Header Ads


«Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ για δέκα χρόνια»

«Θέλω να μείνω στην ΑΕΚ για δέκα χρόνια»


Ο Όγκνιεν Βράνιες μίλησε στο aek365 χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Ο... κομάντο της ΑΕΚ δηλώνει έτοιμος για μόνιμη εγκατάσταση στην Ένωση. Η παιδική ηλικία σε μια εμπόλεμη ζώνη, τα ταξίδια, το Μουντιάλ και οι κολλητοί Πέτρος και Λάμπρο


Συνέντευξη στους Κώστα Κετσετζόγλου, Ηλία Τομαρά

Πάνω από δύο ώρες κράτησε η... ανάκριση του Όγκνιεν Βράνιες από το aek365 με τον φωτογράφο να παιδεύεται να του βγάλει ένα κοντινό. "Θέλω να με κοιτάς όταν απαντάς στις ερωτήσεις" του ζήτησε με τον Βράνιες να απαντά: "Φίλε δεν μπορώ. Κοιτάζω πάντα στα μάτια αυτόν που μου μιλάει, αυτόν που με ρωτάει". Μπορεί ο φωτογράφος να έδωσε τελικά αγώνα να βγάλει τουλάχιστον μια εικόνα με τον Βόσνιο να τον κοιτάζει όμως η απάντηση φανέρωσε πολλά για τον χαρακτήρα του.
Ο Βράνιες είναι αυτό που λέμε "παίρνεις ό,τι βλέπεις". Το πάθος και η ωραία τρέλα που βγάζει στο γήπεδο ήταν εκεί και στην κουβέντα που είχαμε μαζί του. Απάντησε στα πάντα χωρίς να επιχειρήσει ούτε μια φορά να είναι διπλωματικός και έδωσε τρομερές ατάκες. Μετά από δύο ώρες συζήτησης ήταν φανερό πως αν και βρίσκεται λίγους μήνες στην ΑΕΚ νιώθει ήδη σαν το σπίτι του και είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του Οδύσσεια με... μόνιμη εγκατάσταση την "κιτρινόμαυρη" Ιθάκη του.

Κυρίες και κύριοι απολαύστε τον Όγκνιεν Βράνιες:
-Ξεκινώντας θα θέλαμε να μας μιλήσεις λίγο για το στόρι της μεταγραφής σου στην ΑΕΚ;

"Έπαιζα στην Τομσκ αλλά ο σύλλογος είχε μεγάλα οικονομικά προβλήματα και έτσι έλυσα τη συνεργασία μου. Ήμουν απλήρωτος έξι μήνες εκεί. Για λόγους που δεν γνωρίζω αυτό το δημοσιοποίησε άμεσα η Χιχόν. Ήταν κάτι που δεν το γνώριζε κανείς. Δεν ξέρω πως το έμαθαν και γιατί το ανακοίνωσαν. Μόνο οι άνθρωποι στο σπίτι μου το ήξεραν. Το θέμα είναι ότι έτσι το έμαθε η ΑΕΚ. Αν η Χιχόν δεν το ανακοίνωνε ίσως να μην ερχόμουν εδώ γιατί η ΑΕΚ δεν θα ήξερε ότι έμεινα ελεύθερος. Καλό για την ΑΕΚ και καλό για εμένα (γέλια).
-Πώς έγινε η πρώτη επαφή και πώς πήρες την απόφαση να έρθεις στην ΑΕΚ;

"Μίλησε με τον κύριο Μαϊστόροβιτς και κλείσαμε τη συμφωνία. Επειδή ζούσα σε μια γειτονική χώρα ήξερα αρκετά την ΑΕΚ. Γνώριζα ότι είναι μια μεγάλη ομάδα και ένα σοβαρό κλαμπ. Δεν ήταν δύσκολο για εμένα να αποφασίσω να έρθω εδώ".
-Ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις σου όταν ήρθες;
"Τα πράγματα ήταν όπως τα περίμενα και όπως τα ήθελα. Δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τη διοίκηση, ούτε από τους προπονητές ή τους συμπαίκτες μου ή τον κόσμο. Η ζωή στην Αθήνα είναι εκπληκτικό".
-Ήρθες σε μια μεταβατική περίοδο. Αρχικά με τον Μοράις και στη συνέχεια με τον Χιμένεθ. Έζησες και τους δύο και γνωρίζεις τη δουλειάς τους. Που οφείλεται αυτή η τεράστια διαφορά στην εικόνα και κυρίως στα αποτελέσματα;

