Header Ads


Unlabelled Τρελό παρασκήνιο που εξηγεί τα πάντα - Αυτός πήγε να αρπάξει τον Βράνιες από την ΑΕΚ!

Τρελό παρασκήνιο που εξηγεί τα πάντα - Αυτός πήγε να αρπάξει τον Βράνιες από την ΑΕΚ!


Πίσω από την προσπάθεια αρπαγής του Όγκνιεν Βράνιες από την Άντερλεχτ υπάρχουν ένα σωρό αναπάντητα ερωτηματικά, αλλά και πρόσωπα κλειδιά που έδρασαν πίσω από την κουρτίνα!




Αίφνης στη χθεσινή πρωινή αναφορά του κιτρινόμαυρου λόχου υπήρχε ένας Α.Α. (αδικαιολογήτως απών), ο Όγκνιεν Βράνιες. Ένα ζήτημα που πάντα φέρνει ΕΔΕ, αφού η αδικαιολόγητη απουσία ενός παίκτη από την προπόνηση συνιστά θέμα πρώτης γραμμής.

Η κοπάνα του Βόσνιου αμυντικού της ΑΕΚ αποτέλεσε τον δικό του τρόπο να διαμαρτυρηθεί στην άρνηση της Ένωσης είτε να τον παραχωρήσει στην Άντερλεχτ, είτε να του προσφέρει νέο συμβόλαιο με αυξημένες απολαβές.

Μόνο που τα πράγματα κρύβουν αρκετό παρασκήνιο, όπως μπόρεσε κι έμαθε το SDNA, αφού προκύπτουν ένα σωρό αναπάντητα ερωτήματα.
1. Η Άντερλεχτ δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές!

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Άντερλεχτ άλλαξε ιδιοκτησία και πέρασε στα χέρια του πολυεκατομμυριούχου Μαρκ Κούτσκε, πρώην ιδιοκτήτη της Οστάνδης. Σύμφωνα με την βελγική γραφειοκρατία, η Άντερλεχτ δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές μέχρι να ολοκληρωθεί η ελεγκτική διαδικασία, παρά μόνο ξοδεύοντας από έσοδα που θα μπουν στα ταμεία της από πωλήσεις!

«Δυστυχώς σε ότι αφορά τις μεταγραφές, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μέρα με την μέρα», παραδέχθηκε ο τεχνικός του συλλόγου, Χέιν Βανχάεζενμπρουκ στα βελγικά Μ.Μ.Ε.

Αυτός είναι και ο λόγος που η πρόταση της ομάδας των Βρυξελλών στην ΑΕΚ περιείχε τόσο λίγα εγγυημένα χρήματα cash (250.000) και 1,5 εκατομμύριο το καλοκαίρι, αν ο Βόσνιος έπιανε 9 συμμετοχές. Η Άντερλεχτ δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για να πάρει παίκτη! Μόνη σωτηρία;

Αν καταφέρει και ξεφορτωθεί / μοσχοπουλήσει κάποιον εκ των Νικουλάε Στάντσιου (τον θέλει η Σπάρτα Πράγας) και Λεάντρο Ντεντόνκερ (τον γλυκοκοιτάζουν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες).

Αν δεν πουληθεί όμως κάποιος εξ’ αυτών, μεταγραφή τον Γενάρη ΔΕΝ μπορεί να γίνει!
2. Ο άνθρωπος - κλειδί που έσπρωξε τον Βράνιες στις Βρυξέλλες

Είναι ο ατζέντης που βρίσκεται ελέγχει ΟΛΗ την βελγική αγορά. Ένας σούπερ - μάνατζερ που δεν έχει δικό του γραφείο, αλλά καταφέρνει να μπαίνει μεσάζοντας σχεδόν σε όλες τις μεταγραφές των βελγικών ομάδων!

Ο Μότζι Μπαγιάτ είναι ένας θρύλος στο Βέλγιο, σίγουρα ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή σε όλο το βελγικό ποδόσφαιρο.

Ανιψιός του ιδιοκτήτη της Σαρλερουά, με τρομερή επιρροή σε ομάδες όπως η Γάνδη, η Μπριζ, η Άντερλεχτ, περνάει όποιους θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει. Για την οικονομία της συζήτησης ας προσθέσουμε (κάτι που έχει την σημασία του και θα διευκρινιστεί πιο κάτω) ότι είναι ο άνθρωπος που έφερε στον Ολυμπιακό, τον Μάρκο Μάριν, τον Σίλβιο Προτό και τον Γκιγιόμ Ζιλέ, με τα δύο τελευταία deal να μοιάζουν πολύ με αυτό του Βράνιες, αφού οι ομάδες αρνούνταν να παραχωρήσουν τους δύο παίκτες.

