Header Ads


Unlabelled Ο Τσίπρας προσφέρει στον Βασιλόπουλο ΙΣΤΟΡΙΚΗ ευκαιρία!

Ο Τσίπρας προσφέρει στον Βασιλόπουλο ΙΣΤΟΡΙΚΗ ευκαιρία!


Λέγοντας "ναι" στην πρόταση του πρωθυπουργού μπορεί να εισπράξει τα οφέλη για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας και να αποδείξει αυτό που υποστηρίζει, δηλαδή ότι δεν είναι κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Γράφει ο Βασίλης Βέργης...


Είναι πολιτικά και κοινωνικά σωστός ο δρόμος τον οποίο ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ. Θα μπορούσε πολύ εύκολα -κυβέρνηση είναι, την πλειοψηφία διαθέτει- να περάσει αύριο το πρωί τροπολογία στη Βουλή και να «αφαιρέσει» από τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας τη δυνατότητα-υποχρέωση υπογραφής για την υψομετρική μελέτη. Και θα το πράξει, αν χρειαστεί, ως ύστατη λύση όμως ο πρωθυπουργός στην περίπτωση που ο Αρης Βασιλόπουλος επιμείνει στο «όχι» του ακόμη και μετά απ’ όσα του προσφέρει για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τους πολίτες της.

Δε νομίζω πως η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να πορευθεί συναινετικά έχει να κάνει με φόβο πως στην περίπτωση της τροπολογίας ο Αρης Βασιλόπουλος θα προσφύγει στο ΣτΕ, έστω κι αν στο περιθώριο της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου όταν είχε ερωτηθεί από συναδέλφους μου ο Δήμαρχοε απάντησε αρνητικά. Θεωρώ πως ο στόχος του πρωθυπουργού είναι να μπει «τέλος» στη διαμάχη που ταλαιπωρεί μια ομάδα, χιλιάδες ανθρώπους και βέβαια μια ολόκληρη πόλη. Κι αυτό το «τέλος» θα μπει μόνο αν ο Αρης Βασιλόπουλος υπογράψει δίνοντας αυτός το τελικό «οκ» για το γήπεδο. Διαφορετικά, αν η κυβέρνηση τον παρακάμψει με τροπολογία, δεν πρόκειται να κλείσει η αντιπαράθεση των οπαδών της ΑΕΚ με τον Δήμαρχο ακόμη και με την «Αγιά Σοφιά» να στολίζει την πόλη. Πάντα θα του λένε «εσύ προσπάθησες να μας καταστρέψεις το όνειρο». Πάντα θα τον βλέπουν «απέναντι». Κι αυτό μόνο καλό δεν είναι για μία πόλη και για μία κυβέρνηση.

Επειδή είχα τη δημοσιογραφική τύχη να αποκαλύψω χθες (στη LIVE SPORT) το θέμα των συζητήσεων Τσίπρα-Βασιλόπουλου, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και με νέα ρεπορτάζ που ακολούθησαν, να θυμίσω τι περίπου περιλαμβάνει η πρόταση του πρωθυπουργού προς τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας. Ποιες είναι, δηλαδή, οι «παροχές» που του δίνονται ώστε να τις αξιολογήσει και εν συνεχεία να βάλει την υπογραφή για το γήπεδο της ΑΕΚ.

1) Η κυβέρνηση θα καλύψει οικονομικά τη μεταφορά και τη μετεστέγαση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Το ίδιο θα συμβεί και για το πάρκινγκ οχημάτων του δήμου, τα οποία στεγάζονται εδώ και χρόνια εντός του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας κάτι που δεν είναι στα πλαίσια της… νομιμότητας.

2) Η κυβέρνηση θα παραχωρήσει έκταση στο πέταλο Νησίδας (πίσω από το Κοιμητήριο στις όχθες του Κηφισού), για να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου, πάρκου και αθλητικών εγκαταστάσεων.

3) Και φυσικά θα δώσει τη δυνατότητα για δημιουργία χώρων στάθμευσης στην πόλη «πληγή» που σαφώς ταλαιπωρεί τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έχοντας όλα αυτά στα χέρια του (με βάση το ρεπορτάζ, γιατί ενδεχομένως να είναι και περισσότερα, πράγματα που δεν γνωρίζουμε από τις συζητήσεις των δύο ανδρών), ο Αρης Βασιλόπουλος έχει, πραγματικά, ΙΣΤΟΡΙΚΗ ευκαιρία στα χέρια του. Διπλής αξίας. 1. Να πει στους δημότες της πόλης του ότι «μένοντας πιστός στα ‘’θέλω’’ μας, κατάφερα να εξασφαλίσω σημαντικά οφέλη για τη Νέα Φιλαδέλφεια». 2. Να αποδείξει στην πράξη αυτό που… διακηρύττει. Δηλαδή ότι δεν είναι εναντίον της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Ο κ. Βασιλόπουλος μπορεί να βγει πολλαπλά κερδισμένος με μία τέτοια συμφωνία-απόφαση. Πολιτικά κερδισμένος εννοώ.

Οι κ. Τσίπρας και Βασιλόπουλος γνωρίζονται καλά από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε που ο δεύτερος ανήκε σε μία από τις «σκληρές», όπως υποστηρίζουν εκείνοι που ξέρουν, αριστερές Συνιστώσες. Το γεγονός ότι ο κ. Βασιλόπουλος είναι πλέον με τη ΛΑΕ του κ. Λαφαζάνη δε σημαίνει πως δεν μπορούν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας και μάλιστα σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας θέμα. Και είναι πολύ σημαντικό να κλείσει αυτό το κεφάλαιο με τον καλύτερο τρόπο για όλους (ΑΕΚ, οπαδούς, Δήμαρχο, δημότες, πόλη Νέας Φιλαδέλφειας), παρά να αναγκαστεί η κυβέρνηση να περάσει τροπολογία η οποία θα «αδειάσει» τον κ. Βασιλόπουλο και ενδεχομένως θα ανοίξει καινούργια μέτωπα.

Αυτή είναι η κρίσιμη ώρα. Η ώρα της συνετής επιλογής. Και ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας κρατάει στα χέρια του την ιστορική ευκαιρία.  

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.