Header Ads


Unlabelled Εξελίξεις στη Φιλαδέλφεια που αφορούν και την ΑΕΚ – Έτσι δίνεται λύση για τα σκουπίδια

Εξελίξεις στη Φιλαδέλφεια που αφορούν και την ΑΕΚ – Έτσι δίνεται λύση για τα σκουπίδια


Τι συμβαίνει με το θέμα που «καίει» για το γήπεδο της Ένωσης.


Πρόσφατα επενέβη εισαγγελέας για τον παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης των απορριματοφόρων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ο οποίος βρίσκεται εντός του Άλσους και γειτνιάζει με το υπό κατασκευή γήπεδο της ΑΕΚ. Οι εγκαταστάσεις είναι αυθαίρετες και αποφασίστηκε η μεταφορά τους να γίνει σε δύο χρόνους μέχρι ο Δήμος να βρει τον κατάλληλο χώρο για τα μηχανήματά του.

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν, όπως μαρτυρά το δημοσίευμα του politisfx.gr. Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, «με γρήγορες διαδικασίες προχωράει η ένταξη του έργου με τίτλο «Δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας, ύψους 10,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μια πρόταση που θα εκσυγχρονίσει πλήρως τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της καθαριότητας και θα συμβάλει καθοριστικά στην δυνατότητα της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.

Υπενθυμίζουμε ότι η αναζήτηση χώρου για τη μεταφορά του αμαξοστασίου και του σταθμού μεταφόρτωσης από την θέση που βρίσκεται σήμερα στο Άλσος ξεκίνησε από το 2015. Το 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την απαλλοτρίωση ενός ακινήτου και κατέθεσε την παραπάνω πρόταση χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια υπήρξε εμπλοκή με την Πολεοδομία που ανακάλεσε την αρχική γνωμοδότηση της, αλλά και μεγάλη καθυστέρηση στην αξιολόγηση της πρότασης από το ΕΣΠΑ. Μόλις τους τελευταίους μήνες άρχισε να κινείται το θέμα: η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε θετική γνώμη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και στη συνέχεια από την Πολεοδομία για την καταλληλότητα του ακινήτου.

Παράλληλα προχώρησε και η αξιολόγηση της συνολικής πρότασης από το ΕΣΠΑ. Πρόσφατα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Α. Χαρίτσης, σε συνεννόηση με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, ανέλαβαν να εγγράψουν την πρόταση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να ξεκινήσει άμεσα μέχρις ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της από το ΕΣΠΑ. Το τελευταίο δεκαήμερο, οι διαδικασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ήδη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ) έστειλε τη σύμφωνη γνώμη της στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αν όλα πάνε καλά, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η ένταξη του έργου και θα μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου, που ήδη έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας για την απόκτηση του ακινήτου».

Αυτό σημαίνει, ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχει λύση και θα βοηθηθεί και το χτίσιμο του γηπέδου της ΑΕΚ. Αρκεί βέβαια να μην κολλήσει η διαδικασία, γιατί... στην Ελλάδα είμαστε.

sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.