Header Ads


Unlabelled Τοποθέτηση - «φωτιά» για Ουζουνίδη στην ΑΕΚ: «Αυτό που θα κάνει ο Μαρίνος...»

Τοποθέτηση - «φωτιά» για Ουζουνίδη στην ΑΕΚ: «Αυτό που θα κάνει ο Μαρίνος...»


Ο νέος προπονητής της Ένωσης ετοιμάζεται για κάτι... πρωτοφανές!
Τι είναι αυτό που θέλουν να δουν να συμβαίνει οι φίλοι της ΑΕΚ στην ομάδα τους και γιατί υπάρχει μια μικρή... ανησυχία;


Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει στο sdna.gr για την αποχώρηση του Χιμένεθ από την ΑΕΚ, για την απόλυτα λογική επιλογή του Ουζουνίδη και για τη διαμόρφωση του σχεδιασμού των Κιτρινόμαυρων.

Τελικά ο στόχος που είχαν θέσει οι άνθρωποι της ΑΕΚ να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή «μέχρι την Παρασκευή», επετεύχθη. Όχι όπως θα περίμενε κανείς την περασμένη Δευτέρα, αλλά επετεύχθη. Ο «κιτρινόμαυρος» πάγκος έμεινε τυπικά κενός περίπου δύο ώρες και 45 λεπτά. Τόσο διάστημα μεσολάβησε από την ανακοίνωση της αποχώρησης – μη ανανέωσης του Μανόλο Χιμένεθ, μέχρι την ανακοίνωση της συμφωνίας της Ένωσης με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Οι εξελίξεις ήταν πραγματικά καταιγιστικές. Το διαζύγιο με τον Μανόλο βρήκε και τις δύο πλευρές ικανοποιημένες. Φαίνεται λίγο παράδοξο αυτό έπειτα από τη συνάντηση που είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όμως αποδείχθηκε τελικά ότι σε αυτή οι δύο πλευρές δεν είχαν συμφωνήσει ότι ήθελαν να συνεχίζουν μαζί, αλλά ότι «έπρεπε» να συνεχίσουν μαζί. Και τα πράγματα ήρθαν έτσι που αυτό το «πρέπει» στο τέλος το έβαλαν στην άκρη.

Το καλοκαίρι του 2015 η ΑΕΚ ανανέωσε με τον Δέλλα στην επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα γιατί «έπρεπε». Διότι ήταν ο άνθρωπος που πέρασε μαζί της τα δύσκολα στη Γ' και τη Β' Εθνική. Όμως, επειδή αυτή η απόφαση είχε παρθεί με γνώμονα το «πρέπει», δεν βγήκε σε καλό σε κανέναν. Στην πραγματικότητα τώρα η ΑΕΚ και ο Χιμένεθ απέφυγαν να κάνουν... το ίδιο λάθος.

Ο ίδιος ο Μανόλο επικοινώνησε στο περιβάλλον του -όπως διαβάσατε στο SDNA- ότι ο λόγος που δεν ανανέωσε στην ΑΕΚ ήταν η επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του. Έχει λόγους οικογενειακούς (γνωστούς και όχι τόσο γνωστούς) που κάνουν κατανοητή αυτή την επιθυμία του. Και τις δεύτερες σκέψεις που είχε, οι οποίες φάνηκε ότι όσο περνούσαν οι μέρες μακριά από την Αθήνα γίνονταν όλο και πιο έντονες. Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε εν όψει μιας νέας σεζόν ιδιαίτερα σημαντικής (λόγω κεκτημένων, αλλά και της προοπτικής του Τσάμπιονς Λιγκ) να περιμένει για το αν ολοκληρωθεί ή όχι μια συμφωνία που δεν γίνεται... με τα μπούνια.

Και κάπως έτσι ήρθε το τέλος, αφού κανείς δεν το... ζόρισε. Έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι και η μπάλα. Σημασία έχει ότι ο Χιμένεθ ολοκλήρωσε και τη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ πετυχημένος και... κύριος. Ήρθε στα πολύ δύσκολα. Σε εποχή που η ομάδα ήταν καταρρακωμένη, τα αποτελέσματα ήταν αδιανόητα και όλα φαίνονταν μαύρα. Κι αυτή τη σεζόν που είχε στραβώσει τόσο, κατάφερε να τη σώσει. Και στη δεύτερη οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Φεύγει, λοιπόν, όχι «σαν» αλλά «ως» φίλος, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Λας Πάλμας και ποιος ξέρει... Μετρά δύο θητείες με ισάριθμους τίτλους. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον επιστρέψει για το... τρία στα τρία.

