεία το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Και επειδή τα… κουκιά είναι μετρημένα πια, απόψε στα Τρίκαλα θα ήθελε να δει o Oυζουνίδης τα εξής:

1. Ο Γιάννης Γιαννιώτας είναι η… έξτρα προσθήκη μετά την πρόκριση στους ομίλους. Βρίσκεται σε καλό επίπεδο και απόψε στην ΑΕΚ θέλουν να τον δουν πόσο έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας και ξέρει τι ζητά ο προπονητής του. Σημαντικός κρίκος στα άκρα, δίνει δύναμη με την ταχύτητα του στην (αντ-)επίθεση. Κάτι που η ΑΕΚ θέλει πολύ τόσο στο Αμστερνταμ, όσο και στην Τούμπα.

2. Με τους Λαμπρόπουλο-Οικονόμου να έχουν βγάλει όλη τη… βρώμικη δουλειά και τον Τσόσιτς να υπάρχει ως λύση από πίσω, η επιστροφή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι σε δράση μετά από 1,5 μήνα είναι πολύ σημαντική. Αν είναι καλά είναι εξαιρετικός στόπερ που μπορεί να «διαβάσει» αμυντικά και οργανωτικά το παιχνίδι. Στην ΑΕΚ θέλουν να δουν πόσο… καλά είναι.

3. Ο Ροντρίγκο Γκάλο αν και έχει ξεκινήσει την σεζόν ως μπακ απ του Μπακάκη, είναι ο… μπαλαντέρ στη δεξιά πλευρά. Ο Ουζουνίδης τον έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές και μπροστά του στην πλευρά. Και δεν αποκλείεται αυτό να το δούμε και με τον Αγιαξ στην Ολλανδία, τώρα που γύρισε ο Βραζιλιάνος. Τεστ ετοιμότητας και για τον ίδιο απόψε.

4. Από την στιγμή που δεν αποκτήθηκε αμυντικό χαφ, η ΑΕΚ έμεινε με Σιμόες, Αλεφ και Γαλανόπουλο και ενεργοποιείται ξανά ο Μοράν. Όμως στις σκέψεις του Ουζουνίδη είναι και ο χαφ Ούρος Τσόσιτς σε κάποια ματς. Απόψε θέλει να τον δει και στόπερ και κάποια λεπτά ως χαφ.

5. Αποφασίστηκε να μπει ξανά στην ομάδα αφού δεν ήρθε χαφ επιπέδου. Ο Ερικ Μοράν είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Μέχρι στιγμής δεν έχει μπει στο… πνεύμα της ΑΕΚ σε κανένα σημείο της (μικρής) παρουσίας του στην Ελλάδα. Αν συνεχίσει να είναι λάιτ χαφ, που φοβάται να πάρει πρωτοβουλίες και δεν κάνει… παιχνίδι θα απογοητεύσει ξανά. Και θα ενεργοποιήσει και τα μεταγραφικά αντανακλαστικά της ΑΕΚ στην αγορά των ελεύθερων.

6. Εχει παίξει σε πέντε παιχνίδια, σε δύο ως βασικός. Εχει σκοράρει γκολ, ωστόσο ψάχνει ρυθμό και… χρόνο να λυθεί. Ο Εζεκίελ Πόνσε είναι νεαρός και θέλει να παίζει. Και απόψε ο Ουζουνίδης θα του δώσει μια σημαντική ευκαιρία που θα μετρήσει πολύ για τα επόμενα ματς.

7. Εχει κάνει καλή εκκίνηση ο Αλεφ, αλλά στην ΑΕΚ διακρίνουν ότι έχει… θεματάκια στην τακτική. Κάτι σημαντικό για τον άξονα. Και θέλει ματς για να μάθει την ομάδα, τους συμπαίκτες του και τι ζητά ο Ουζουνίδης. Είναι χαφ με πολλές δυνατότητες και ο προπονητής του ξέρει ότι μπορεί να έχει… περισσότερα από τον Βραζιλιάνο.

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.