Header Ads


Unlabelled Πέτυχε φλέβα χρυσού η ΑΕΚ - Έδωσε λίγα και θα πάρει πολλά από τον παιχταρά - Γάτος ο Μελισσανίδης

Πέτυχε φλέβα χρυσού η ΑΕΚ - Έδωσε λίγα και θα πάρει πολλά από τον παιχταρά - Γάτος ο Μελισσανίδης


Σπουδαία επένδυση από την Ένωση που βλέπει... μπροστά.


Φάκελος 1,8 εκατομμύρια ευρώ και Μάρκο Λιβάγια!

Το ραντεβού είχε οριστεί για τις 10 το πρωί. Ιδανική ώρα για να είσαι φρέσκος ακόμα και συνάμα να έχεις πιει ένα φλυτζάνι καφέ για να λειτουργεί με διαύγεια ο εγκέφαλος. Η αλήθεια είναι πως είχε αγχωθεί αρκετά, αλά δε θα έπρεπε έπ’ ουδενί να τους αφήσει να το δουν. Το άγχος δε φημίζεται να είναι διαπραγματευτικό ατού. Ήταν καλά προετοιμασμένος για την παρουσίαση, δεν είναι ότι είχε και κάτι να φοβηθεί.

Είχε ετοιμάσει τα slides, είχε μάθει την ομιλία του, είχε προνοήσει για τα διαγράμματα και αν κατόρθωνε να παραμείνει ψύχραιμος στις ερωτήσεις των σκληρών «αντιπάλων» του, σίγουρα θα έφερνε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είχε να αντιμετωπίσει δεινούς διαπραγματευτές, σφικτούς στα οικονομικά τους, αλλά και εκείνος δεν ήταν τυχαίος. Ένα σύγχρονο στέλεχος της ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, το οποίος έπρεπε να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη του ασανσέρ, έφτιαξε τον γιακά του πουκαμίσου του και με γρήγορα γεμάτα αυτοπεποίθηση βήματα προχώρησε προς την αίθουσα. Έσπρωξε την πόρτα και μπήκε στο γραφείο.

Μάρκο επειδή…

«Καλημέρα σας! Δε θα σπαταλήσω περισσότερα των δέκα λεπτών από το χρόνο σας. Ο Μάρκο Λιβάγια είναι απαραίτητος για την ΑΕΚ. Πέρα από κάθε αμφιβολία. Και θα φροντίσω στο τέλος αυτής της συνάντησης να είστε σίγουροι κι εσείς γι’ αυτό».

Πρώτο διαπραγματευτικό ατού: Η ανάμνηση!

Στο τέλος των τεσσάρων λεπτών που διήρκησε η προβολή του βίντεο, το στέλεχος ένιωσε όλο το άγχος να φεύγει από τους ώμους του. Η αίσθηση στην αίθουσα συνεδριάσεων ήταν ότι κέρδισε τις εντυπώσεις από το ξεκίνημα, αλλά ακόμα εκείνος δεν είχε καν αρχίσει. Το πιο ισχυρό χαρτί στα χέρια του δεν ήταν ένα κομμένο και ραμμένο βίντεο. Όχι! Η εικόνα, σε συνδυασμό με μουσική ανασκαλεύει τα συναισθήματα, επαναφέρει τις αναμνήσεις. Μόνο που εκείνος δεν στόχευε σε μια συναισθηματική συμφωνία, αλλά στην αποτύπωση της πραγματικότητας. Είχε φτάσει η στιγμή για την παρουσίασή του!

Δεύτερο διαπραγματευτικό ατού: Οι αριθμοί!



1. Αναδείχθηκε τέσσερις φορές κορυφαίος ποδοσφαιριστής της αγωνιστικής και πολλές περισσότερες MVP του αγώνα της ΑΕΚ. Από τη 10η ως την 13η αγωνιστική (δηλαδή, τέσσερις συνεχόμενες) πήρε το βραβείο της Super League, επίδοση που δεν ουδέποτε έχει επαναληφθεί.

2. Ήταν ο τρίτος σε συμμετοχή στο πρωτάθλημα. 1909 λεπτά με τους Μιχάλη Μπακάκη και Ροντρίγκο Γκάλο να τον προσπερνάνε.

3. Κέρδισε τα περισσότερα φάουλ από κάθε άλλο παίκτη της ΑΕΚ. 41 συνολικά στο πρωτάθλημα.

4. Είχε τις περισσότερες ασίστ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, πέντε στον αριθμό.

5. Πέτυχε οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα! Τρία εξ αυτών ήταν τα μοναδικά της ΑΕΚ στο εκάστοτε ματς. Το δικό του τέρμα έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, έφερε την ισοφάριση στη Λεωφόρο και χάρισε στην Ένωση τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο.

6. Με δικά του γκολ – σε ματς που δεν ήταν ο μόνος σκόρερ – η ΑΕΚ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, στη Λιβαδειά και απέναντι στον Πλατανιά.

7. Με δική του ασίστ ήρθε το τρίτο γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό, που έφερε την ολοκληρωτική ανατροπή στο ντέρμπι του πρώτου γύρου στις 24 Σεπτεμβρίου.

8. Ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και ο μόνος μαζί με τον Σέρχιο Αραούχο από τους δέκα που κλωτσάνε τη μπάλα, οι οποίοι μπήκαν στο κλίμα του αγώνα.

