Header Ads


Unlabelled Αυτός «κουμπώνει» στα θέλω του Χιμένεθ – Τα έχει όλα ο βιρτουόζος

Αυτός «κουμπώνει» στα θέλω του Χιμένεθ – Τα έχει όλα ο βιρτουόζος


Ο Μαροκινός Ολλανδοθρεφής ακραίος επιθετικός Γιουνές Μοχτάρ, φέρεται να βρίσκεται στα “ραντάρ” της Ένωσης όλο αυτό το διάστημα για τη θέση του εξτρέμ και όχι αδίκως. 


Εκτός από το γεγονός, ότι διαπρέπει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, διαθέτει το προφίλ του ακραίου, που ο Μανόλο Χιμένεθ φέρεται να έχει ζητήσει. Τόσο οι στατιστικές, όσο και η πορεία του την τρέχουσα σεζόν συνηγορούν, στο ότι πρόκειται για παίκτη ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ΑΕΚ.

Ο Σεβιγιάνος κόουτς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έχει ζητήσει από τη διοίκηση έναν εξτρέμ με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, καλή τεχνική και τακτική προσαρμοστικότητα. Σίγουρα, ο τεχνικός του “Δικεφάλου” προκρίνει τη δυνατότητα του υποψήφιου εξτρέμ, που θα έρθει, να συγκλίνει στον άξονα από τα άκρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ψάχνει για ακόμα ένα “δεκάρι”. Επομένως, περιμένει από τον ποδοσφαιριστή που θα πάρει τις θέσεις των Πατίτο και Τρίστασσον στο ρόστερ, να έχει τη δυνατότητα να κινείται με άνεση και στον ασβέστη.

Είναι όμως μια τέτοια περίπτωση ο Μοχτάρ; Ναι ο Μαροκινός έχει όλα τα παραπάνω στοιχεία, καθώς έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά σε μια χώρα, όπου το ποδόσφαιρο λατρεύεται σαν Θεός και η ανάπτυξη των ταλέντων στις ακαδημίες πραγματοποιείται με θρησκευτική ευλάβεια. Γι’ αυτό εξάλλου, η Ολλανδία παράγει ποδοσφαιριστές υψηλής κλάσης με τόσο ταχείς ρυθμούς. Έτσι, ο Μοχτάρ όπως και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, που έχουν περάσει από τις ακαδημίες συλλόγων της εν λόγω χώρας, έχει τις βάσεις για να προσαρμοστεί τακτικά στο παιχνίδι του Χιμένεθ.

Όσον αφορά τα στοιχεία του συγκεκριμένου παίκτη θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε, ότι ξεχωρίζει η εκρηκτικότητά του, η τεχνική του, η ισορροπία του, η ελαστικότητά του και η αντίληψή του. Σχετικά με την αντίληψή του, η δυνατότητά του να καταλαβαίνει τις κινήσεις των συμπαικτών του στο γήπεδο αποτυπώνεται από τον εντυπωσιακό αριθμό πασών-“κλειδιών” (2.2), που μοιράζει ανά παιχνίδι. Αυτό σημαίνει, ότι δημιουργεί η Τσβόλε 2.2 φάσεις για γκολ ανά παιχνίδι χάρη στο Μαροκινό, ο οποίος διακρίνεται και για τις μακρινές μεταβιβάσεις του. Ταυτόχρονα, η τεχνική του κατάρτιση ξεχωρίζει στο γήπεδο, καθώς του προσφέρει τη δυνατότητα, να ελίσσεται ανάμεσα στους αντίπαλους αμυντικούς και να τους ντριμπλάρει με άνεση. Μάλιστα, την ώρα που όλοι οι παίκτες της Τσβόλε κάνουν συνολικά 7.6 επιτυχημένες ντρίμπλες ανά παιχνίδι οι 2.3 προέρχονται από το Μοχτάρ, δηλαδή περίπου το 30%.

Κοντολογίς ο φορμαρισμένος Μαροκινός δείχνει, ότι πρόκειται για μια άκρως ελκυστική περίπτωση, που “κουμπώνει” στα θέλω του προπονητή και μπορεί εφόσον βρεθεί η χημεία με την υπόλοιπη ομάδα, να προσφέρει άμεσα. Ο 26χρονος βιρτουόζος επιθετικός αυτή τη σεζόν βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Τσβόλε. Σύμφωνα με πολλούς φίλους του Ολλανδικού ποδοσφαίρου δε, ίσως είναι ο mvp της ομάδας μέχρι στιγμής, μετρώντας 7 γκολ και 3 ασίστ σε 19 αναμετρήσεις.

*enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.