Header Ads


Unlabelled Εθνικός διχασμός! Τι να κάνει η Αγγλία με το Βέλγιο; Να κάτσει να χάσει;

Εθνικός διχασμός! Τι να κάνει η Αγγλία με το Βέλγιο; Να κάτσει να χάσει;


Στο πιο... σουρεαλιστικό παιχνίδι του Μουντιάλ Αγγλία και Βέλγιο θέλουν... ήττα για να αποφύγουν δύσκολους αντιπάλους και να ελπίζουν για τον τίτλο. Και τι να κάνουν, λοιπόν; Να κάτσουν να χάσουν;
Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ήταν ο πρώτος που απάντησε σε αυτό το «καυτό» ερώτημα, που πολλοί προβληματίζει τους Άγγλους από την περασμένη Κυριακή.

«Θα μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε τη νίκη κόντρα στο Βέλγιο. Μετά από αυτόν τον αγώνα θα σκεφτούμε τον επόμενο αντίπαλό μας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο προπονητής των «λιονταριών» ξεκαθαρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο ίδιος και οι παίκτες του θέλουν τη νίκη σημειώνοντας, επίσης, ότι δεν πρόκειται να ξεκουράσει κάποιους εν όψει της συνέχειας, όπως θα κάνει ο ομόλογός του του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει... διχασμό στην Αγγλία, καθώς υπάρχουν αυτοί που στηρίζουν την άποψη του ομοσπονδιακού τεχνικού τονίζοντας, επίσης, ότι δεν είναι στη νοοτροπία τους να μην «χτυπήσουν» το παιχνίδι καθώς ουδέποτε έχουν δείξει ότι παίζουν με σκοπιμότητα, ενώ από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα ήταν προτιμότερη η δεύτερη θέση του ομίλου ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον τελικό.

Η αγγλική εφημερίδα «SUN» φαίνεται μάλλον να στηρίζει τη δεύτερη άποψη και παραθέτει στους αναγνώστες της διαγράμματα που δείχνουν τα επόμενα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της χώρας στην περίπτωση της πρωτιάς, αλλά και της δεύτερης θέσης.

Κάπως έτσι φυσικά φαίνεται και η ανισορροπία που υπάρχει στα δύο ταμπλό της φάσης των «16» με τα φαβορί και τους θεωρητικά πιο ισχυρούς να συνωστίζονται στη μία πλευρά και να πρέπει να... φτύσουν αίμα για να προκριθούν και θεωρητικά ασθενέστερους να βρίσκονται στην άλλη πλευρά, με την Ισπανία να είναι η πιο ισχυρή και να ελπίζει βάσιμα ότι, αν δείξει το σοβαρό πρόσωπό της, μπορεί να μείνει στη Ρωσία ως τις 15 Ιουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν η Αγγλία τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της τότε βρίσκεται μαζί με Ισπανία, Ρωσία, Κροατία, Δανία, Σουηδία και Ελβετία, ανάλογα με το ποιες θα προκριθούν στη συνέχεια.

Την ίδια ώρα, Ουρουγουάη, Γαλλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βραζιλία και Μεξικό θα «σκοτωθούν» για να συνεχίσουν στη διοργάνωση. Τα ίδια, φυσικά, ισχύουν και για το Βέλγιο, αλλά φαίνεται πως εκεί τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα καθώς θεωρείται μάλλον δεδομένο ότι δεν θα «χτυπήσει» το αποψινό παιχνίδι.

Τι να κάνει, λοιπόν, η Αγγλία; «Θα έλεγα ότι πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το παιχνίδι όπως και οποιοδήποτε άλλο. Μπαίνουμε στο γήπεδο, παίρνουμε τη νίκη και είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Είμαστε σε καλό μομέντουμ, οι παίκτες έχουν βρει εξαιρετικό ρυθμό, αυτά είναι υπέρ μας. Δεν έχω ακούσει τίποτα πιο γελοίο στη ζωή του από το ό,τι θα πρέπει να συζητάμε αν θα είμαστε πρώτοι ή δευτεροι» είναι τα λόγια του Άλαν Σίρερ.

«Πως είναι δυνατόν να παίξεις ένα παιχνίδι χωρίς να προσπαθείς να νικήσεις; Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, αν έχει αποφασίσει αν ξεκουράσει τους δικούς του. Πρέπει να νικήσουμε. Δεν θέλω καν να συζητώ για το αντίθετο» σχολίασε ο Ίαν Ράιτ.

Οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές είναι κατηγορηματικοί. Ωστόσο, σημαντική μερίδα του αγγλικού Τύπου εκφράζει την άποψη ότι το 1966 είναι πολύ μακρινό, τα χρόνια που πέρασαν είναι παρά πολλά και αν υπάρχει δυνατότητα η φετινή εθνική ομάδα να μπορέσει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται τότε για πιο λόγο να το κάνει με τον δύσκολο τρόπο;

«Τι θα έκανε η Γερμανία (αν δεν είχε πάρει ήδη την άγουσα προς το αεροδρόμιο;) σε μια παρόμοια κατάσταση; Ή η Ισπανία; Ή η Γαλλία; θα ακολουθούσαν το ένστικτό τους. Θα έκαναν το σωστό γι' αυτούς όχι το σωστό γενικά. Άρα, Γκάρεθ, χάσε. Ή πες σε έναν παίκτη να πάρει κόκκινη κάρτα στο 85', να είμαστε δεύτεροι και να απολαύσουμε το πλεονέκτημα» γράφει χαρακτηριστικά η «SUN».

Δείτε και τα αποτελέσματα ψηφοφορίας που έγινε στο twitter με το ίδιο ερώτημα. Το 66% όσων ψήφισαν υποστήριξαν ότι τα «λιοντάρια» πρέπει να παίξουν για τη νίκη κι ας είναι τελικά... χαμένοι.

Οι δύο δρόμοι της Αγγλίας...


*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.