Header Ads


Unlabelled Όταν ο Ίβιτς ζήτησε «ησυχία»: Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Λεωφόρο (vid)

Όταν ο Ίβιτς ζήτησε «ησυχία»: Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Λεωφόρο (vid)


Σχεδόν 13 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 2005, όταν ο Βλάνταν Ίβιτς ζητούσε «ησυχία» από την πράσινη εξέδρα...


Η σεζόν 2004-05 υπήρξε από τις πλέον συναρπαστικές για τους Έλληνες ποδοσφαιρόφιλους, τόσο στο πρωτάθλημα, όπου ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η αποδυναμωμένη ΑΕΚ (με τη σειρά που τερμάτισαν τελικά) «μονομάχησαν» για την κατάκτηση του τίτλου μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όσο και στο Κύπελλο, το οποίο επίσης βάφτηκε «ερυθρόλευκο», μετά τον τελικό της Πάτρας με τον Άρη (3-0).

Στη φάση των «16» της εν λόγω διοργάνωσης η κληρωτίδα έθεσε αντιμέτωπους τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με λογικό φαβορί την ομάδα του Ζντένεκ Σκάζνι, ειδικά μετά το 1-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 27 Ιανουαρίου του 2005 (90+4' Λυμπερόπουλος - 27' Κωνσταντίνου). Στον επαναληπτικό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μια εβδομάδα αργότερα, ο Φερνάντο Σάντος και οι ποδοσφαιριστές του έπρεπε να κάνουν υπέρβαση για να προκριθούν.

Αμφότεροι οι σύλλογοι είχαν ενισχυθεί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, οι «πράσινοι» με Γκέκα, Βόουτερ, Χαραλαμπίδη, Φρέιτας Άντερσον, Ρουμπάκη και οι «κιτρινόμαυροι» με Ζούλιο Σέζαρ, Ίβιτς, Μάλμπασα, Κυριακίδη. Επιθετικό σχήμα, με τον Έκι Γκονζάλες πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Κωνσταντίνου - Δ. Παπαδόπουλου για τον Τσέχο προπονητή, 4-2-3-1 με τον Κατσουράνη στόπερ, τον Μόρα ανασταλτικό μέσο και τον Ρούσεφ «δεκάρι» επέλεξε ο πολύπειρος Πορτογάλος.

Η Ένωση μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, «προειδοποίησε» στο 2' με την εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ, η οποία σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Στέφανου Κοτσόλη, και άνοιξε τελικά το σκορ πέντε λεπτά αργότερα, με τον αρχηγό Κώστα Κατσουράνη να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός από τον Γιάννη Γκούμα, με το υπέρ της 1-0 να παραμένει μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στην ανάπαυλα ο Σκάζνι έριξε στη «μάχη» τον Φάνη Γκέκα και στο 51' η ομάδα του κατάφερε να ισοφαρίσει, με κεφαλιά - οβίδα του Μιχάλη Κωνσταντίνου έπειτα από την πρώτη «καλοζυγισμένη» σέντρα του Λουκά Βύντρα στο παιχνίδι. Ο Σάντος «απάντησε» με την είσοδο του Σίμου Κρασσά και δικαιώθηκε, καθώς ο Κύπριος διεθνής εξτρέμ δημιούργησε με ατομική προσπάθεια από την αριστερή πλευρά το 2-1, το οποίο πέτυχε ο Αλεχάνδρε Σοάρες, επίσης με δυνατή κεφαλιά στο 55ο λεπτό.

Ο Φερνάντο είχε μεγάλη... ρέντα εκείνο το απόγευμα, με την δεύτερη αλλαγή του, τον Βλάνταν Ίβιτς (αντικατέστησε τον Ζούλιο Σέζαρ στο 73') να εξελίσσεται στον πρωταγωνιστή του αγώνα. Ο Σέρβος επιτελικός μέσος, με άψογη εκτέλεση φάουλ στο 78ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ της ΑΕΚ, μέσα σε πραγματικό πανζουρλισμό από τους φιλοξενούμενους οπαδούς στις κερκίδες της Λεωφόρου, και στη συνέχεια με χαρακτηριστική χειρονομία ζήτησε «ησυχία» από την πράσινη εξέδρα...

Ακολούθησαν έξι αναμετρήσεις ανάμεσα στους δύο «μεγάλους» της Αθήνας στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όλες στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στις τέσσερις (2-1, 4-1 το 2007-08, 3-0 το 2015-16, 1-0 το 2016-17), ενώ οι άλλες δύο ολοκληρώθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0 το 2015-16 και το 2016-17).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Σκάζνι): Κοτσόλης, Βύντρα, Γκούμας, Μόρις, Π. Κωνσταντινίδης, Άντριτς (73' Βόουτερ), Μπασινάς, Γκονζάλες, Χαραλαμπίδης (46' Γκέκας), Δ. Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνου

ΑΕΚ (Σάντος): Χιώτης, Μπούρμπος, Κατσουράνης, Μπρούνο Άλβες, Κόντης, Μόρας, Κυριακίδης, Ρούσεφ (53' Κρασσάς), Σοάρες (87' Σ. Κωνσταντινίδης), Ζούλιο Σέζαρ (73' Ίβιτς), Λυμπερόπουλος

Διαιτητής: Βασίλης Τεροβίτσας (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)



Για την τελευταία νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας πρέπει να γυρίσουμε ακόμη πιο πίσω και συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου 2001, 1-0 με «δράστη» τον Ντέμη Νικολαΐδη στο 77ο λεπτό, στο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.