Header Ads


Unlabelled Άρθρο που θα ανάψει φωτιές: Τι να...ζηλέψουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από τον Μιραλάς!

Άρθρο που θα ανάψει φωτιές: Τι να...ζηλέψουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ από τον Μιραλάς!


ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τον Ολυμπιακό του Μιραλάς. Και είναι άλλο να βάζεις από κάτω την ομάδα του τίμιου Σεμπά και άλλο αυτή του διεθνή Βέλγου. 


Η επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό ήταν πραγματικά ένα ευχάριστο νέο. Για τους οπαδούς των Ερυθρολεύκων πρωτίστως αλλά επί της ουσίας  και για όλους τους υπόλοιπους.

Εντάξει, για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν τίθεται θέμα: Ο Βέλγος αποτελεί πολυτέλεια. Ποδοσφαιριστές της δικής του ποιότητας ανεβάζουν συνολικά επίπεδο τη διοργάνωση.  Προφανώς, εφόσον ο Μιραλάς είναι καλά, ανεβάζει επίπεδο και τον Ολυμπιακό.

Κάτι που θεωρητικά δεν αρέσει σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο. Ειδικά οι οπαδοί των «Δικεφάλων», οι οποίοι δεν νομίζω ότι θα χαλαστούν ιδιαίτερα αν η ομάδα τους σηκώσει στο τέλος της χρονιάς την κούπα λόγω μετριότητας των υπολοίπων, μάλλον θα προτιμούσαν να φύγει και ο Οφόε, όχι να έρθει  ο Μιραλάς! Από τη μία. Από την άλλη όμως, παιδιά,  ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Ο Ολυμπιακός, πρωτοπόρος ήδη,  δυναμώνει. Κι αυτό καθιστά τη συνέχεια του πρωταθλήματος, δυσκολότερη. Αλλά και ενδεχόμενη κατάκτησή του, όπως και να το κάνουμε σαφώς καλύτερη. Πιο γλυκιά.  Θέλω να πω, είναι άλλο να βάζεις από κάτω τον Ολυμπιακό του –τίμιου – Σεμπά και άλλο τον Ολυμπιακό του Μιράλας.

Η σωστή ποδοσφαιρική (και  οπαδική) λογική – πρέπει να – προτιμά τον αντίπαλο δυνατό. Να θέλεις να κερδίσεις, ναι, αλλά μια ομάδα στα πάνω της και όχι υπό κατάρρευση. Μετά από δεκαετίες γαλούχησης στο «νίκη πάση θυσία» και αφού ζήσαμε στο πετσί μας την προσπάθεια διάλυσης σχεδόν όλων των υπολοίπων, για χατίρι του ενός, οφείλουμε να αλλάξουμε μυαλά. Να  - προσπαθήσουμε έστω να - καταλάβουμε πως μέσα σε ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον,  όσο ισχυρότερη γίνεται μια ομάδα, τόσο ανεβάζει τον πήχη και για τη δική μας, τόσο ανεβάζει την αξία του προϊόντος συνολικά.

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, κατά τη γνώμη μου, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν ή να φοβηθούν, ακόμα και μετά την προσθήκη Μιραλάς στον Ολυμπιακό. Άλλωστε, εφόσον, χάρις στις δικές τους προσπάθειες, το ελληνικό πρωτάθλημα παίζεται πλέον μέσα στα γήπεδα, η σπουδαία μεταγραφή ενός βασικού ανταγωνιστή τους, δεν συνιστά πρόβλημα. Συνιστά πρόκληση που μόνο καλύτερους μπορεί να τους κάνει.

*sdna.gr - Άρθρο του Κώστα Κεφαλογιάννη
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.