"Πιστεύω ότι δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά. Δουλεύαμε και δουλεύουμε καλά και ν δούμε τις συνθέσεις που έπαιζαν με τον Μοράις και αυτές που παίζουν με τον Χιμένεθ η διαφορά είναι ο Αραούχο. Νομίζω ότι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η τύχη. Δυστυχώς με τον κύριο Μοράις δεν βγήκαν τα αποτελέσματα. Αν μιλήσουμε όμως για το τώρα πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα".


-Πως σου φάνηκε το προπονητικό, το γήπεδο αλλά και οι άνθρωποι της ΑΕΚ;
"Όλα είναι σούπερ. Το προπονητικό, το γήπεδο, οι συμπαίκτες μου, τα παιδιά της ΑΕΚ και φυσικά ο κόσμος. Ελπίζω μόνο σύντομα να πάμε και στο δικό μας γήπεδο. Έχω δει τις φωτογραφίες. Είναι εκπληκτικό".

-Στο πρώτο σου ματς αποβλήθηκες και γενικότερα στη συνέχεια έπαιρνες εύκολα κάρτες. Τώρα αυτό φαίνεται να έχει αλλάξει. Προσάρμοσες το παιχνίδι σου;

"Νομίζω ότι απλά οι διαιτητές έμαθαν το παιχνίδι μου. Στην αρχή έβλεπαν ότι μπαίνω δυνατά στις φάσεις και ήταν λίγο προκατειλημμένοι. Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς και δεν θα πάρω πάνω από δύο κάρτες και θα... φάω όλους τους αντιπάλους".

-Υπάρχει πιστεύεις θέμα φυσικής κατάστασης. Βλέπουμε σε πολλά παιχνίδια, κυρίως εκτός έδρας, η ΑΕΚ να μην πέφτει στο δεύτερο μέρος. Έγινε με τον Πανιώνιο, με το Ατρόμητο στο τέλος αλλά και σε άλλα ματς. Είναι θέμα φυσικής κατάστασης ή ψυχολογικό;

"Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Δείτε τα ματς με τον Ολυμπακό και τον ΠΑΟΚ. Σχεδόν δεν κατάφεραν να μας απειλήσουν και σταθήκαμε πολύ καλά σε όλο το ματς. Με τις "μικρές" ομάδες είναι αλήθεια ότι έχει συμβεί αυτό και για αυτό θεωρώ ότι είναι θέμα ψυχολογίας".
-Το γεγονός ότι η ομάδα πριν το Περιστέρι δεν είχε πάρει διπλό από τον Οκτώβριο πως το εξηγείς;

"Αν δίνουμε σε όλα τα ματς το μάξιμουμ όπως κάνουμε στα τελευταία ματς θα έρθουν κι άλλο διπλα διπλά. Βέβαια υπάρχουν πάντα και οι αντίπαλοι, παίζουν κι αυτοί. Εμείς πάντα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει για να κερδίζουμε".


-Έχεις παίξει με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, έχεις δει και τον ΠΑΟ. Ποια θεωρείς ότι είναι η πιο δυνατη ομάδα;

"Δύσκολη ερώτηση. Πιστεύω ότι είναι ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ έχει καλές μονάδες και δυνατή ομάδα αλλά δεν το έβγαλε στο γήπεδο. Ο Πανθηναϊκός απ' όσο έχω δει είναι η πιο αδύναμη αλλά αυτό δεν λέει ότι θα κερδίσουμε εύκολα. Αυτά είναι ντέρμπι και πάντα ξεχωριστά ματς. Αλλωστε από τότε που είδα τον Παναθηναϊκό πέρασε αρκετός καιρός”.


-Ποιός είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα σου στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα;

"Αντιμετώπισα πολύ καλούς παίκτες. Νομίζω όμως ότι ήταν ο Σάμουελ Ετό'ο που τον αντιμετώπισα στη Ρωσία. Εδώ δεν είχα πρόβλημα με κανέναν (γέλια)".
-Πρόσφατα αντιμετώπισες τον Πρίγιοβιτς.

