Header Ads


Τι «παράγκα», τι… Καλύβας (video)

Τι «παράγκα», τι… Καλύβας (video)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2000: ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 1-1


Ο… οργιώδης Μάρτιος του 2000 για τον Ντέμη Νικολαϊδη ολοκληρώθηκε σαν σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στο Χαριλάου. Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 1-1 του Άρη με την ΑΕΚ, ήταν από αυτά τα γκολ που έφεραν τη σφραγίδα του: μεγάλη μπαλιά του μετρ του είδους Τραϊανού Δέλλα από την άμυνα, ξεπέταγμα του Ντέμη ανάμεσα από αμυντικό και τερματοφύλακα, κλέψιμο της μπάλας με το κεφάλι και πλασέ στην κενή εστία.

Ήταν το 0-1 στο 51’ και έτσι ο Νικολαϊδης έφτανε τα έξι γκολ μέσα στον μήνα Μάρτιο, μετά από αυτό στο 3-0 του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και τα τέσσερα τέρματά του στο 5-1 με τον Ιωνικό, έξι μέρες νωρίτερα. Στη φωτογραφία τον βλέπουμε να πανηγυρίζει το γκολ μαζί με τους Κωνσταντινίδη, Καλιτζάκη και Δέλλα.

Η ΑΕΚ του Γιάννη Παθιακάκη έδειχνε έτοιμη να σπάσει μια παράδοση δέκα ετών χωρίς νίκη στο Χαριλάου, όμως, η αβανταδόρικη διαιτησία του Καλύβα προς τους γηπεδούχους αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Αποκορύφωμα ήταν ένα τζαρτζάρισμα του Δέλλα στον Γκλούστσεβιτς που ο διαιτητής είδε για πέναλτι. Ο νυν τεχνικός Νίκος Παπαδόπουλος εκτέλεσε στο 79’ και ισοφάρισε σε 1-1.

Ήταν το δεύτερο ματς της ΑΕΚ σε ένα σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα, με το οποίο τελείωσε η ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν. Παράλληλα μάλιστα πέρασε με επιτυχία των τεστ των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Πανιώνιο και του Τελικού με τον Ιωνικό. Η μεγάλη αντεπίθεση με τον αείμνηστο Γιάννη Παθιακάκη στον πάγκο από τις αρχές του χρόνου, ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Η σύνθεση της AEK: Ατματσίδης, Δέλλας, Καλιτζάκης (90' Μάρκος), Καψής, Κοπιτσής, Καραγιάννης, Ζήκος, Πέτκοφ, Τσίριτς (90' Μαλαδένης), Νικολαΐδης, Κωνσταντινίδης.


Στις 25 Μαρτίου 
25/3/79 Παναχαϊκή-AEK 1-2 (Α' Εθνική - βήμα τίτλου με δύο γκολ του Νικολούδη, αλλά και με... ιστορική αποβολή Μπάγεβιτς))
25/3/90 ΟΦΗ-AEK 3-1 (Α' Εθνική -καταδικαστική ήττα στις ελπίδες για τίτλο, αλλά ο Ολλανδός προπονητής του ΟΦΗ Ευγένιος Γκέραρντ δήλωσε μετά τον αγώνα ότι η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα που είχε περάσει από το Ηράκλειο)
25/3/95 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 3-0 (Α' Εθνική -ήττα με τα χέρια κάτω αλλά και με εχθρική διαιτησία από τον Παπαχίτζιο, με αντίπαλο έναν Παναθηναϊκό που ήδη είχε πάρει μεγάλη διαφορά)
25/3/12 ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (Α' Εθνική -σκόρερ ο Λυμπερόπουλος, αλλά το γκολ το ετοίμασε αριστοτεχνικά ο Λεονάρντο).

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.