Header Ads


Unlabelled «Στο Ιράν μαθαίνουμε τα πάντα για την ΑΕΚ λόγω του Μασούντ»

«Στο Ιράν μαθαίνουμε τα πάντα για την ΑΕΚ λόγω του Μασούντ»


Η Σαμίρα Σιρμαντί, η πρώτη Ιρανή δημοσιογράφος που καλύπτει αγώνες Μουντιάλ για τη χώρα της, μιλάει για Μασούντ, Αναριφάρντ, Χατζισαφί και όχι μόνο.
Είναι η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος στην ιστορία του Ιράν που καλύπτει διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της πατρίδας της.

Μια γυναίκα που… γκρέμισε ένα ανδροκρατούμενο κατεστημένο στη χώρα της και την οποία είχαμε την τύχη να συναντήσουμε στο Σαράνσκ.  Εκεί, στο Κέντρο Τύπου της «Μορντόβια Αρένα» η Σαμίρα Σιρμαντί μας μίλησε για την πρωτόγνωρη εμπειρία της αλλά και για θέματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα.

«Είναι για μένα μία φοβερή εμπειρία γιατί μπορώ να βλέπω πλέον παιχνίδια από κοντά. Πριν γίνω δημοσιογράφος έβλεπα ποδόσφαιρο μόνο από την τηλεόραση. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο πάρα πολύ και ακόμα περισσότερο το Παγκόσμιο Κύπελλο», μας εξήγησε.

«Δεν υπάρχουν πλέον στερεότυπα πως είναι δουλειά μόνο για άνδρες»

Βεβαίως, την ρωτήσαμε πως αντιμετωπίζει ο κόσμος στην πατρίδα της το γεγονός πως μία γυναίκα δημοσιογράφος καλύπτει ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά. «Στο Ιράν πλέον γνωρίζουν πως και οι γυναίκες παρακολουθούν ποδόσφαιρο και μπορούν να είναι εξίσου καλές δημοσιογράφοι με τους άνδρες. Δεν υπάρχουν πλέον στερεότυπα πως είναι μία δουλειά που μπορεί να την κάνει μόνο ένας άνδρας».

Επιπλέον, μας εξήγησε πως την αγάπη που υπάρχει στην πατρίδα της για το ποδόσφαιρο θα έλεγε κανείς πως την μαρτυράει και ο αριθμός των ανθρώπων που καλύπτουν αυτό το μεγάλο ραντεβού. «Υπάρχουν περίπου 300 δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τα αθλητικά στο Ιράν. Εδώ στη Ρωσία έχουν έρθει να καλύψουν το Μουντιάλ περισσότεροι από 60. Είναι οι περισσότεροι από κάθε άλλη χώρα. Είναι ένας τρόπος να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το τουρνουά για τους ανθρώπους στην χώρα αν σκεφτείτε ότι το καλύπτουν περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την Γερμανία, την Βραζιλία ή την Αργεντινή».

Βεβαίως, δεν θα μπορούσαμε να μην την ρωτήσουμε την γνώμη της για τους «Έλληνες» του Ιράν. Τους παίκτες, δηλαδή, από την χώρα της που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Στην Ελλάδα κατάφεραν πολλοί παίκτες από το Ιράν να «φτιάξουν» το όνομά τους. Είναι ένας προορισμός που τους ταιριάζει και ένα πρωτάθλημα που έχει ένα αρκετά καλό επίπεδο. Ξεκίνησαν από πιο μικρές ομάδες αλλά στη συνέχεια πήγαν στα τοπ κλαμπ του πρωταθλήματος και έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν πολύ καλά εκεί».

«Τον Μασούντ τον λατρεύουν πολύ περισσότερο σε σχέση με Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί»

Θελήσαμε, μάλιστα, να μάθουμε την γνώμη που έχει ο κόσμος στο Ιράν για τους Μασούντ, Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί. «Στο Ιράν λατρεύουν τον Μασούντ, τον θεωρούν τον κορυφαίο παίκτη αυτής της ομάδας. Άλλωστε, είναι και ο αρχηγός της. Πιστεύουν πως κανένας άλλος παίκτης του Ιράν δεν έχει την ποιότητα του Μασούντ. Λόγω του Μασούντ στο Ιράν έμαθαν πολλά πράγματα για φέτος για την ΑΕΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Κάθε πληροφορία για την ΑΕΚ είχε ενδιαφέρον λόγω του Μασούντ! Ο κόσμος θεωρεί καλούς παίκτες τους Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί αλλά σίγουρα όχι τόσο όσο τον Μασούντ. Τον Μασούντ τον λατρεύουν πολύ περισσότερο σε σχέση με τους άλλους δύο».

«Η αγάπη του κόσμου έφερε τον Μασούντ πίσω στην Εθνική»

Ζητήσαμε να μας μιλήσει για το περιστατικό που είχε γίνει μετά την συμμετοχή του Σοτζέι Μασούντ στον επαναληπτικό του Πανιωνίου με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ πέρσι το καλοκαίρι. Μας εξήγησε πως η αγάπη του κόσμου για τον ποδοσφαιριστή ήταν αυτή που τον έφερε και πάλι πίσω στο ρόστερ της Εθνικής και άρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Όπως σας είπα και προηγουμένως είναι ο παίκτης που ο κόσμος αγαπά όσο κανέναν άλλον. Αυτή η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που έκανε τον πρόεδρο της χώρας να το ξανασκεφτεί και τελικώς να καταλήξει στην απόφαση να δώσει την άδειά του για να αγωνιστεί και πάλι με τα χρώματα της Εθνικής».

Κλείνοντας την ρωτήσαμε και για το φιλικό που επρόκειτο να γίνει ανάμεσα στην Εθνική μας και εκείνη του Ιράν πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αρκέστηκε να μας εξηγήσει πως η Ομοσπονδία της χώρας της επιθυμούσε να γίνει το ματς αυτό στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο, δεν αυτό δεν κατέστη δυνατό. Από εκεί και πέρα, μας είπε πως υπάρχουν αρκετές διαφορετικές απόψεις γύρω από το γεγονός αυτό οπότε δεν θα ήταν εύκολο και για εκείνην να πάρει κάποια συγκεκριμένη θέση.

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.