"Ναι είναι και φίλος του αδελφού μου. Όλα πήγαν καλά στο ματς. Δεν έκανε και πολλά (γέλια)".

-Πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μια ανάρτηση σου στο Instagram προκάλεσε αντιδράσεις...

"Ναι ήθελα να μιλήσω για αυτό. Δεν γνώριζα τι είχε γίνει στη Θύρα 7. Δεν είχα ιδέα ότι είχαν σκοτωθεί οπαδοί. Αν το γνώριζα κι πίστευα πως έστω και ένας θα μπορούσε να συνδυάσει την εικόνα αυτή με το δυστύχημα φυσικά δεν θα το έκανα. Απλώς εγώ όταν έρχονται ντέρμπι φανατίζομαι φτιάχνομαι και ίσως το ζω περισσότερο ακόμα και από τους Έλληνες. Για αυτό ανέβασα την εικόνα από τους Iron Maiden".
-Ακούς Iron Maiden;
"Ναι μου αρέσουν. Μέταλ και τοπική σέρβική μουσική. Ακούω "τζάνιε" και πίνω τρία κιλά ρακί (γέλια). Πλάκα κάνω ε;".


-Είσαι από τους λίγους ξένους παίκτες που με το που έρχονται στην Ελλάδα κάνει παρέα περισσότερο με Έλληνες συμπαίκτες. Ξέρεις στην αρχή είναι δύσκολο να προσαρμοστείς. Εσύ όμως έχει δηλώσει ότι κάνει παρέα με τον Μάνταλο και τον Λαμπρόπουλο.

"Έχω εξαιρετικές σχέσεις με αυτούς τους δύο και εντός και εκτός γηπέδου. Εγώ δεν κάνω ποτέ κάποιο διαχωρισμό. Απλά ταιριάζαμε και κολλήσαμε με τη μια".

Ως αμυντικό δίδυμο με τον Λαμπρόπουλο πως είναι η συνεργασία σας;
"Καλύτερα να κάνετε αυτή την ερώτηση στον Λάμπρο (γέλια).

-Μολδαβία, Ρωσία, Τουρκία, Ισπανία και πάλι Ρωσία. Πολλές ποδοσφαιριστές περιπέτειες μέσα σε σχετικά λίγα χρόνια.
"Να σας πω την αλήθεια είναι μια ερώτηση που με πονάει. Με πονάει το στομάχι μου όταν μιλάω για αυτό. Έχω αλλάξει αυτές τις ομάδες όχι για αγωνιστικούς λόγους αλλά γιατί είχαν πάντα προβλήματα. Ήταν κάποιες συγκυρίες που με ανάγκαζαν να φύγω. Ας σας πω την ιστορία της κάθε ομάδας θα πρέπει να μιλάμε δέκα μέρες".

-Αν και βρίσκεται στην ΑΕΚ μόνο λίγους μήνες θα μπορούσαμε να πούμε πως ίσως να είναι τελικά η Ιθάκη σου;

"Το είπα από την πρώτη στιγμή που ήρθα και το λέω και τώρα. Στην ΑΕΚ θέλω να μείνω για δέκα χρόνια. Δεν θέλω να αλλάξω ομάδα. Είναι κάτι που σας το λέω από την καρδιά μου".

-Έχεις καταλάβει ότι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ο κόσμος έχει δεθεί μαζί σου;

"Ναι το έχω νιώσει και χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό. Αυτή την αγάπη θέλω να επιστρέφω στον αγωνιστικό χώρο με τις εμφανίσεις μου".

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις από τη ζωή στην Αθήνα, τον κόσμο, τις Ελληνίδες;
"Όπως ξέρετε είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη δύο χρονών οπότε κάνω οικογενειακή ζωή. Το μόνο που μας τα έχει χαλάσει προς το παρόν είναι ο καιρός. Όταν έχω όμως ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να πηγαίνω για βόλτα στην παραλία. Η Αθήνα είναι όμορφη πόλη".

-Ελληνικά έχεις μάθει καθόλου;

"Πάμε ΑΕΚ, παιχτάρα και φυσικά μαλάκα. Κάθε μέρα το ακούω εκατό φορές. Απίστευτο όλη την ώρα μαλάκα, μαλάκα, μαλάκα (γέλια)".

*aek365.com


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.