Header Ads


Unlabelled «Μανόλο, να ξέρεις ότι....»

«Μανόλο, να ξέρεις ότι....»


Ο Μανόλο έφυγε από την ΑΕΚ και ο Κετσετζόγλου τον αποχαιρετά... κατάλληλα!


«Μέχρι την Παρασκευή είχε θέσει όριο η ΑΕΚ στον Μανόλο θέλοντας σήμερα να έχει προπονητή και έτσι έγινε. Μόνο που ο προπονητής δεν είναι ο Μανόλο αλλά ο Ουζουνίδης». Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.

Ερχεται ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο. Θα είναι ήρεμο γιατί η Παρασκευή πήγε σφαίρα και εξελίξεις 3-4 ημερών έγιναν σε 3-4… ώρες! Μέχρι την Παρασκευή είχε θέσει όριο η ΑΕΚ στον Μανόλο θέλωντας σήμερα να έχει προπονητή και έτσι έγινε. Μόνο που ο προπονητής δεν είναι ο Μανόλο αλλά ο Ουζουνίδης.

Οταν ήρθε ο Χιμένεθ υπήρξε μια πραγματική επικοινωνιακή καταιγίδα κατά της ΑΕΚ και του ίδιου του Ισπανού τεχνικού που είχε να κάνει με την προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ, κακώς για μένα γιατί ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχε η ομάδα από τον Φερέρ και μετά, και επειδή ερχόταν από μεγάλο διάστημα απραξίας που πράγματι ήταν ένα στοιχείο προβληματισμού. Το πρωτοσέλιδο “καμένο χαρτί” την ημέρα της πρόσληψης ήταν το πιο χαρακτηριστικό, το πιο ακραίο αλλά όχι το μόνο που αμφισβητούσε την προοπτική επιτυχίας του Μανόλο. Προσωπικά ήμουν πολύ χαρούμενος όταν επέστρεψε μετά τα απανωτά σοκ με τον αγαπητό Τιμούρ και τον πολύ καλό άνθρωπο Μοράις και πράγματι ο Μανόλο κατάφερε να δικαιώσει στο 100% την επιλογή του. Πέτυχε τόσα πολλά που από άνεργος που δεν χτυπούσε δυο χρόνια το τηλέφωνο του έφτασε στο σημείο να μην δεχτει πρόταση της ΑΕΚ με καλύτερα χρήματα, προοπτική Τσάμπιονς Λιγκ και την εύλογη ασυλία ενός προπονητή πρωταθλητή για να επιστρέψει στην Ισπανία όπου κατάφερε να ξαναφτιάξει το όνομα του.

Η δεύτερη φορά ΑΕΚ - Μανόλο ήταν η απόλυτη win-win κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο από κανέναν. Σίγουρα θα μπορούσε να έχει ξεκαθαρίσει νωρίτερα ότι θέλει να μείνει Ισπανία όμως είμαι σίγουρος ότι πάλευε μέσα του και προσπαθούσε προβάλωντας και κάποιες απαιτήσεις που ήξερε ότι δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές να κερδίσει χρόνο. Δεν αφήνεις εύκολα την ΑΕΚ και ιδίως την ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Ο χρόνος έληξε σήμερα. Η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο. Προσπάθησε με βελτιωμένη πρόταση και ανανέωση εμπιστοσύνης να κρατήσει τον προπονητή που μαζί του πήρε το πρωτάθλημα και αφού είδε στην πράξη ότι δεν προχωράει το θέμα έλυσε η ίδια, ο Μελισσανίδης συγκεκριμένα, τον γόρδιο δεσμό.

Από εκεί και πέρα νομίζω πως από την στιγμή που ήταν ελεύθερος ο Ουζουνίδης ήταν η προφανής επιλογή για 25 Μαϊου. Αν ο Μανόλο είχε πει από τον Απρίλιο έστω πως ότι κι αν γίνει θα φύγει στο τέλος της σεζόν ή η ΑΕΚ είχε στο μυαλό της πως ακόμη και πρωταθλήτρια θα άλλαζε προπονητή θα μπορούσε να μπει σε διαδικασία έρευνας στην τεράστια αγορά της Ευρώπης για τον επόμενο. Βέβαια αυτό θα έπρεπε να έχει μηχανισμό η ομάδα να το κάνει ακόμη κι αν ο προπονητής της είναι ακλόνητος και πάντα να είναι ετοιμη όμως δεν πειράζει. Σιγά σιγά όλα θα γίνουν. Καλή συνέχεια Μανόλο μου. Σε αγαπάμε τρελέ και να θέλουμε να σε ξεχάσουμε δεν θα μπορούμε γιατί είσαι κομμάτι και μάλιστα λαμπερό της ιστορίας της ΑΕΚ. VAMOS BIEN. VIVA MANOLO.

Μαρίνος Ουζουνίδης λοιπόν. Παρότι θεωρώ πως η ιστορία έχσει δείξει πως οι Ελληνες προπονητές δεν κάνουν αποδεδειγμένα για μεγάλες Ελληνικές ομάδες με μόνη εξαίρεση τον συχγωρεμένο Κυράστα και ίσως λίγο τον Άγγελο μόνο για τον ΠΑΟΚ, δεν με απογοητεύει η επιλογή Ουζουνίδη. Γιατί σε ανύποπτο χρόνο και πριν προκύψει θέμα ερχομού του στην ΑΕΚ έλεγα πως είναι ο μόνος μετά από χρόνια που ίσως μπορέσει να γίνει Κυράστας. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία και η μεγαλη πρόκληση. Αν κάτι με προβληματίζει σε σχέση με την άποψη που έχω για τον Ουζουνίδη είναι το αν θα κάνει πετυχημένα και άμεσα την μετάβαση από τον ΠΑΟ των 1000 προβλημάτων στην ΑΕΚ των 1000…. απαιτήσεων. Γιατί κακά τα ψέμματα η δουλειά σε ένα περιβάλλον απλήρωτων που όλα τα στραβά τα χρεώνεται η διοίκηση μπορεί ως εμπειρία να είναι ψυχοβγαλτική και άσχημη αλλά προσφέρει στον προπονητή την απόλυτη ασυλία.

Στην ΑΕΚ δίνει εξετάσεις από… σήμερα. Και κρίνεται κάθε λεπτό. Στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, στον πιο δύσκολο πάγκο. Σε μια πρωταθλήτρια ομάδα που δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο από το πρωτάθλημα και την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο στόχος της Ευρώπης μαλιστα θα κριθεί στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του που θα είναι το ένα πιο κρίσιμο από το άλλο. Eχει μια διοίκηση σοβαρή που τον επέλεξε, του έδωσε διετές συμβόλαιο, πρώτη φορά στην εποχή Μελισσανίδη, και θα είναι δίπλα του θέλωντας να πετύχει περισσότερο από ότι θέλει ο… ίδιος. Ο κόσμος της ΑΕΚ τον υποδέχτηκε εντυπωσιακά καλά με δεδομένο πως πήρε ξαφνικά μέσα σε λίγες ώρες την θέση ενος προπονητή πρωταθλητή. Ιδου λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία. Ο Αντρέας Σταματιάδης, ένας μύθος της ΑΕΚ, που είχε πάρει την θέση του μεγάλου Πούσκας ως υπηρεσιακός κατέκτησε το 1979 το πρωτάθλημα Ελλάδος με την ΑΕΚ. Γίνε ο επόμενος. Υγεία, δύναμη και καλή τύχη. ΠΑΜΕ!

sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.