Header Ads


Unlabelled Σε άλλες χρονιές η γκέλα θα ήταν σίγουρη...

Σε άλλες χρονιές η γκέλα θα ήταν σίγουρη...


Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για την ΑΕΚ, η οποία φέτος κάνει να φαίνονται απλά αυτά που κάποτε δεν ήταν, για την... μεταγραφή του Κονέ και για τον τρόπο που υποδέχθηκε ο Χιμένεθ την κλήρωση.


Η αλήθεια είναι ότι στο ματς της ΑΕΚ με την Κέρκυρα υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να... έρθει μια γκέλα-σοκ. Η ομάδα προερχόταν από μια υπερπροσπάθεια στη Βιέννη, υπήρχε μεγάλη κούραση, υπήρχαν σημαντικότατες απουσίες, η μέρα του αγώνα κύλισε με όλους μοιραία να ασχολούνται με την κλήρωση του Europa League, ο κόσμος στο ΟΑΚΑ δεν ήταν ιδιαίτερα πολύς. Σε άλλες χρονιές, η γκέλα θα είχε έρθει... σβηστά. Όμως, όχι στη φετινή ΑΕΚ.

Με όλες αυτές τις συνθήκες που προαναφέρθηκαν, η ΑΕΚ εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο σοβαρή και συγκεντρωμένη από το πρώτο λεπτό. Αποφασισμένη να κάνει τη δουλειά. Και την έκανε τελικά εύκολα. Το πιο σημαντικό είναι ότι έδειξε για ακόμη μια φορά ότι μέσα σε όλα τα άλλα έχει και την ωριμότητα φέτος τα παιχνίδια να τα τελειώνει όταν βρίσκει το μομέντουμ. Να μην τα αφήνει ανοικτά. Κάτι που στο παρελθόν δεν το έκανε και το είχε πληρώσει.

Χθες, βρήκε το πρώτο γκολ γρήγορα χάρη στην επιμονή του Χριστοδουλόπουλου, που μπορεί να μην το πιστώθηκε στα στατιστικά, αλλά είναι δεδομένο ότι του «ανήκει», συνέχισε να πιέζει και με το πολύ όμορφο γκολ του Κονέ τελείωσε το ματς από το ημίχρονο, πολύ πριν αγχωθεί και αγχώσει. Για την ακρίβεια, φέτος αυτή η ομάδα έχει καταφέρει να αγχώνονται πολύ περισσότερο από εκείνη οι γύρω της και οι... αντίπαλοι.

Το πιο σημαντικό (πλην της νίκης) από το ματς με την Κέρκυρα, είναι ότι η ΑΕΚ συνεχίζει μέσα στη σεζόν της να βρίσκει και να προσθέτει στο παιχνίδι της νέους πρωταγωνιστές. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Κονέ. Ο Έλληνας άσος είχε στείλει τα... μηνύματα στις προηγούμενες εμφανίσεις του και στην πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα ήταν εξαιρετικός. Είχε ισορροπία αμυντικά και επιθετικά, κουβάλησε τη μπάλα κάθετα, τη μοίραζε σωστά και φυσικά το αποκορύφωμα ήταν το εντυπωσιακό γκολ που πέτυχε.

Κέρδος, βέβαια, ήταν και η απόδοση του Κλωναρίδη. Αυτός έκανε... επανεμφάνιση στην ενδεκάδα, σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και έδειξε ότι αρχίζει να βρίσκει ξανά τη φόρμα του. Ήταν... ενοχλητικός για την αντίπαλη άμυνα, βοήθησε την ομάδα να δώσει πλάτος στο παιχνίδι της και από δική του σέντρα προήλθε το πρώτο γκολ.

Είναι κρίσιμο να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ όλο το εύρος του υπάρχοντος ρόστερ της. Τώρα έχει δύο τελευταία παιχνίδια μπροστά της για το 2017 (με Απόλλωνα για το πρωτάθλημα και Παναιτωλικό για το κύπελλο) και στη συνέχεια θα έχει η ομάδα τον χρόνο να ξεκουραστεί, να ανασυνταχθεί και να εμφανιστεί πιο ενισχυμένη στον δεύτερο γύρο, τόσο με τις... εσωτερικές προσθήκες, όσο και με τις συγκεκριμένες και στοχευμένες μεταγραφές που θα γίνουν τον Γενάρη, οι οποίες θα -πρέπει να- είναι καθοριστικές.

Υ.Γ.: Τον Μανόλο Χιμένεθ τον γνωρίζουμε πια πολύ καλά μέσα από τις δύο θητείες του στην ΑΕΚ. Μπορούμε να καταλάβουμε πότε είναι στα πάνω του και πότε κάτι τον έχει προβληματίσει. Οι δηλώσεις που έκανε στη Nova αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, έπειτα από μια νίκη που επανέφερε την ομάδα στην κορυφή μια αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου, μου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση ίδια με αυτή μετά την καλοκαιρινή κλήρωση με την ΤΣΣΚΑ. Το έδειξαν και οι δηλώσεις του αμέσως μετά την... επιλογή της Ντιναμό Κιέβου από τον Αμπιντάλ.

Πιθανότατα ο Ισπανός τεχνικός θα προτιμούσε είτε εντελώς ισορροπημένο ζευγάρι, όπως για παράδειγμα θα ήταν με την Βικτόρια Πλζεν, είτε έναν αντίπαλο που η αγωνιστική διαφορά και ο βαθμός δυσκολίας θα ήταν ξεκάθαρα και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του. Το γεγονός ότι η Ντιναμό Κιέβου αυτή τη στιγμή ως όνομα δεν δημιουργεί... φόβο, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ομάδα αυξημένης δυσκολίες αγωνιστικά, φαίνεται να προκαλεί στον Χιμένεθ τον προβληματισμό μήπως δημιουργηθεί λανθασμένο κλίμα για αυτά τα ματς.

Πιστεύω, όμως, ότι ο προβληματισμός του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορεί να εισπράξει άμεσα (δηλαδή, σε πραγματικό χρόνο) την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, λόγω γλώσσας. Διότι, δεν υπήρξαν τίποτα... πανηγυρισμοί για την κλήρωση. Όλοι αντιλαμβάνονται την αληθινή διάσταση των πραγμάτων. Και το σημαντικότερο: Η... «περίοδος ΤΣΣΚΑ» ή και Μπριζ μετά, δεν έχει καμία σχέση με την «περίοδο Ντιναμό». Η ΑΕΚ στην Ευρώπη έχει ήδη πετύχει τους στόχους της σε απόλυτο βαθμό. Ό,τι κάνει από εδώ και πέρα, μόνο κέρδος μπορεί να είναι...

Υ.Γ.1: Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να... βγει μόνο του, χωρίς διαιτητή, ο Σέζος κατάφερε με το σκορ στο 3-0 να... κλέψει την παράσταση δίνοντας ένα πέναλτι που προκάλεσε απίστευτο γέλιο. Και συζητήσεις, φυσικά. Το θετικό, όμως, είναι ότι στο παρελθόν θα συζητούσαμε, με τον διαιτητή που έκανε ένα τέτοιο λάθος να συνεχίζει να παίρνει ορισμούς. Τώρα, ο Σέζος ετοιμάζεται να μπει στο ψυγείο. Κάποιοι την έφεραν αυτή την αλλαγή...

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.