Header Ads


Unlabelled Ξεκινάει με... προίκα ο Χιμένεθ

Ξεκινάει με... προίκα ο Χιμένεθ


Η ανάγκη ενίσχυσης της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν είναι δεδομένη και επιτακτική αν θέλει να διεκδικήσει -ή ακόμα περισσότερο να κατακτήσει- το πρωτάθλημα. 


Στην τελευταία Συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ ανέδειξε το θέμα της ύπαρξης στο ρόστερ πολλών ποδοσφαιριστών με παρόμοια χαρακτηριστικά που αναγκαστικά παίζουν σε... παρεμφερείς θέσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσφέρουν τα... απαραίτητα και τα αναμενόμενα.

Παίκτες που αγωνίζονται κυρίως ως μεσοεπιθετικοί. Παίκτες με καλά συμβόλαια που είναι στην κόψη του... ξυραφιού. Στην κορυφή αυτής της λίστας των... ψευτοδεκαριών, βρίσκονται οι Πάτο Ροντρίγκες και Βάργκας, αλλά και ο Μπακασέτας. Οι δύο πρώτοι αποκλείστηκαν από την αποστολή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ο τελευταίος παρότι δεν είναι ακραίος έπαιξε σε μία θέση που αποδεδειγμένα και επί Κετσπάγια και επί Μοράις, δεν μπορεί να προσφέρει. Το «no comment» λοιπόν του Ισπανού τεχνικού για τον Αργεντινό και τον Βενεζουελάνο έλεγε πολλά για την επόμενη μέρα.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι ο Χιμένεθ θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Το είχε κάνει και στην προηγούμενη θητεία του, το έκανε και στην υπόθεση του Αραούχο τον περασμένο Ιανουάριο. Ο 53χρονος τεχνικός ξέρει πολύ καλά την ισπανική αγορά από όπου μπορεί να βρει εξαιρετικές λύσεις και αναμένεται να ενεργοποιήσει κάθε γνωριμία του και επιρροή του για να πετύχει.

Όπως θα αναλύσουμε και πιο κάτω, η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να ξεφορτωθεί "βαρίδια" ύψους 2 - 2,2 εκατ. ευρώ και να αξιοποιήσει αυτό το ποσό για την ενίσχυση του ρόστερ της...

Το μίνιμουμ ένα εκατ. για τα άκρα

Το... άδειασμα που έκανε ουσιαστικά ο Χιμένεθ σε Πάτο Ροντρίγκες και Βάργκας, τους θέτει επί της ουσίας εκτός της δικής του ΑΕΚ, ακόμα και αν «χρειαστεί» να τους δούμε σε κάποιο από τα επόμενα ματς.

Η ΑΕΚ σε περίπτωση που δεν επεκτείνει τη συνεργασία μαζί τους, κάτι που είναι και το πλέον πιθανό, θα μπορέσει να εξασφαλίσει ένα πολύ ικανοποιητικό ποσό, προκειμένου να το διαθέσει για πιο ορθολογικές επιλογές και για την καλύτερη στελέχωση του ρόστερ.

Για παράδειγμα ο Πάτο Ροντρίγκες λαμβάνει περί τις 500.000 ευρώ ετησίως και η ΑΕΚ του έχει προτείνει νέο συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές. Άλλωστε η προσφορά του δεν «δικαιολογεί» να μείνει με περισσότερα χρήματα.

Ο Βάργκας από την άλλη λαμβάνει περί τις 350.000 ευρώ. Προσθέστε και το συμβόλαιο για παράδειγμα του Αραβίδη το οποίο επίσης τελειώνει και συμπληρώνεται εύκολα ένα ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ. Αν λοιπόν η ΑΕΚ θελήσει να πάρει δύο ακραίους θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει αυτό το ποσό χωρίς να επηρεάσει το μπάτζετ της για αυτό το σκοπό.

Το ντόμινο στην επίθεση και η... κάβα των 1,2 εκατ. ευρώ

Είναι ξεκάθαρο πως ενόψει της νέας χρονιάς η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις επιθετικούς στο ρόστερ της. Ο μόνος... σίγουρος είναι ο Γιακουμάκης που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και θα προστεθεί το καλοκαίρι στο ρόστερ.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει μία πρώτη επιλογή και μία... τρίτη. Ο Αλμέιδα δεν είναι λογικό να μείνει υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτή την προσφορά και να λαμβάνει 500.000 ευρώ το χρόνο. Θα πρέπει να βρεθεί μία άλλη φόρμουλα συνεργασίας. Ο Πέκχαρτ από την άλλη είναι πιο προσιτός οικονομικά και μπορεί να δεχθεί το ρόλο του... δευτερότριτου επιθετικού.

Όσο για την πρωτοκλασσάτη επιλογή, είναι ξεκάθαρο πως ο Αραούχο που κόστισε στην ΑΕΚ για τον τετράμηνο ουσιαστικά δανεισμό του τουλάχιστον 700.000 ευρώ είναι «πόθος». Αυτό το ποσό και... κάτι ακόμα, θα απαιτηθεί για τον παίκτη που θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της νέας σεζόν.

Το συμβόλαιο του Αραούχο και αυτό του Πέκχαρτ αγγίζουν το ένα εκατ. €. Αν τελικά φύγει ο Αλμέιδα και μείνει ο Τσέχος τότε το ποσό που θα μπορεί να διαθέσει η ΑΕΚ είναι μίνιμουμ 1,2 εκατ. €.

Εννοείται πως δεν υπολογίζουμε ενδεχόμενες πωλήσεις που θα φέρουν επιπλέον χρήματα στο ταμείο ή για παράδειγμα το συμβόλαιο του Κολοβέτσιου που επίσης λήγει και η ΑΕΚ είναι γνωστό πως ψάχνει αριστεροπόδαρο στόπερ...

*filathlos.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.