Μπορεί λοιπόν ο Βράνιες να συνεργάζεται μανατζερικά με τον Μίραλεμ Γιάγκανιατς (ο οποίος επίσης στο παρελθόν έχει κάνει δουλειές με την Άντερλεχτ), ωστόσο ο άνθρωπος που τρέχει όλες τις εξελίξεις και έχει φτιάξει όλο το σενάριο είναι ο Μότζι Μπαγιάτ, ο οποίος θέλει να περάσει τον Βόσνιο στην ομάδα των Βρυξελλών.
3. Η Άντερλεχτ σπάνια παίρνει παίκτες σαν τον Βράνιες!

Κάτι που ήχησε πολύ περίεργα στα αυτιά της βελγικής πιάτσας ήταν η ηλικία και ο μισθός που φέρεται να προτείνει η Άντερλεχτ στον Βόσνιο στόπερ. Η ομάδα των Βρυξελλών πολύ πολύ πολύ σπάνια αγοράζει πάικτες που είναι πάνω από 25 ετών και ακόμα πιο σπάνια διπλασιάζει τις μισθολογικές απολαβές παίκτη που αποκτά. Η συνήθης τακτική περιλαμβάνει μεταγραφές που έχουν υψηλό ποσοστό δημιουργίας υπεραξίας, ώστε να υπάρχει πάντα η δυνατότητα μεταπώλησης / κέρδους. Το γεγονός ότι η Άντερλεχτ κινήθηκε για έναν 29χρονο παίκτη και μάλιστα του δίνει κάτι παραπάνω από το διπλάσιο συμβόλαιο που είχε στην ΑΕΚ (600.000 από 280.000 ετησίως) είναι κάτι που προξενεί πολλά ερωτηματικά.
4. Η χείρα φιλίας για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Μότζι Μπαγιάτ χρειάστηκε να ιδρώσει πολύ μέχρι να καταφέρει να φέρει τον Σίλβιο Προτό στον Ολυμπιακό. Η Οστάνδη με την οποία ο Βέλγος τερματοφύλακας είχε συμβόλαιο αρνούνταν πεισματικά να συναινέσει στην μεταγραφή του Προτό και μάλιστα ο Βέλγος χρειάστηκε να βάλει λεφτά από την τσέπη του για να σπάσει την συνεργασία του με την Οστάνδη.

Με άλλα λόγια, ο Μπαγιάτ ήρθε σε ανοιχτή ρήξη με τον τότε πρόεδρο της Οστάνδης Μαρκ Κούτσκε, ο οποίος σήμερα είναι ο ισχυρός άνδρας της Άντερλεχτ, μία ομάδα στην οποία ο Μπαγιάτ είχε τρομερή επιρροή.

Με άλλα λόγια; Ο Βράνιες είναι μία… χείρα φιλίας προς τον νέο ιδιοκτήτη των «μωβ», ώστε τα περασμένα να είναι και ξεχασμένα.
5. Η ΑΕΚ έχει το μαχαίρι και το πεπόνι

Η βίαια εξέλιξη της υπόθεση και η αποχή του Βράνιες από τη χθεσινή προπόνηση (κάτι 100% σχεδιασμένο τακτικά από την πλευρά του Βόσνιου) έχει μόνο έναν χαμένο προς το παρόν. Τον ίδιο τον παίκτη.

Ο Βράνιες έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για ακόμα 1,5 χρόνο και η Ένωση είναι αυτή που κρατάει την τύχη του παίκτη στα χέρια του, αυτή ορίζει το μέλλον του. Αυτή θα αποφασίσει αν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε νέα πρόταση της Άντερλεχτ ή αν θα τον κρατήσει για 1,5 χρόνο, με όποιον τρόπο θέλει. Το μήνυμα που έστειλε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Βόσνιο ήταν σαφές.

Ο Βόσνιος επέλεξε την βίαιη λύση και αυτό σπάνια βγάζει σε καλό, όταν απέναντι είναι η ΑΕΚ με την παρούσα διοίκηση, κάτι που έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν. Ο Βράνιες επέλεξε να βγει στα χαρακώματα δίχως να έχει ούτε το μαχαίρι ούτε το πεπόνι κι αυτό είναι ότι πιο ρισκαδόρικο έχει κάνει μέχρι τώρα στην καριέρα του.

sdna
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.