Header Ads


Έρχεται... τσουνάμι: Αυτή είναι η τεράστια πρόκληση για τον Ουζουνίδη στην ΑΕΚ!

Έρχεται... τσουνάμι: Αυτή είναι η τεράστια πρόκληση για τον Ουζουνίδη στην ΑΕΚ!


Θα τα καταφέρει ο πολυμήχανος Μαρίνος;
Η απόφαση της ΑΕΚ να μην κάνει μεταγραφές της τελευταίας στιγμής αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Η ειδική διαχείριση στον Σιμόες, τα πειράματα και τα τρικ που σκέφτεται ο Έλληνας τεχνικός για να μακιγιάρει τα κενά στις θέσεις των εξτρέμ και του αμυντικού μέσου.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κλαίει κάποιος πάνω από το χυμένο γάλα. Ότι έγινε, έγινε. Σημασία έχει τι γίνεται από εδώ και πέρα. Για διάφορους λόγους (είτε επειδή οι διαπραγματεύσεις μπλόκαραν, είτε επειδή οι τιμές των παικτών που συζητήθηκαν δεν ήταν συμφέρουσες), η ΑΕΚ δεν ενισχύθηκε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και ως εκ τούτου θα πάει ως έχει. Το θέμα λοιπόν είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ένας προπονητής που σφυρηλατήθηκε στα δύσκολα. Έχει ζήσει τόσα δύσκολα στις προηγούμενες ομάδες του, που αυτά που βιώνει στην ΑΕΚ του φαίνονται… παιχνιδάκι. Σίγουρα θα ήθελε κάποιες επιπλέον ποιοτικές λύσεις, αλλά δεν θα σκάσει κιόλας. Εξάλλου το υπάρχον υλικό της ΑΕΚ μόνο κακό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ίσως το μοναδικό μεγάλο ζήτημα που υπάρχει στο ρόστερ της ΑΕΚ αφορά την θέση του εξαριού. Αλήθεια, τι θα γίνει αν τραυματιστεί ή συμπληρώσει κάρτες ο Αντρέ Σιμόες; Τι θα γίνει αν ντεφορμαριστεί ή κουραστεί ο Πορτογάλος; Άνθρωπος είναι κι αυτός. Οι λύσεις πρέπει πια να βρεθούν εκ των έσω.

Οι λύσεις πρώτης γραμμής για την θέση «6» είναι κατά σειρά προτεραιότητας οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και Άλεφ, έστω και αν οι δύο τελευταίοι δεν είναι αυτό που λέμε καθαρά εξάρια. Σε ορισμένα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια όμως (κάτι που έγινε και στον αγώνα της πρεμιέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα), ο Σιμόες θα παίρνει ανάσες, αφού ο Ουζουνίδης ξέρει ότι φέτος πρέπει να κάνει ειδική διαχείριση στον Πορτογάλο, που μαζί με τον Λιβάγια είναι οι πιο κομβικοί παίκτες του στο φετινό ρόστερ.

Όταν λοιπόν Γαλανόπουλος και Άλεφ πάνε στο «6», τότε αναγκαστικά προκύπτουν νέες ανάγκες στο «8», κάτι που η ΑΕΚ μπορεί να καλύψει είτε με οπισθοχώρηση του Μάνταλου, είτε με ενεργοποίηση του Άστριτ Αϊντάρεβιτς, ο οποίος έδωσε κάποιες σημαντικές λύσεις και πέρσι.

Από εκεί και μετά υπάρχουν και οι λεγόμενες λύσεις ανάγκης, οι αλχημείες. Από την στιγμή που ο Έρικ Μοράν έμεινε στην ομάδα, θεωρείται ενεργός παίκτης και ως τέτοιος πρέπει να λογίζεται. Σίγουρα, ο Ισπανός δεν έπεισε μέχρι στιγμής ότι μπορεί να κάνει την διαφορά, ωστόσο ένας παίκτης με προϋπηρεσία στην Primera Division δεν μπορεί να θεωρηθεί εντελώς αμελητέα ποσότητα.

Μία άλλη σκέψη, ένα άλλο πείραμα που περνάει από το μυαλό του Ουζουνίδη είναι η μετάθεση του Ούρος Τσόσιτς στην θέση του αμυντικού χαφ, κάτι που έχει γίνει πειραματικά στην προετοιμασία.

Σε ότι αφορά την μη απόκτηση εξτρέμ, το θέμα είναι περισσότερο ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Αριθμητικά, η ΑΕΚ έχει πολλές λύσεις και ο Ουζουνίδης μπορεί να αλλάζει τα πλάνα του ανάλογα με τον αντίπαλο και την στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει σε κάθε παιχνίδι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η ΑΕΚ έχει παίξει με έναν μπακ στην θέση του εξτρέμ (τόσο ο Έλντερ Λόπες, όσο και ο Γκάλο έχουν δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία στην θέση), ενώ η απόκτηση του Γιάννη Γιαννιώτα θα δώσει ενέργεια, ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και πλάτος στο γήπεδο.

Ο Βίκτορας Κλωναρίδης έχει ξεκινήσει φορτσάτος φέτος, ενώ η ΑΕΚ περιμένει την αποθεραπεία των Μπογέ και Αλμπάνη που στάθηκαν άτυχοι με τους τραυματισμούς τους στο ξεκίνημα της σεζόν. Θεωρητικά, ως «πλάγιος» μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο πασπαρτού Μάνταλος, κάτι που έγινε και στα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας, ενώ ο Ουζουνίδης έχει δείξει ότι δεν υπολογίζει για τα άκρα τον Τάσο Μπακασέτα, τον οποίο θέλει σε πιο κεντρικούς ρόλους, όπου μπορεί να έχει πιο άμεση επαφή με την αντίπαλη εστία.

Με άλλα λόγια; Το μπαλάκι τώρα πάει στα χέρια του πολυμήχανου Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος καλείται με την προπονητική του ευφυΐα να «παίξει» με το ρόστερ του, ώστε να μακιγιαριστούν, οι όποιες αστοχίες υπάρχουν στο κιτρινόμαυρο ρόστερ. Λύσεις υπάρχουν…

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.