Header Ads


Unlabelled «ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ θα... κερδίσουν στο δικαστήριο;» - Ο λόγος που αργεί η απόφαση!

«ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ θα... κερδίσουν στο δικαστήριο;» - Ο λόγος που αργεί η απόφαση!


Το «περιβόητο» παιχνίδι της Τούμπας δεν έχει... πει την τελευταία του λέξη! - Ο λόγος που αργεί η απόφαση!

Τι θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες και για ποιο λόγο άπαντες περιμένουν την απόφαση του ΠΑΟΚ- ΑΕΚ; 


Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ορθώς δεν νοιάζεται για… φιέστες, όμως η τάχιστη απονομή δικαιοσύνης ήταν προαπαιτούμενο για την FIFA, που την Δευτέρα περιμένει τον Γραμμένο να την πείσει να μην υπάρξει GRexit. Γράφει ο Άρης Ασβεστάς.

Πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γραφτούν για την ουσία της υπόθεσης του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά ακόμη εκκρεμεί και δεν χρειάζεται να επηρεάζουμε καταστάσεις. Αυτό είναι δουλειά των δικηγόρων.

Όμως...

Την προσεχή Δευτέρα ο Βαγγέλης Γραμμένος θα βρεθεί ενώπιον της FIFA και θα προσπαθήσει να πείσει τους ανθρώπους της αρμόδιας επιτροπής να μην επιβάλλουν τελικά το περίφημο GRexit.

Για να τους πείσει, θα παρουσιάσει –μεταξύ άλλων- κάποιες πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει η ελληνική ομοσπονδία, στο πλαίσιο των όσων έχει ζητήσει η παγκόσμια.

Μερικές από αυτές αφορούν την αθλητική δικαιοσύνη:

-Κατάργηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ώστε οι υποθέσεις να τελεσιδικούν σε δύο βαθμούς δικαιοδοσίας και όχι σε τρεις.
-Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των υποθέσεων ώστε να εκδίδονται συντομότερα.
-Καμία χορήγηση αναβολών στις υποθέσεις, παρά μόνο μία και αυτή για σπουδαίο λόγο.

Ο λόγος για τον οποίο ο Βαγγέλης Γραμμένος θα πάει (και) με αυτές τις προτάσεις είναι επειδή η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA που εισηγείται το GRexit, απαιτεί σύντομες διαδικασίες και τάχιστη απονομή δικαιοσύνης. Αυτό το διεμήνυσε και ο Χέρμπερτ Χούμπελ, αλλά και κατ’ ιδίαν προσφάτως ο Ινφαντίνο!

Πλέον φτάσαμε Σάββατο (21 Απριλίου) και όσο είδατε εσείς μια τελεσίδικη απόφαση για το διακοπέν ντέρμπι, είδαμε και εμείς…

Το ερώτημα που τίθεται είναι το πώς θα πάει την Δευτέρα στην FIFA ο Γραμμένος και θα τους πει ότι από τις 11 Μαρτίου που έγινε το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η υπόθεση δεν έχει ακόμη κλείσει ούτε καν σε δεύτερο βαθμό, ενώ έχει και τρίτο!

Και μιλάμε για την υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για την παρέμβαση της FIFA, όπως και για την διακοπή του πρωταθλήματος. Οι αιτίες είναι πολλές, αλλά η αφορμή ήταν αυτή.

Τι θα έχει να επιδείξει ο Γραμμένος ώστε να πείσει ότι υπάρχει διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα;

Τι θα τους πει που από την ώρα της εισήγησης για το GRexit δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή εξέλιξη και δεν έχει φανεί καμία απολύτως βελτίωση στο κομμάτι αυτό;

Από την αρχή λέγαμε ότι με τα καλά τους και τα στραβά τους, οι τακτικοί δικαστές είναι απείρως προτιμότεροι από το προηγούμενο αναξιόπιστο και αμαρτωλό καθεστώς. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η δουλειά τους στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου δεν είναι η βασική τους δουλειά και ότι την μισή μέρα απασχολούνται στα πολιτικά δικαστήρια.

Όμως όλα έχουν ένα όριο. Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν την κρισιμότητα της στιγμής για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να καθυστερούν τις αποφάσεις, περισσότερο ίσως και απ’ ότι καθυστερούσαν παλαιοτέρα!

Το αν υπάρχουν ομάδες που θέλουν να διοργανώσουν φιέστες, δεν πρέπει να τους απασχολεί και ορθώς δεν το λαμβάνουν υπόψη τους. Όμως το άλλο, είναι πολύ σημαντικό θέμα.

Δεν γίνεται να γνωρίζουν οι τακτικοί δικαστές τι διακυβεύεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και εκείνοι να κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ευθύνη έχει και η ΕΠΟ. Θα μπορούσε απλά να διαμηνύσει στα μέλη των πειθαρχικών επιτροπών να λειτουργούν ταχύτερα, λόγω και της κρισιμότητας της κατάστασης στην παρούσα συγκυρία. Το να τους πεις «μην καθυστερείτε» δεν είναι παρέμβαση στην αθλητική δικαιοσύνη. Είναι απλώς το αυτονόητο. Ήταν κάτι που όφειλε η ΕΠΟ να κάνει, ειδικά τώρα.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων και δυστυχώς όχι για καλό. Έξι ημέρες μετά και την κατάθεση των υπομνημάτων από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δεν ξέρει κανείς με βεβαιότητα αν έχουν έστω μαζευτεί για να κάνουν μια διάσκεψη για την υπόθεση!


Θα έλεγε κανείς ότι δεν έχουν καμία συναίσθηση της κατάστασης και του τι διακυβεύεται και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει και κανείς να τους το πει…

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.