Header Ads


Unlabelled «Βλάχος ο Ουζουνίδης – Αυτός θύμισε Βράνιες, το πούλημα και οι μεταγραφές που δεν...»

«Βλάχος ο Ουζουνίδης – Αυτός θύμισε Βράνιες, το πούλημα και οι μεταγραφές που δεν...»


Πόση ανάλυση χωρά η πρώτη εμφάνιση της ΑΕΚ στην Πολωνία;
Και να κέρδιζε η ΑΕΚ την Μίετζ, το παιχνίδι έτσι και αλλιώς δεν προσφερόταν για ασφαλή συμπεράσματα. Επρόκειτο για ένα φιλικό προετοιμασίας, οπότε ήταν δεδομένο, ότι θα βλέπαμε μία ομάδα άδετη και ανέτοιμη. Το παραδέχτηκε άλλωστε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στις δηλώσεις του, όπου τόνισε, ότι δεν μπορούσε να ζητήσει από τους παίκτες του, πράγματα, τα οποία δεν έχουν δουλευτεί στις μέχρι τώρα προπονήσεις.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας είχε δύο πρόσωπα στο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο ου εμφανίστηκε μία πειραματική ενδεκάδα ήταν υποτονική, στο δεύτερο όμως ήταν πιο γρήγορη, απειλητική και με διάθεση να παίξει από τα άκρα. Και στα δύο ημίχρονα όμως παρατηρήθηκε, ότι υπήρχε πρόβλημα στο γκολ, κάτι που στέλνει μήνυμα προς τα άνωθεν κλιμάκια της διοίκησης για απόκτηση επιθετικού.

Οι μικροί στάθηκαν όρθιοι

Ατομικά θα σταθώ στην εμφάνιση των πιτσιρικάδων της ομάδας. Γιαννούτσος, Γιούσης και Μπότος μπήκαν μέσα με πολύ όρεξη και διάθεση να δείξουν πράγματα στον προπονητή τους, ο οποίος έχει αποδείξει ότι εμπιστεύεται νέους, γηγενείς ποδοσφαιριστές. Ιδιαίτερα ο Γιούσης που ήταν η περσινή αποκάλυψη του Κυπέλλου εμφανίστηκε άφοβος, πήρε πρωτοβουλίες και έτρεξε αρκετά μέχρι να αντικατασταθεί.

Ο Κλωναρίδης σε θέση σέντερ φορ (γιατί ο Λιβάγια έπαιζε πιο πίσω και κατέβαινε αρκετά για να πάρει μπάλα) δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει όσους λένε, ότι η παρουσία του Ουζουνίδη θα τον μεταμορφώσει και θα τον κάνει να μας θυμίσει την εικόνα του στον Παναθηναϊκό. Μία φορά του δόθηκε μπαλιά πάρε βάλε από τον Μάνταλο (άφαντος ήταν μαζί με τον Κροάτη), εκείνος πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά άργησε και κλείστηκε με αποτέλεσμα να χάσει σημαντική ευκαιρία να σκοράρει. Αυτές οι φάσεις που είναι σίγουρα γκολ απλά δεν πρεπει να χάνονται.

Στο δεύτερο μέρος η παρουσία του Μπακασέτα και του Αϊντάρεβιτς ήταν αρκετά ενθαρρυντική. Ο πρώτος έπαιζε ελεύθερα, έπαιρνε πρωτοβουλίες πάνω του και δοκίμαζε συνεχώς το πόδι του, ενώ ο Αλβανός είχε συμμετοχή δημιουργικά.

Οι προσθήκες που έπαιξαν

Ο Οικονόμου ήταν πολύ καλός στον αέρα και σε μερικές επεμβάσεις του θύμισε Βράνιες, ιδιαίτερα σε μία φάση που γκρέμισε τον αντίπαλό του με καρατιά στον αέρα (φώτο αριστερά). Όσον αφορά τον νεοαποκτηθέντα Αλμπάνη, είχε συμμετοχή σε μία φάση, δεν κατάφερε όμως στον χρόνο που του δόθηκε να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του.

Δεν άρεσε καθόλου το γεγονός, ότι από ένα σημείο και μετά στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ πούλαγε εύκολα τη μπάλα και αποσυντονιζόταν η άμυνά της σε κάθε αντεπίθεση των Πολωνών από τα άκρα.

Οι ατάκες του Ουζουνίδη

Αυτές λοιπόν είναι οι πρώτες εντυπώσεις από την ΑΕΚ, η οποία κάνει μπαμ ότι χρίζει ενίσχυσης, κάτι που παραδέχτηκα και ο Ουζουνίδης στις δηλώσεις του μετά το φιλικό. Ο Έλληνας τεχνικός είπε ξεκάθαρα, ότι προτεραιότητα έχει η υπόθεση του εξτρέμ, αποκάλυψε ότι σύντομα θα υπάρξει ενίσχυση με κεντρικό χαφ και αναφέρθηκε στο θέμα Πόνσε, επιβεβαιώνοντας ότι η Ένωση κοιτάζει εναλλακτικές.

Είχε πολλά χρόνια προπονητής της ΑΕΚ να μιλήσει από το πρώτο ματς για μεταγραφές και να αναφερθεί στις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν τη σεζόν 2012-2013, επί Βαγγέλη Βλάχου, ο οποίος στις τοποθετήσεις του ανέφερε ποιους παίκτες χρειαζόταν.

Θα μου πείτε, άλλη ομάδα τότε και άλλη τώρα. Το σίγουρο είναι, ότι υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση που αγχώνει τους Ενωσίτες, στους οποίους έχει δημιουργηθεί αίσθηση, ότι κάτι δεν έχει πάει καλά στον σχεδιασμό, παρότι έχουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση της ομάδας.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

  1. Γιουσης Γιαννουτσος Γιακουμακης the three Gs του Ουζουνιδη !!! Περιμενουμε και ανυπομονουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.