Header Ads


Unlabelled 22/1: Ντεμπούτο για Χιμένεθ στην ημερομηνία που θα ήθελε να ξεχάσει... (vid)

22/1: Ντεμπούτο για Χιμένεθ στην ημερομηνία που θα ήθελε να ξεχάσει... (vid)


Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκινάει τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο της ΑΕΚ, ωστόσο έξι χρόνια πριν η ημερομηνία αυτή συνδέθηκε με μια από τις χειρότερες εμπειρίες της πρώτης του...


Ήταν 22 Ιανουαρίου του 2011 όταν η Ένωση, με τον Ανδαλουσιανό προπονητή στην τεχνική ηγεσία, υποδεχόταν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας τον εξαιρετικό εκείνη τη σεζόν Ολυμπιακό Βόλου του Σάκη Τσιώλη, ο οποίος την είχε νικήσει με 3-1 στον πρώτο γύρο προκαλώντας ουσιαστικά την αντικατάσταση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Εκείνο το βροχερό απόγευμα Σαββάτου, μια ΑΕΚ χωρίς κίνητρο μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο Ελλάδας λίγες ημέρες πριν (και συγκεκριμένα σαν σήμερα, 19/1), αποπροσανατολισμένη από τη μειωτική για το μέγεθός της κόντρα που είχε «ανοίξει» η διοίκησή της με τον ηγέτη του συλλόγου της Θεσσαλίας, Αχιλλέα Μπέο, και με την «κολώνα» της οπισθοφυλακής της Τραϊανό Δέλλα να αποχωρεί τραυματίας στο 20' και να αντικαθίσταται από τον Ανέστη Αργυρίου, γνώρισε τη συντριβή με σκορ 0-4.

Η ήττα αυτή αποτελεί τη δεύτερη βαρύτερη εντός έδρας στην ιστορία της Ένωσης, μετά το 1-5 από τον Ολυμπιακό το 1972 στη Νέα Φιλαδέλφεια, και προφανώς μια από τις χειρότερες αναμνήσεις των φιλάθλων της από την πρώτη θητεία του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας, μαζί ασφαλώς με τον διασυρμό (6-0) από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» δύο μήνες αργότερα.

Ο Ισπανός προπονητής λοιπόν ξεκινάει την Κυριακή τη νέα του προσπάθεια στην τεχνική ηγεσία των Κυπελλούχων Ελλάδας σε μια «μαύρη» ημερομηνία τόσο για τον ιστορικό σύλλογο όσο και για τον ίδιο, με την ελπίδα το σύνολο του να θυμίσει το σκληροτράχηλο και μαχητικό των εντός έδρας αγώνων της περιόδου 2010-11 με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και όχι την ατιμωτική για την ΑΕΚ εικόνα εκείνης της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ, στις 22 Ιανουαρίου του 2011...

Για την ιστορία, τα τέρματα των φιλοξενούμενων είχαν σημειώσει οι Σανκαρέ, Ούμπιδες, Μόνχε και Καπετάνος:




*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.