Header Ads


Ο... τρόπος του Μαρίνου

Ο... τρόπος του Μαρίνου


Πώς δούλεψε ο προπονητής της ΑΕΚ στο Κίελτσε και ποιες οι βασικές αρχές παιχνιδιού που θέλει να περάσει στους παίκτες του.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εφάρμοσε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ τον δικό του τρόπο εκγύμνασης, έχοντας μαζί του το πολυάριθμο προπονητικό τιμ. Ουσιαστικά η προπόνηση χωρίζονταν σε δύο γκρουπ. Οι γυμναστές (Γιάγκου, Κωτσής, Πανουργιάς), αναλάμβαναν όλη τη δουλειά που αφορούσε τη φυσική κατάσταση, τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, της διατάσεις κλπ, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης μαζί με τον Μπλένταρ Κόλα και τον Νίκο Παναγιωτάρα αναλάμβαναν δράση όταν έμπαινε στην προπόνηση η μπάλα και φυσικά η τακτική με το διπλό.

Ένα ξεχωριστό κομμάτι βεβαίως ήταν οι γκολκίπερ, που είχαν τη δική του ατομική εκγύμναση πάντα υπό τις οδηγίες του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη που τους δούλευε καθημερινά με κυκλικές ασκήσεις σε όλους τους τομείς για τη βελτίωση τους. Όσον αφορά, τώρα, τις τακτικές του Μαρίνου Ουζουνίδη και το τι θέλει να παίξει, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Ο προπονητής δούλεψε με βάση το 4-4-2 το οποίο όμως μεταβάλλεται όταν η ομάδα κάνει επίθεση ώστε να ανεβαίνουν περισσότεροι παίκτες.

Ο ένας από τους δύο αμυντικούς χαφ γυρνούσε πίσω ως τρίτος στόπερ στη μέση της τριάδας όταν η ομάδα ξεκινούσε να χτίζει την επίθεση της, τα δύο μπακ ανέβαιναν πιο ψηλά και έπαιζαν τον ρόλο των εξτρέμ, ενώ οι δύο χαφ δεξής και αριστερός (Μπακασέτας – Μάνταλος πχ) συνέκλιναν προς τα μέσα και σχημάτιζαν την τριάδα με τον δεύτερο αμυντικό μέσο. Το συγκεκριμένο τρικ βοηθάει την ΑΕΚ κατ’ αυτόν τον τρόπο να σχηματίζει υπεραριθμίες στα πρώτα κομμάτια του γηπέδου τόσο όταν κατέβαζε την μπάλα από την άμυνα όσο και στο δεύτερο κομμάτι όπου σχηματιζόταν πεντάδα επιθετικών.

Σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι η βασική φιλοσοφία είναι η πίεση ψηλά, σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι, με ειδικό ρόλο στον Σιμόες που πρεσάρει ψηλά κοντά στο αντίπαλο τέρμα μπαίνοντας ανάμεσα στους δυο επιθετικούς της ΑΕΚ, όπως μπαίνει το άλλο αμυντικό χαφ ανάμεσα στα στόπερ όταν η ομάδα ξεκινάει επίθεση. Το συγκεκριμένο σχήμα απαιτούσε υπομονή με ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας και σωστές επιλογές, με το ρίσκο της κάθετης να παίρνεται στο κατάλληλο σημείο. Τρία ζητούμενα που ήθελε να τα βλέπει ο Ουζουνίδης και αφιέρωνε αρκετή ώρα προπόνησης είτε στο τακτικό κομμάτι είτε και σε ασκήσεις με την μπάλα.

*aek365.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.