Header Ads


O Ρονάλντο, η αποβολή και η... ασυλία της Ρεάλ

O Ρονάλντο, η αποβολή και η... ασυλία της Ρεάλ


Η πρώτη αποβολή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τσάμπιονς Λιγκ προκαλεί... σάλο στον ποδοσφαιρικό πλανήτη: Υπήρχε ασυλία τόσα χρόνια στη Ρεάλ, ή κάποιοι θέλουν να... πλήξουν τον Πορτογάλο;
Στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Βαλένθια, το βράδυ της Τετάρτης στο «Μεστάγια», ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εμφανίστηκε... ανακουφισμένος. Η ομάδα του επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για μία ώρα με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο 29ο λεπτό.

Ο Ιταλός τεχνικός περίμενε προφανώς ότι θα του γίνει ερώτηση για την κόκκινη κάρτα που έδειξε ο Φέλιξ Μπριχ στον Ρονάλντο, ωστόσο σίγουρα δεν φανταζόταν τον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι θα έθεταν το ερώτημα.

Τέλος στην ασυλία που είχε στη Ρεάλ;

Ιταλός δημοσιογράφος, λοιπόν, πήρε πρώτος τον λόγο και ρώτησε τον Αλέγκρι αν πιστεύει ότι η αποβολή του Κριστιάνο ήταν η απόδειξη ότι τελείωσε η... ασυλία που είχε ο παίκτης όλα τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας του γεγονότος ότι φορούσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, την ώρα που η Γιουβέντους δεν έχει το ίδιο βάρος στην Ευρώπη! Ο Αλέγκρι έμεινε να τον κοιτάζει απορημένος και δεν απάντησε.

Ωστόσο, η ερώτηση αυτή ήταν το σχόλιο που έκαναν πολλοί (προφανώς μη συμπαθούντες τη «βασίλισσα») στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κατακλύστηκαν από μηνύματα που αφορούσαν την περιβόητη φάση του 29' στο «Μεστάγια».

Πολλοί επικαλούνται διαιτητικές «σφαγές» της ίδιας της Γιουβέντους ή της Μπάγερν τα προηγούμενα χρόνια σε παιχνίδια τους με τη Ρεάλ. «Να καταλάβει ο Ρονάλντο ότι δεν είναι πια στη Ρεάλ και η Γιουβέντους δεν έχει σπρώξιμο από την UEFA» λένε. Μα δεν είναι πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσή της το γεγονός ότι ο Κριστιάνο θα χάσει δύο ή τρία παιχνίδια τώρα; Ή ήταν τάχα μου η «απάντηση» στον Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος είναι από αυτούς που ζητούν όσο το δυνατόν συντομότερα την χρήση του VAR;

Η ιστορία έγραψε ότι ο Ρονάλντο, στο πρώτο παιχνίδι του με τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του μετά την αποχώρησή του από τους Μαδριλένους, αποβλήθηκε. Και ήταν η πρώτη κόκκινη κάρτα που αντίκρισε σε 154 αγώνες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!

Θυμίζεται ότι η αμέσως προηγούμενη αποβολή του ήταν τον Αύγουστο του 2017 στο «clasico» του «Καμπ Νου» για το ισπανικό Σούπερ Καπ. Τότε είχε πάρει αρχικά κίτρινη κάρτα επειδή έβγαλε την φανέλα για να πανηγυρίσει αφού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα και δύο λεπτά αργότερα και δεύτερη για... βουτιά σε προσπάθειά του να πάρει πέναλτι.

Ακόμα και οι... haters τον υποστηρίζουν!

Ωστόσο, αυτό που συνέβη στο «Μεστάγια» έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και... haters του Πορτογάλου, ακόμα και αυτοί λοιπόν που τον αποδοκιμάζουν και τον κατηγορούν, θεωρούν... τραβηγμένη από τα μαλλιά την απόφαση του Γερμανού διαιτητή.

Δεν συζητάμε για την «παράκρουση» που έπαθαν οι φανς του. Πρώτη πρώτη η αδερφή του, Κάτια, έγραψε στο instagram: «Ντροπή για το ποδόσφαιρο. Θέλουν να σε ρίξουν κάτω, αλλά ποτέ δεν θα τα καταφέρουν. Είσαι απίστευτος. Θα πληρώσουν ακριβά γι' αυτά τα δάκρυα». Σε ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της βρετανικής «Daily Mirror», στο ερώτημα «Άξιζε ο Κριστιάνο Ρονάλντο να αποβληθεί;» τα αποτελέσματα ως τώρα είναι συντριπτικά υπέρ του «όχι».


Aπό την άλλη, βέβαια, σε ίδια ψηφορορία στην ιστοσελίδα της ισπανικής «Marca», με περισσότερες από 95.000 ψήφους, αυτοί που συμμετείχαν στήριξαν στην πλειοψηφία τους το «ναι».


H ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» κάνει λόγο για αποβολή - σκάνδαλο, ενώ η «Gazzetta dello Sport» σημειώνει στο πρωτοσέλιδό της ότι η Γιουβέντους ήταν πιο δυνατή από τον διαιτητή.


Τελικά για ποιο λόγο αποβλήθηκε;

Το βίντεο με την επίμαχη φάση κάνει το γύρο του διαδικτύου. Αναλύσεις επί αναλύσεων για το αν έκανε κάτι ή όχι ο Πορτογάλος.

Ο ίδιος ο παίκτης αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο για τα αποδυτήρια στράφηκε προς τον Μπριχ και του είπε: «Δεν έκανα τίποτα».

Τελικά τι συνέβη; Αρχικά στο μακρινό πλάνο φαίνεται πως υπάρχει επαφή με τον αντίπαλό του, Χέισον Μουρίγιο. Ποιος σπρώχνει ποιον;

Σε άλλη λήψη φαίνεται ο Ρονάλντο να ακουμπά στο κεφάλι τον παίκτη της Βαλένθια, ο οποίος είναι πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Του τραβάει τα μαλλιά και διαμαρτύρεται απειλητικά για το θέατρο που έκανε;

Αυτό φαίνεται να είπε ο επιπρόσθετος διαιτητής στον Μπριχ, ο οποίος έβγαλε κατόπιν χωρίς δισταγμό την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του.



sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.