Header Ads


Unlabelled Μια ακόμη μεγάλη στιγμή, μέσα σε τόσες...

Μια ακόμη μεγάλη στιγμή, μέσα σε τόσες...


Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για το παγκόσμιας κλάσης γκολ του Λάζαρου, για τις... συγκυρίες πίσω από αυτό και για την πραγματικότητα που μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν.


Το μάτριξ έδειχνε 93' και 48''. Η ΑΕΚ, ούσα σχεδόν αποκλεισμένη, κέρδισε ένα ακόμη κόρνερ. Μέχρι εκείνο το σημείο, δεν είχε καταφέρει να εκμεταλλευτεί επί της ουσίας κανένα. Υπό κανονικές συνθήκες, βάσει όσων ήταν εκείνη τη στιγμή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα έπρεπε να το εκτελέσει ο Χριστοδουλόπουλος. Όμως, μόλις είχε εκτελέσει ένα από την άλλη πλευρά, τη δεξιά, ενώ σε κάθε περίπτωση, ο Αραούχο που βρισκόταν δίπλα, πήρε την πρωτοβουλία για να κερδίσει χρόνο. Ο Μπάρκας έμεινε στην περιοχή, προσθέτοντας έναν πονοκέφαλο στην άμυνα της ΑΕΛ, και ξαφνικά η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι, όπου ο Λάζαρος είχε βρεθεί (κάνοντας κίνηση... στη ζούλα) αμαρκάριστος.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία... Μέχρι αυτό το σημείο, υπήρξε και ο παράγοντας της συγκυρίας. Από αυτό και έπειτα, μίλησε αποκλειστικά και μόνο η κλάση. Στην τελευταία φάση του αγώνα που κρίνει πρόκριση στον τελικό, για να κάνεις αυτό που έκανε ο Χριστοδουλόπουλος ή πρέπει να είσαι θεότρελος ή πρέπει να έχεις 100 κιλά... κότσια. Στην προκειμένη περίπτωση, ισχύουν και τα δύο. Και ο Λάζαρος πέτυχε ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης, που σφράγισε ακόμη μια μεγάλη στιγμή της φετινής ΑΕΚ. Λίγες μέρες αφότου πέτυχε στην Κρήτη το γκολ που έφερε την ομάδα ένα βαθμό μακριά από το πρωτάθλημα, έβαλε κι αυτό που την φέρνει ένα ματς μακριά από το κύπελλο.

Ο κόσμος της ΑΕΚ έζησε ακόμη μια μεγάλη στιγμή, στις τόσες που μας έχει χαρίσει η φετινή σεζόν. Τόσες πολλές και τόσο μεγάλες, που μόνο τυφλοί δεν βλέπουν τι πραγματικά αξίζει αυτή η ομάδα. Στις περισσότερες έχει βάλει την υπογραφή του ο Χριστοδουλόπουλος. Ένας ποδοσφαιριστής πολύ μεγάλης ποιότητας, με χαρακτήρα «πλασμένο» για το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω καν πόσο πίσω πρέπει να πάμε για να βρούμε εξτρέμ της ΑΕΚ που να έχει βάλει 16 γκολ (μέχρι τώρα). Και κρίσιμα γκολ, σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Όμως, όσο εντυπωσιακή είναι η προσφορά του μέσα στο γήπεδο, άλλο τόσο κρίσιμη είναι και εκτός γηπέδου, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το ποδόσφαιρο.

Το «πακέτο», φτιάχνει έναν παίκτη – ηγέτη, που δεν συμβιβάζεται με την αποτυχία. Έναν ποδοσφαιριστή που δεν νιώθει ποτέ μέσα του φόβο και πιστεύει ότι, όχι μόνο αυτός, αλλά η ομάδα του συνολικά, μπορεί να πετύχει τα πάντα. Και για να μη... μακρηγορούμε, στο ερώτημα «τι είναι ο Λάζαρος για την ΑΕΚ;», η πιο απλή απάντηση που μπορεί να δοθεί είναι «ο πρώτος σκόρερ της σε μια χρονιά που επέστρεψε δυναμικά στην Ευρώπη, παίρνει το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και παλεύει για το νταμπλ μετά από 40»! Αυτός είναι ο Λάζαρος. Τόσο απλά.

Κι αυτός θα είναι ό,τι κι αν συμβεί. Είτε μείνει, είτε φύγει. Δεν μπορεί το όποιο μέλλον, να αλλάξει αυτά που έχουμε ζήσει μαζί του φέτος. Το τι θα συμβεί τελικά, αφορά τη διοίκηση και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα μείνει. Δεν γίνεται να χαλάσει αυτή η μαγεία. Αυτή η έκσταση των στιγμών μετά από το γκολ του, κατά την οποία νομίζω ότι ΑΕΚ και Λάζαρος κατάλαβαν πλήρως τι σημαίνει ο ένας για τον άλλο. Πόσο έχει ξεφύγει η σχέση τους από τα στενά όρια μιας επαγγελματικής ποδοσφαιρικής συνεργασίας. Κι όπως έστειλε και ένας φίλος σε σχόλιο άλλου κειμένου, «πως θα δούμε την κορούλα του με άλλη φανέλα;»...

Υ.Γ.: Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό απαιτεί τεράστια προσοχή από όλους. Στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Λάρισα ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν άριστος από κάθε άποψη. Στο ματς με την ομάδα του Κομπότη, η εγρήγορση πρέπει να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.