Header Ads


Άμυνα από την αρχή το καλοκαίρι για την ΑΕΚ;

Άμυνα από την αρχή το καλοκαίρι για την ΑΕΚ;


Ο Κώστας Μιαούλης με αφορμή το πρόβλημα του Τσιγκρίνσκι γράφει για το νέο πρόβλημα που έρχεται στην επιφάνεια και προφανώς θα οδηγήσει την Ένωση σε μια τελείως νέα σύνθεση στα μετόπισθεν. 


Χειρότερο σενάριο δεν θα μπορούσε να διανοηθεί για την ΑΕΚ, ούτε ο πλέον ορκισμένος εχθρός της. Μετά το άδοξο φινάλε στην καριέρα του Λέσκοτ, την τραγική εικόνα του Ντίντακ Βιλά στην τρέχουσα σεζόν και την μάλλον μέτρια παρουσία του Γκάλο, που παίζει αναγκαστικά ελλείψει καλύτερου, έρχεται η αδυναμία του Τσιγκρίνσκι να επιστρέψει στη δράση.

Κάπως έτσι ο Λαμπρόπουλος έχει μονιμοποιηθεί, ο Κολοβέτσιος επιστρέφει με δεδομένο πως ο Βράνιες αποβλήθηκε στο πρώτο ματς που συμμετείχε και πλέον στην ΑΕΚ κάνουν τον σταυρό τους. Μάλιστα το πολύ πετυχημένο που διάβασα είναι πως η πρώτη ενίσχυση που καθίσταται αναγκαία, είναι ενός παπά για αγιασμό, γιατί τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και από άποψη απωλειών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Δικέφαλος το καλοκαίρι πάει για νέες προσθήκες και στην άμυνα. Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται εξαιρετικά παράξενο, που η ΑΕΚ δεν έχει ασχοληθεί ακόμα σοβαρά με την περίπτωση ενός αριστερού μπακ. Αν δεν το πράξει σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι θα κληθεί να το πράξει το καλοκαίρι.

Αν υποθέσουμε πως ο Βράνιες παραμένει και ο Τσιγκρίνσκι συνεχίζει, τότε για λόγους προφανείς, η ΑΕΚ πρέπει να βρει μία σημαντική λύση και για το κέντρο της άμυνας. Με δεδομένο πως ο Ουκρανός δύσκολα βγάζει ολόκληρη σεζόν με τέτοιους ρυθμούς απουσιών και πως ο Βράνιες είναι επιρρεπής στις κάρτες, είναι απαραίτητος και άλλος στόπερ, με αξιοπιστία και ικανότητες.

Ο Ουκρανός στόπερ ήρθε με πολλές περγαμηνές και όποτε έπαιξε κατάφερε να ξεχωρίσει. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι πως από τα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι τώρα, ήταν παρών στα μισά και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς ο Λαμπρόπουλος έχει πιάσει ήδη το ταβάνι και θα μπορούσε σε μια κανονική ΑΕΚ να είναι μια 4η ή 5η επιλογή στα στόπερ, αλλά έχει εξελιχθεί έτσι όπως έχουν κυλήσει τα πράγματα, σε αναντικατάστατο.

Όσο για τον Κολοβέτσιο η περιορισμένη εως και μηδενική εξέλιξη του από την ώρα που γύρισε η Ένωση στην μεγάλη κατηγορία αποτελεί ένα γεγονός που προβληματίζει. Άρα η ΑΕΚ στην ουσία το καλοκαίρι, μπορεί να μην βρεθεί ν’ αναζητά μόνον έναν ακόμα στόπερ, αλλά μπορεί και παραπάνω.

Για τον Γκάλο δεν μπορεί να υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση, εγώ θα έλεγα δεν μπορεί να υπάρχει κάτι παρά μόνο προβληματισμός, για τις φετινές μέτριες παρουσίες του. Βέβαια η λογική λέει πως η ΑΕΚ δεν θα μπει στη διαδικασία να ψάξει και για δεξί μπακ μιας και υπάρχει για να καλύψει αυτή τη θέση και ο Βράνιες. Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος όμως αν έρθει νέος προπονητής, πως δεν θ’ αναζητήσει κάτι εξαιρετικό σε αυτή τη θέση. Οι πιθανότητες να δούμε του χρόνου, μια σύνθεση στην άμυνα της ΑΕΚ, με τελείως καινούριες επιλογές, όσο κυλά ο καιρός βλέπω πως αυξάνονται.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.