9. Με δύο δικά του τέρματα η ΑΕΚ πήρε την ισοπαλία απέναντι στην Αούστρια Βιέννης στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

10. Είναι 25 ετών, έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και έχει δεδομένη μεταπωλητική αξία.

Τρίτο διαπραγματευτικό ατού: Η σύνδεση!

Η παρουσίαση του powerpoint τον έφερε ακριβώς στο σημείο που είχε φανταστεί. Ουδείς στην αίθουσα θα μπορούσε να απορρίψει την αλήθεια των αριθμών, οι οποίοι υπολείπονταν και σε κάποιες περιπτώσεις αδικούσαν τη γενική προσφορά του Μάρκο Λιβάγια. Την επιρροή που είχε στο παιχνίδι της ΑΕΚ, όντας ο αδιαμφισβήτητος MVP τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο. Η κοιλιά που έκανε στην απόδοσή του μετά έφερε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο οριακά να τον προσπερνάει, αλλά και τους Σέρχιο Αραούχο και Τάσο Μπακασέτα να κλέβουν πόντους. Μεσοεπιθετικά πάντα, αφού οι… αφανείς ήρωες είναι μια άλλη ιστορία.

Εκείνο που θα έκανε στο τρίτο σκέλος της διαπραγμάτευσης ήταν να αναδείξει τη σύνδεση του Μάρκο Λιβάγια με τον κόσμο. Τη σχέση που ανέπτυξαν μέσα στον ένα χρόνο που ο Κροάτης αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και τα πολλαπλά κέρδη που θα είχε η Ένωση με την ενεργοποίηση της ρήτρας. Τα συνθήματα, τα τραγούδια, τους πανηγυρισμούς, τον τσαμπουκά που έβγαζε όταν στις αρχές της σεζόν δεν έβρισκε το δρόμο για τα δίχτυα, την αφοσίωση που έδειχνε στον δικέφαλο τους προηγούμενους εννέα μήνες.

Από το «μπαίνω και το γυρίζουμε», που φερόταν να έχει πει στους συμπαίκτες του στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό, όταν γενικά μπήκε και το γύρισαν μέχρι και τις κατά καιρούς δηλώσεις για το πώς η ΑΕΚ του άλλαξε την καριέρα.

«Αν έρθουν αύριο, μεθαύριο ή σε δύο μήνες, εγώ είμαι έτοιμος να υπογράψω», έλεγε και ο συγκεκριμένος το εννοούσε, ενώ όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θεωρεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος μια σημαντική στιγμή της καριέρας του, ο Μάρκο Λιβάγια μόνο που δεν τον… έβρισε! «Σημαντική; Η κορυφαία και η πιο ευτυχισμένη μέρα στην καριέρα μου είναι».

Και τα έζησε όλα. Το πάρτι με τον Λεβαδειακό μαζί με την κόρη του, τη διαδρομή με το πούλμαν και το σκαρφάλωμα στην κορυφή του, ακόμα και το γλέντι στα μπουζούκια.





Μάρκο, αλλά…

Το ήξερε ότι είχε κερδίσει το παιχνίδι. Το μόνο που χρειαζόταν τώρα ήταν να διατηρήσει την ψυχραιμία του στις ενστάσεις που μπορούσε να εγείρει η συμπεριφορά του. Σε εκείνα τα «ναι μεν, αλλά» που ακολουθούν τον Μάρκο Λιβάγια σε όλη την καριέρα του. Θα μπορούσε να είχε αποβληθεί στο ματς με τον Απόλλωνα και να έχει στερήσει από την ΑΕΚ την παρουσία του στον τελικό; Ναι, θα μπορούσε. Ήταν, όμως, η μοναδική στιγμή που αντέδρασε σε μια χρονιά που είδε δεκάδες αντιπάλους να προσπαθούν να προκαλέσουν την αντίδρασή του.

Πήρε οκτώ κίτρινες στο πρωτάθλημα και τέσσερις κίτρινες στην Ευρώπη. Ναι, αλλά στο πρωτάθλημα – όσο κι αν φαντάζει απίστευτο ως στατιστικό – ήταν ο ποδοσφαιριστής του δικεφάλου που έκανε τα περισσότερα φάουλ, δείγμα της συμμετοχής του στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ και της διάθεσής του να προσφέρει στο σύνολο. Αποβλήθηκε στο ματς με την Μπριζ. Ναι, αλλά η αποβολή του ήταν τουλάχιστον υπερβολική και συνάμα ήταν μόλις το τρίτο του επίσημο ματς και κουβαλούσε ακόμα χούγια, τα οποία στην πορεία ξεκάθαρα απέβαλε από τη συμπεριφορά του.

Value for money!

Το συμπέρασμα; Θρίαμβος! Το στέλεχος μπορεί να χαλαρώσει το σώμα του, να ξεφυσήσει ανακουφισμένος και να κλείσει το μάτι στον εαυτό του στο ασανσέρ. Τα είχε καταφέρει! Η σύσκεψη όντως δεν κράτησε περισσότερα από δέκα λεπτά, η ΑΕΚ δεν μπήκε καν σε διαπραγμάτευση. 1,8 εκατομμύρια ευρώ έπρεπε να πληρώσει; 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει! Ο Μάρκο Λιβάγια απέδειξε ότι άξιζε κάθε ένα ευρώ από αυτά τα λεφτά!

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.