Header Ads


Ο διάδοχος του Σάκοτα: Πρίφτης και Ζούρος σε πρώτο πλάνο

Ο διάδοχος του Σάκοτα: Πρίφτης και Ζούρος σε πρώτο πλάνο


Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει το... σαφάρι για τον αντικαταστάτη του Ντράγκαν Σάκοτα, με τα ονόματα των Δημήτρη Πρίφτη και Ηλία Ζούρου να ξεχωρίζουν. «Σκανάρει» και την ξένη αγορά η Ένωση.


Η συνάντηση του Μάκη Αγγελόπουλου με τον Ντράγκαν Σάκοτα την Τρίτη (19/06) έφερε εξελίξεις στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Αυτές ήρθαν το βράδυ της ίδιας μέρας, με την Ένωση να γνωστοποιεί πως ο «Σάλε» αναλαμβάνει καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή στην ΚΑΕ, διατηρώντας παράλληλα το πόστο του ως υπεύθυνος του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ένωσης.

Με την κίνηση αυτή η τρίτη επιστροφή Σάκοτα στην άκρη του πάγκου της ΑΕΚ έριξε τίτλους τέλους. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ο πολύπειρος προπονητής την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και του Champions League, επαναφέροντας την ομάδα στο δρόμο των τίτλων, έπειτα από 16 ολόκληρα χρόνια.

Με τον Σάκοτα πλέον σε ρόλο Τεχνικού Διευθυντή, στην ΑΕΚ έχει αρχίσει -και τυπικά- η αναζήτηση για τον διάδοχό του. Το... σαφάρι, άλλωστε, είχε αρχίσει από το φινάλε των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, στα μέσα Μαϊου, ωστόσο με την εξέλιξη της Τρίτης πήρε και... επίσημη μορφή.

Προβάδισμα ο Πρίφτης

Πρώτος στόχος της Ένωσης είναι προπονητής ο οποίος θα μπορέσει να «χτίσει» σε νέα βάση την ομάδα. Και για το λόγο αυτό το φαβορί, στην παρούσα φάση, είναι ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο Έλληνας προπονητής προέρχεται από πολύ καλή σεζόν με την Ούνικς Καζάν, την οποία οδήγησε ως το Final Four της VTB League.

Στο Καζάν εκτιμούν την δουλειά του Έλληνα προπονητή, ωστόσο ακόμα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για το μέλλον του. Στα χέρια των ανθρώπων της ρωσικής ομάδας υπάρχει οψιόν και για την επόμενη σεζόν, την οποία σε περίπτωση που ενεργοποιήσουν ο Έλληνας προπονητής θα παραμείνει κάτοικος Καζάν για μία ακόμα σεζόν.

Η ρωσική ομάδα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την οψιόν ως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο όλα δείχνουν πως η υπόθεση δεν θα τραβήξει μέχρι τότε, με τους ανθρώπους της Ούνικς να παίρνουν άμεσα τις αποφάσεις τους. Και αυτές τις περιμένουν στην ΑΕΚ, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα του Έλληνα προπονητή.

Στο προσκήνιο και ο Ζούρος

Με τις τελευταίες εξελίξεις στο προσκήνιο βρέθηκε εκ νέου το όνομα του Ηλία Ζούρου. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Γεωργίας είχε συνδεθεί με την ΑΕΚ και τον περασμένο Δεκέμβρη, ως ένας εκ των πιθανών αντικαταστατών του Σωτήρη Μανωλόπουλου στον πάγκο της ομάδας.

Το όνομα του Ζούρου βρίσκεται σταθερά στα υπόψιν των ανθρώπων της ΑΕΚ, καθώς ο Έλληνας προπονητής έχει υποστηρικτές στα ενδότερα της ομάδας και είναι μια από τις περιπτώσεις που συζητιούνται στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

«Σαφάρι» στο εξωτερικό
Με δεδομένο πως Πρίφτης και Ζούρος βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για την ΑΕΚ, στην Ένωση εξετάζουν κάθε πιθανή επιλογή για την διάδοχη κατάσταση στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Έτσι, δεν αποκλείεται οι άνθρωποι της ομάδας να στραφούν και στην ξένη αγορά για τον αντι-Σάκοτα.

Το όνομα του Ραούλ Κόρνερ, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας βρίσκεται στα υπόψιν των ανθρώπων της ΑΕΚ, όμως την δεδομένη στιγμή οι Πρίφτης και Ζούρος βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Δεν αποκλείεται, όμως, οι άνθρωποι της ΑΕΚ να προχωρήσουν σε λύση που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, αν και το σενάριο αυτή -τούτη την ώρα- δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του προπονητή «καίει» στην παρούσα φάση τους ανθρώπους της ΑΕΚ, οι οποίοι θέλουν να βρουν έναν προπονητή που θα «χτίσει» μια ανταγωνιστική και μαχητική ομάδα ενόψει των υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.