Header Ads


Unlabelled Roligans no more: Πρόστιμο στη Δανία για τους... πάλαι ποτέ καλύτερους οπαδούς!

Roligans no more: Πρόστιμο στη Δανία για τους... πάλαι ποτέ καλύτερους οπαδούς!


Ένα μάλλον ιστορικό πρόστιμο επέβαλε η FIFA στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας για τη συμπεριφορά των επί σειρά δεκαετιών αυτοαποκαλούμενων «πιο ήρεμων στον κόσμο» φιλάθλων της στο ματς κόντρα στην Αυστραλία την περασμένη Πέμπτη.

Roligan. Ο όρος προέρχεται από το δανέζικο «rolig» που σημαίνει ήρεμος και είναι ένα λογοπαίγνιο με τον διεθνή όρο hooligan, με σκοπό να τονιστεί η εκ διαμέτρου αντίθετη οπαδική φιλοσοφία των Δανών. Επί σειρά δεκαετιών, οι Δανοί φίλαθλοι θεωρούταν οι πιο ήρεμοι, οι πιο πολιτισμένοι -τουλάχιστον εντός γηπέδου- στην Ευρώπη και αυτό ήταν κάτι που φυσικά οι ίδιοι επέλεξαν να υποστηρίζουν στην πράξη, με τη συμπεριφορά τους. Όλα αυτά, εν έτει 2018, φαίνεται πως έχουν πάει περίπατο. Σημεία των καιρών...

Άλλωστε μάλλον ιστορικό είναι το πρόστιμο των 20.000 ελβετικών φράγκων (σ.σ. Περίπου 17.000 ευρώ) που η FIFA επέβαλε στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας, όχι τόσο για το μέγεθός του αλλά για τη σημειολογία του. Οι Δανοί τιμωρήθηκαν για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Αυστραλία (1-1) την Πέμπτη 21 Ιουνίου, για τη 2η αγωνιστική του Γ' ομίλου. Συγκεκριμένα, οι Δανοί φίλαθλοι έριξαν αντικείμενα στην εξέδρα της Αυστραλίας, ενώ στην εξέδρα τους αναρτήθηκε και πανό με σεξιστικό περιεχόμενο.

Παράλληλα με την τιμωρία στη Δανία, πειθαρχική διαδικασία έχει ξεκινήσει η FIFA και κατά του εκπροσώπου Τύπου της Εθνικής Γερμανίας και ενός ακόμη υπαλλήλου της γερμανικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για προκλητικούς πανηγυρισμούς μπροστά στον πάγκο της Σουηδίας μετά το 2-1 της «νασιονάλμανσαφτ».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.