Header Ads


Η διαβολοβδομάδα της ΑΕΚ που δίνει απαντήσεις

Η διαβολοβδομάδα της ΑΕΚ που δίνει απαντήσεις


Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μία σειρά τριών άκρως απαιτητικών αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη και παράλληλα μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δώσει τις δικές της απαντήσεις.
Δεδομένα οι δύο ήττες της ΑΕΚ σε Άμστερνταμ και Τούμπα έφεραν την ομάδα σε μία κατάσταση όχι και τόσο γνώριμη καθώς δεν ήταν συνηθισμένη σε σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων ανεξάρτητα από τον τρόπο αυτά προήλθαν. Παρ΄όλα αυτά, η Ένωση ως οργανισμός έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές σε αυτό το διάστημα της επιστροφής της πως διαθέτει τον χαρακτήρα να αφήσει πίσω της το όποιο «στραβοπάτημα» και να επανέλθει στις επιτυχίες. Άλλωστε, σίγουρα υπάρχουν και στοιχεία που μπορεί κανείς να κρατήσει από την παρουσία της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη κυρίως στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Οι κιτρινόμαυροι πήγαν σε μία από τις πλέον δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος και έπαιξαν το παιχνίδι τους, δημιουργώντας ευκαιρίες ανεξάρτητα από το εάν τελικά δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Το ζήτημα, λοιπόν, είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να επανακάμψει και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Μπορεί να ακολουθούν δύο σπουδαία ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα σε Μπενφίκα και Ολυμπιακό όμως όπως δήλωσε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης οι παίκτες του πρέπει αυτή την στιγμή στο μυαλό τους να έχουν μονάχα εκείνο του Σαββάτου στο «Γεντί Κουλέ». Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με εξαίρεση ίσως το ματς στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο και θα παλέψει για να βγάλει αντίδραση με σύμμαχο βέβαια και την δυνατή της έδρα.

Η Ένωση έχει ένα επιπλέον κίνητρο για την νίκη στο Ηράκλειο καθώς σε περίπτωση που κατακτήσει τους τρεις βαθμούς θα επωφεληθεί από ενδεχόμενη απώλεια βαθμών Ολυμπιακού ή και ΠΑΟΚ στο μεταξύ τους ντέρμπι της Κυριακής στο Φάληρο. Για να μπορέσει, όμως η ΑΕΚ να παρακολουθήσει αυτό το ματς αναζητώντας τα δικά της κέρδη θα πρέπει πρώτα να επιστρέψει το βράδυ του Σαββάτου από την Κρήτη με το τρίποντο. Σε διαφορετική περίπτωση, κάθε συζήτηση δεν θα έχει νόημα. Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή όμως μοιάζει ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο δεν θα έχουν πολλές απώλειες πέραν των μεταξύ τους παιχνιδιών και έτσι τα περιθώρια «λάθους» είναι ελάχιστα. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς πως σε περίπτωση που δεν έρθει το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΟΦΗ, θα υπάρξει μουρμούρα και εκεί η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη.

Φυσικά, η συνέχεια σε αυτή την διαβολοεβδομάδα για την ΑΕΚ είναι ακόμα πιο απαιτητική. Την προσεχή Τρίτη η Ένωση θα υποδεχθεί την Μπενφίκα σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπάρχει περιθώριο ήττας προκειμένου να συνεχίσουν να υφίστανται ρεαλιστικές πιθανότητες για κατάληψη τουλάχιστον της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ και με δεδομένο πως μετά υπάρχουν οι δύο αναμετρήσεις με την Μπάγερν Μονάχου. Βεβαίως, όπως έχουμε ξαναγράψει, κανείς δεν μπορεί να έχει απαίτηση από την ΑΕΚ να αφήσει πίσω της κάποια από τις τρεις άλλες ομάδες του ομίλου της, ωστόσο η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου στο ματς με το Άμστερνταμ έδειξε πως οι κιτρινόμαυροι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση.

Η δύσκολη αυτή εβδομάδα ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πάντα σε συνάρτηση και με το αποτέλεσμα του αγώνα των ερυθρόλευκων με τον Δικέφαλο του Βορρά, η Ένωση θα έχει την ευκαιρία να πιάσει ή και να προσπεράσει την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς εφόσον έχει κερδίσει τον ΟΦΗ. Το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει πάρει για τα καλά... τον αέρα των Πειραιωτών αποτελεί ένα δεδομένο στην εξίσωση της αναμέτρησης αλλά ουδείς μπορεί να παραβλέψει πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι ανώτερος τουλάχιστον του περσινού.

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μία διαβολοεβδομάδα, ωστόσο, είναι μία σειρά αγώνων που της δίνει παράλληλα και μία μεγάλη ευκαιρία να δώσει τις δικές της απαντήσεις και να πάει στην διακοπή για τις εθνικές ομάδας με ηρεμία και περιμένοντας μετά από αυτήν και την σταδιακή επιστροφή του Λούκας Μπογέ που θα δώσει μία πολύ σημαντική επιπλέον λύση στον προπονητή του. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει καλά τον τρόπο να διαχειριστεί το ρόστερ του σε αυτές τις άκρως απαιτητικές αναμετρήσεις, ξέρει να δουλεύει υπό πίεση αλλά και το πως να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς από τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Άγιαξ και ΠΑΟΚ.

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.