Header Ads


Unlabelled Γνώμη κόντρα σε όλα από τον Αλέξη Σπυρόπουλο - «Η ΑΕΚ δεν έκανε την ανοησία του Ολυμπιακού»!

Γνώμη κόντρα σε όλα από τον Αλέξη Σπυρόπουλο - «Η ΑΕΚ δεν έκανε την ανοησία του Ολυμπιακού»!


Μια διαφορετική προσέγγιση για Χιμένεθ και Ουζουνίδη.


Ο Αλέξης Σπυρόπουλος περνάει από «ακτίνες Χ» τον επίμονο Μαρίνο Ουζουνίδη και για τα «πολλά καλά» του νέου προπονητή της ΑΕΚ.

Ο Ουζουνίδης δεν εργαζόταν τόσον καιρό στον Παναθηναϊκό, σαν ήρωας. Ούτε σαν βλάκας, που χτυπούσε τη γροθιά στο μαχαίρι της αντιξοότητας. Ο Ουζουνίδης εργαζόταν σκληρά, αλλά σαν αυτό που είναι. Ενας έξυπνος άνθρωπος. Και να μη πληρωνόταν από την ΠΑΕ, ανέβαζε τη μετοχή του τόσο ώστε να πληρωθεί…από την επόμενη ΠΑΕ. Αργά ή γρήγορα, γρήγορα έτσι όπως φρόντιζε τη μετοχή, θα συνέβαινε. Το άξιζε. Η αγορά δεν χαρίζει. Ενας Μελισσανίδης, πολύ περισσότερο. Η αγορά βλέπει, αναγνωρίζει, αμείβει.

Στον Πανιώνιο και στον Παναθηναϊκό, ο,τιδήποτε καλύτερο από το τίποτα ήταν θρίαμβος. ‘Η, έστω, επιτυχία. Τουλάχιστον, μη-αποτυχία. Η διαφορά με τις προηγούμενες δουλειές, είναι ότι τώρα πρόκειται για την πρωταθλήτρια. Πράγμα που, το να δουλέψει ο Μαρίνος στην πρωταθλήτρια Ελλάδος, και αυτό επίσης ήταν θέμα χρόνου και νομοτέλειας. Δεν ταίριαξε, πριν δύο χρόνια στον Ολυμπιακό που τότε ήταν ο πρωταθλητής. Ηλθε δύο χρόνια μετά, στην ΑΕΚ που σήμερα είναι η πρωταθλήτρια.

Εδώ, στην πρωταθλήτρια, αυτονόητα το φύλλο αναποδογυρίζει. Ο,τιδήποτε λιγότερο από όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ και…ξανά πρωταθλήτρια, «δεν παίζει» υπέρ της μετοχής. Εάν περιγράφω την απαίτηση 2018-19 σωστά, πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, τότε «το καλό που του θέλω» να είναι επίμονος, ο Ουζουνίδης, στην ποιότητα πρώτης κλάσεως. Ειδάλλως, θα πάει σφαγμένος! Γιατί ήδη η πρωταθλήτρια μετράει «μείον δύο» από τους τέσσερις-πέντε παίκτες που την έκαναν πρωταθλήτρια.

Σ’ εκείνο το κομμάτι, της ποιότητας, ιδίως της ποιότητας μπροστά, χρειάζονται δαπάνες-Λιβάια. Προς το παρόν έχουμε, για Αραούχο Κάιπερς και για Χριστοδουλόπουλο Αλμπάνη. Ενδιαφέροντες ποδοσφαιριστές, άλλωστε και ο εξίσου ενδιαφέρων Γιακουμάκης από ένα αντίστοιχο ράφι αγοράστηκε, όμως είναι ένα πράγμα να μπορεί κανείς να σταθεί στο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ και είναι ένα άλλο πράγμα να μπορεί κανείς να σταθεί στο επίπεδο της, πλέον,πρωταθλήτριας της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ουζουνίδης έχει πολλά καλά. Μεταξύ άλλων, ένα πολύ καλό προπονητή φυσικής κατάστασης στην «ομάδα» του. Δεν βλέπει πουθενά, αδιέξοδα. Μόνο λύσεις. Στο αδιέξοδο του σέντερ-φορ, είδε ένα σέντερ-φορ στον…Δώνη. Διαμαρτύρεται, αλλά δεν μιζεριάζει. Υποστηρίζει τα δίκια, αλλά δεν γίνεται γραφικός. Καν, κουραστικός. Σαν να λειτουργεί 24/7 εντός του, ένας κόφτης. Που την κρίσιμη στιγμή τον σταματάει, απ’ το να περάσει απέναντι.

Το καλύτερό του είναι ότι (προ)βλέπει το παιγνίδι, πώς να το οργανώσει. Και το διαβάζει, πώς να το διαχειριστεί. Σπανίως, έως ποτέ, θα ξεκινήσει με κάτι που να είναι εκτός κοινής λογικής. Σπανίως, έως ποτέ, θα κάνει στην πορεία κάτι που να είναι εκτός κοινής λογικής. Ο,τι βλέπεις, είναι είτε φυσιολογικό είτε ευφυές. Και πάντως, δεν απορείς ούτε φρικάρεις. Το αναμένεις, ή το κατανοείς. Το πιο ευφυές σ’ αυτή τη δουλειά άλλωστε, είναι να κάνεις το φυσιολογικό. Ακόμη ευφυέστερο δε, να μη κάνεις…τον πολύ έξυπνο.

Η ΑΕΚ, στα πραγματικά δεδομένα της στιγμής, θα ήταν ανοησία να μη προσλάβει τον Ουζουνίδη. Την ανοησία να μη τον προσλάβει, την έκανε πρόπερσι ο Ολυμπιακός. Και απόδειξη της ανοησίας, το εν συνεχεία «χρονικό των προπονητών» του Ολυμπιακού στη διετία 2016-18, καμιά δεκαριά. Ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου, η ΑΕΚ με τον Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός εάν συμφωνήσουν με τον Δώνη, ξέρουν πως αυτό το κεντρικό θέμα, ο προπονητής, είναι λυμένο. Πιθανόν και ο Ολυμπιακός με τον Πέντρο Μαρτίνς να το έχει, το δικό του θέμα, λυμένο. Αλλ’ ο Ολυμπιακός δεν το ξέρει. Το εύχεται.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.