Η ΑΕΚ μπήκε από χθες στην εποχή Ουζουνίδη. Έκανε την επιλογή που ερχόταν αυτόματα στο μυαλό όλων, γιατί ήταν η λογική. Αποφάσισε να εμπιστευτεί έναν προπονητή που γνωρίζει άριστα την ομάδα (κάτι πολύ σημαντικό, με δεδομένο ότι ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν θα κριθεί σε δύο μήνες), ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, αλλά το κυριότερο -επειδή όλα αυτά από μόνα τους δεν λένε τίποτα- έναν προπονητή που τα δείγματα γραφής του έως τώρα είναι εξαιρετικά και τα τελευταία δύο χρόνια έκαναν όλους τους μεγάλους να «ασχοληθούν» μαζί του.

Καμία ομάδα δεν πετυχαίνει ή αποτυγχάνει 100% και μόνο από τον... πάγκο της, όμως είναι πολύ σημαντικό ότι η περσινή σεζόν ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει τον καλύτερο προπονητή μεταξύ των διεκδικητών και -κατά την προσωπική μου άποψη, τουλάχιστον- θα συμβεί ακριβώς το ίδιο και φέτος. Τώρα πρέπει να επικεντρωθεί στα υπόλοιπα που αφορούν τον σχεδιασμό της.

Παρατηρώ πως υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον των υπολοίπων για τις εξελίξεις στην ΑΕΚ. Κάτι λογικό. Μάλιστα, ακούγονται και γράφονται διάφορα. Και πέρσι ακούγονταν και γράφονταν. Ότι ο μοναδικός σχεδιασμός της ΑΕΚ είναι να περιμένει τα... περισσεύματα του... Λεβαδειακού της Ισπανίας (Λας Πάλμας), ότι δεν θα πάει πουθενά με... δανεικούς και ελεύθερους και πολλά άλλα.

Και στο τέλος η ΑΕΚ τους πήρε το πρωτάθλημα, πανάξια (κόντρα στα διάφορα... παραμύθια). Ίσως αν δεν ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα που ήταν πραγματικά ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη (στην οποία συνέχισε και μετά τα Χριστούγεννα), να το είχε πάρει και πιο εύκολα. Αλλά με τα «ίσως», κάθε είδους, δεν γράφεται η ιστορία. Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, την ιστορία την έγραψε η ΑΕΚ, ούσα πετυχημένη σε όλα τα μέτωπα που αγωνίστηκε.

Με ζητούμενο το αποτέλεσμα θα δουλέψει κι αυτό το καλοκαίρι. Όποιο κλίμα και αν προσπαθούν να δημιουργήσουν ορισμένοι, η ΑΕΚ διαθέτει μια πολύ καλή βάση. Και είναι σημαντικό ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως και ο Μαρίνος, στις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας, έδειξε μεγάλη πίστη στο υλικό που ήδη υπάρχει στην ομάδα. Επίσης, φάνηκε να είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τη διοίκηση όσον αφορά τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν.

Πάνω κάτω έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα: ένας επιθετικός, ένας συν ένας εξτρέμ και πιθανότατα ένας χαφ. Πλην, φυσικά, των Αλμπάνη, Κάιπερς και των ευκαιριών που μπορεί να προκύψουν στον δρόμο της ομάδας από τώρα μέχρι τις 30 Αυγούστου. Σίγουρα μέσα από τις πολύ πιο αναλυτικές συζητήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, όλα αυτά θα πάρουν ακόμη πιο ξεκάθαρη μορφή.

Στην παρούσα φάση, κρατάω την πίστη που έδειξε ο Ουζουνίδης με το «καλημέρα». Δεν το σκέφτηκε λεπτό. Δεν μάσησε από το γεγονός ότι ο πήχης της φετινής ΑΕΚ έχει ανεβάσει αυτόν της «δικής του», ούτε από την πίεση που υπάρχει σε μια ομάδα που έχει όλα τα προβλήματά της λυμένα και πολύ υψηλούς στόχους. Υπερίσχυσε μέσα του η φιλοδοξία. Αυτή θρέφει τις μεγάλες ομάδες και ο Μαρίνος φάνηκε από την αρχή ότι έχει μπόλικη...

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.