Header Ads


Πάρτι με Σκόκο στο Καραϊσκάκη (VIDEO)

Πάρτι με Σκόκο στο Καραϊσκάκη (VIDEO)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 1-2 - Η πιο ισχυρή ανάμνηση που άφησε ο Νάτσο Σκόκο στους φίλους της ΑΕΚ από το τριετές πέρασμά του από την ομάδα, ήταν σίγουρα η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο με 2-1. 


Ηταν ένα μεγάλο «διπλό», το μοναδικό που κατάφερε να πάρει η ΑΕΚ στο νέο «Καραϊσκάκη», αφού αυτή τη φορά δεν στάθηκε αρκετή ούτε η εχθρική διαιτησία, ούτε η ατυχία που στις περισσότερες περιπτώσεις υποχρέωναν την ΑΕΚ να φεύγει ηττημένη από εκεί. Μπορεί να μην είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του μέσα στην προηγούμενη πενταετία, όταν η ομάδα της ήταν πολύ πιο πλήρης και αξιόμαχη, αλλά το κατάφερε στις αρχές του 2010, σε μια εποχή γεμάτη προβλήματα και χωρίς μεγάλες διεκδικήσεις.

Ηταν μια νίκη με ανατροπή και με δύο γκολάρες του Σκόκο. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 26’ με ένα γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο ευρισκόμενος σε θέση οφσάιντ Μήτρογλου είχε άμεση εμπλοκή στη φάση, η ΑΕΚ απάντησε άμεσα με ωραίο απευθείας σουτ του Σκόκο μετά από απόκρουση του Αβραάμ στο 30’ και πήρε τη μεγάλη νίκη με ένα απευθείας φάουλ του Αργεντινού στο 45’. Ηταν μια εκτέλεση από μεγάλη απόσταση, την οποία ο Νικοπολίδης δεν εκτίμησε σωστά.

Η ΑΕΚ, που στον συγκεκριμένο αγώνα είχε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της μετά από έξι μήνες τον Ράφικ Τζιμπούρ, θα μπορούσε να έχει φτάσει σε σκορ-μαμούθ στο δεύτερο ημίχρονο. Όπως, όμως, μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, οι ευκαιρίες που έχασε με τους Λαγό, Καφέ και Τζιμπούρ ήταν πολύ μεγάλες. Λίγο έλειψε μάλιστα να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός στο 93’, όμως ο Αραμπατζής έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Τοροσίδη.

Ηταν μια από τις ήττες του Ολυμπιακού που του κόστισαν τον τίτλο, αλλά και το κομβικό σημείο για να αποφαίσει ο τότε πρόεδρός του, δύο εβδομάδες αργότερα, την απομάκρυνση του Ζίκο από τον πάγκο μετά από μόλις τέσσερις μήνες συνεργασίας. Για την ΑΕΚ δεν άλλαξε κάτι (στο τέλος της σεζόν απλά κέρδισε τη συμμετοχή της στο Γιουρόπα Λιγκ) αλλά οι οπαδοί της έχουν να θυμούνται μια πανάξια, λεβέντικη αλλά… μικρή σε έκταση νίκη σε βάρος του βιαστή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ηταν μια από τις λίγες καλές στιγμές της προεδρίας Σταύρου Αδαμίδη και η τελευταία μεγάλη νίκη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τρίτη και τελευταία θητεία του στην ομάδα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αραμπατζής, Αραούχο, Καράμπελας, Ζεράλντο Αλβες, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς (64' Μάκος), Καφές, Μαντούκα, Σκόκο (81' Ταχτσίδης), Τζιμπούρ, Μπλάνκο (75' Λαγός).



*aek365.com
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.