Header Ads


Unlabelled Έτσι θα κάνει το back to back - Με αυτόν τον παικταρά ποιος θα της πάρει το πρωτάθλημα;

Έτσι θα κάνει το back to back - Με αυτόν τον παικταρά ποιος θα της πάρει το πρωτάθλημα;


Ποιοι έρχονται στην Ένωση και την ανεβάζουν;
Από τη Γ' Εθνική εως την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το σεντόνι του Champions League, η διαδρομή δεν ήταν εύκολη...

Η διαδρομή της ΑΕΚ από τα χωράφια της Γ’ εθνικής μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μέχρι και το… σεντόνι του Champions League δεν ήταν εύκολη. Δεν της έστρωσε κανείς ροδοπέταλα. Μόνη της έκανε ευθεία το κακοτράχαλο δρόμο με τις πολλές στροφές. Πέρασε πολλά, βίωσε δυσκολίες, ταλαιπωρήθηκε, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει εχθρούς εντός και εκτός των πυλών, αλλά έφτασε εκεί που είχε στοχεύσει. Και «ψήθηκε» για να κατακτήσει τον τίτλο. Κόντρα σε όλους και όλα. Απέναντι στον Ολυμπιακό του Μαρινάκη και τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη. Δύσκολα εμπόδια, καθώς είχαν διαφορετικές αφετηρίες σε σχέση με αυτήν. Δικά τους γήπεδα, μεγαλύτερα μπάτζετ, αλλά ο νεοπλουτισμός αποδείχθηκε… αυτογκόλ πέρυσι και η ΑΕΚ με το 3ο μπάτζετ, στο ΟΑΚΑ, έγινε Πρωταθλήτρια. Η τεχνογνωσία της ΑΕΚ, η επένδυση της σε ποδοσφαιρικά προϊόντα δίχως να υποθηκεύει το μέλλον της οικονομικά, η εμπιστοσύνη στον προπονητή και τους παίκτες από την πρώτη ημέρα μέχρι και την τελευταία, μαζί με την εμπειρία και τη δυναμική του κορυφαίου ποδοσφαιρικού παράγοντα στην χώρα Δημήτρη Μελισσανίδη, σήκωσε το Πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Και έμειναν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να… χαζεύουν πως τους πήρε η ΑΕΚ τον τίτλο, δίχως να έχει ξηλωθεί, αλλά με εύστοχες και έξυπνες κινήσεις στην αγορά.

Φέτος η Πρωταθλήτρια ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει εξ’ αρχής όλο το… σύστημα. Ο συνασπισμός των μεγάλων αντιπάλων (Ολυμπιακός κα ΠΑΟΚ) απέναντι της, δίχως να υπάρχει πια και το μέγεθος του ΠΑΟ να μοιράζει τα δεδομένα (ζει με deal από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΕΡΤ πια).

Με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο τιμόνι, η ΑΕΚ… «ισοφαρίζει» το ότι έχασε τον Πρωταθληματικό προπονητή της. Και το απέδειξε στα τρία πρώτα ματς του Champions League. Ξέρει τα κατατόπια, είναι πιο καταρτισμένος, πιο έμπειρος, ψύχραιμος και σοβαρός σε σχέση με τον Λουτσέσκου και τον Μάρτινς στην εκκίνηση. Ειδικά για τον Λουτσέσκου όταν πρέπει να μιλήσει αδικεί την πολύ καλή δουλειά του στο χορτάρι, ενώ ο Μάρτινς μπορεί να μην έχει το βιογραφικό αλλά δείχνει σοβαρός εντός και εκτός γηπέδου.

Η ΑΕΚ έχει τον περσινό κορμό της με κάποιες σημαντικές αποχωρήσεις, αλλά όπως αποδείχθηκε και στα πιο δύσκολα και κρίσιμα ματς του Champions League ήξεραν οι παίκτες να κάνουν τη δουλειά τους. Ουσιαστικά οι περσινοί συν τον Οικονόμου, με Μπογέ-Πόνσε ακόμη να μην έχουν αγωνιστεί ουσιαστικά και τον Αλεφ να έχει δείξει κάποια καλά αγωνιστικά δείγματα. Και με τον Τσιγκρίνσκι εκτός… Η ΑΕΚ έχει να δώσει ακόμη πολλά, να δείξει ακόμη περισσότερα. Με τεράστια προσπάθεια, αλλά δίχως να δείξει στο γήπεδο τι πραγματικά μπορεί να κάνει μπαίνει στους ομίλους του Champions League.

Αν αποκτηθεί εξτρέμ όπως ο Νάρσινγκ, ή χαφ όπως ο Αγκού, τότε η ΑΕΚ ισχυροποιείται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Διότι σε σχέση με ότι είδαμε πχ με τη Βίντι στην Ουγγαρία, η ΑΕΚ θα έχει ακόμη να βγάλει στη… σκηνή τις δύο μεταγραφές που θα την ανεβάσουν επίπεδο, τον Μπογέ, τον Πόνσε, τον Αλεφ στο 100%, τον Τσιγκρίνσκι και τον Αλμπάνη ως λύση. Τι λέτε; Θα της πάρουν εύκολα το πρωτάθλημα; Το back to back μαζί με αγώνες ομίλων Champions League, είναι πιο δύσκολο από το να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αλλά αν ξέρετε καλά την ΑΕΚ, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Μην της βάζετε δύσκολα…

to10.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.