Header Ads


Φεβρουάριος στην Ευρώπη μετά από 10 χρόνια για την ΑΕΚ!

Φεβρουάριος στην Ευρώπη μετά από 10 χρόνια για την ΑΕΚ!


Η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία από την Αούστρια στην Βιέννη (0-0), εξασφάλισε την πρόκριση στους «32» του Europa League και θα παίξει Φεβρουάριο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια!


Η προηγούμενη φορά που η Ένωση έπαιξε «ευρωπαϊκό» παιχνίδι τον μήνα Φεβρουάριο, έπειτα δηλαδή από τη φάση των ομίλων της οποιαδήποτε διοργάνωσης, ήταν την σεζόν 2007-08, στο πλαίσιο του τότε Κυπέλλου UEFA. Με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ στην τεχνική ηγεσία της και μεγάλο αστέρι τον Ριβάλντο, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προκριθεί ως... τρίτοι από όμιλο πέντε συλλόγων, μαζί με τις Βιγιαρεάλ, Φιορεντίνα και αφήνοντας εκτός τις Μλάντα Μπόλεσλαβ, Έλφσμποργκ.

Στη φάση των «32» της διοργάνωσης, με τον Νίκο Κωστένογλου να έχει αντικαταστήσει τον Ισπανό προπονητή στον πάγκο, η ΑΕΚ αποκλείστηκε μάλλον εύκολα από την Χετάφε, με ισοπαλία στο Ολυμπιακό Στάδιο (1-1) και ήττα (3-0) στα προάστια της Μαδρίτης. Η τελευταία παρουσία της Ένωσης στους «16» του Κυπέλλου UEFA ήταν αυτή της σεζόν 2002-03, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο, όταν είχε αποκλειστεί επίσης από ισπανική ομάδα και συγκεκριμένα την Μάλαγα.

*sdna.gr

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.