Header Ads


Unlabelled Η νέα ταινία της ΑΕΚ για το έπος του 2018! - Όλα όσα έγιναν για τον κιτρινόμαυρο θρίαμβο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νέα ταινία της ΑΕΚ για το έπος του 2018! - Όλα όσα έγιναν για τον κιτρινόμαυρο θρίαμβο (ΒΙΝΤΕΟ)


Η γιορτή όπως την κατέγραψε ο φακός μας.


Στιγμές συγκίνησης βίωσαν χιλιάδες Ενωσίτες, το Σάββατο, κατά τους εορτασμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Η φιέστα της ΑΕΚ ξεκίνησε από το γήπεδο της Ριζούπολης, όπου ο Δικέφαλος αετός επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο τελευταίο ματς της σεζόν, με γκολ του Σέρχιο Αραούχο.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους κιτρινόμαυρους οπαδούς σε αναμονή για την απονομή του τίτλου. Τους είχαν γίνει πολλές συστάσεις να μην εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, στο τέλος του παιχνιδιού, προκειμένου να μη χαλάσει η γιορτή. Στο κέντρο του γηπέδου στήθηκε εξέδρα πάνω στην οποία κάθισαν οι πρωταθλητές.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος, σήκωσε την κούπα και στον ουρανό έκαναν την εμφάνισή τους χιλιάδες βεγγαλικά. Ο κόσμος δεν μπορούσε άλλο να συγκρατηθεί. Μπήκε στο γήπεδο και πανηγύρισε αυτήν την επιτυχία δίπλα στους παίκτες και τον προπονητή, Μανόλο Χιμένεθ. Οι στιγμές που καταγράφηκαν ήταν συγκλονιστικές.

Το γήπεδο άδειασε οι Ενωσίτες όμως παρέμειναν έξω από τη Ριζούπολη. Περίμεναν την επιβίβαση της ομάδας πάνω στο διόροφο, ανοικτό πούλμαν, το οποίο είχε βαφτεί στα κιτρινόμαυρα. Το λεωφορείο ξεκίνησε την πορεία του προς τη Φιλαδέλφεια μέσα σε ζητοκραυγές και συνθήματα. Σε εκείνο το σημείο, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, το ακολούθησε, δημιουργώντας μία φοβερή πομπή ανθρώπων, συναισθηματικά φορτισμένων, σαν να βρίσκονταν σε περιφορά αρχαίων μυστηρίων. Άλλοι προτίμησαν να πάνε κατευθείαν στη Φιλαδέλφεια και να περιμένουν εκεί τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Εκεί, έξω από το εργοτάξιο της Αγιά Σοφιάς, αλλά και στους γύρω δρόμους έγινε το αδιαχώρητο. Λαοθάλασσα θύμιζε η λεωφόρος Δεκελείας. Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας περί 40.000 οπαδών ίσως και να αδικούν τον αριθμό του πλήθους, ο οποίος ήταν πραγματικά τεράστιος.

2,5 ώρες περίμεναν καρτερικά να φτάσει το πούλμαν. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. 24 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα έχουν θωρακίσει τους ΑΕΚτζήδες με υπομονή. Τη στιγμή που το λεωφορείο έστριψε από τη Δεκελείας για τη Φωκών δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο. Άναψαν καπνογόνα, βεγγαλικά γέμισαν τον ουρανό και σε συνδυασμό με τις αστραπές και τους κεραυνούς που έπεφταν νοτιοανατολικά όλα αυτά τα στοιχεία συνέθεταν ένα ανεπανάληπτο γοτθικό σκηνικό.

Οι παίκτες με τον Μανόλο Χιμένεθ έκαναν κερκίδα με τον κόσμο, προκαλώντας ένα ντελίριο τρέλας και πάθους. Οι φωνές όλων ενώθηκαν. Εκστασιασμένες τραγούδησαν και χάρηκαν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τίτλου και έδωσαν την υπόσχεση να τα ξαναπούνε μία εβδομάδα μετά, στον τελικό του Κυπέλλου.

Η κορύφωση της ενωσίτικης τελετής διαδραματίστηκε έξω από το εργοτάξιο της Αγιά Σοφιάς. Οι πέντε γερανοί που έχουν στηθεί κόρναραν για τους πρωταθλητές Ελλάδας και εργάτες αναρριχήθηκαν σε έναν από αυτούς για να επευφημήσουν την ομάδα από ψηλά.

Το sportdog.gr ήταν εκεί και κατέγραψε όλη τη γιορτή της οικογένειας της ΑΕΚ.

Απολαύστε το:



*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.