Header Ads


Unlabelled Όλα τα σενάρια πρόκρισης - αποκλεισμού της ΑΕΚ στο Europa League

Όλα τα σενάρια πρόκρισης - αποκλεισμού της ΑΕΚ στο Europa League


Με δύο αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Europa League, η ΑΕΚ κρατάει την πρόκριση στα χέρια της, αλλά μπορεί και να αποκλειστεί με μόλις μία ήττα! Όλα τα σενάρια...




Η βαθμολογία του 4ου ομίλου του Europa League την δεδομένη στιγμή: Μίλαν 8 (8-3), ΑΕΚ 6 (4-3), Αούστρια Βιέννης 4 (8-11), Ριέκα 3 (7-10).


Τα παιχνίδια που απομένουν: Μίλαν - Αούστρια Βιέννης, ΑΕΚ - Ριέκα στις 23 Νοεμβρίου, Ριέκα - Μίλαν, Αούστρια Βιέννης - ΑΕΚ στις 7 Δεκεμβρίου.
Τα σενάρια πρόκρισης - αποκλεισμού

Με 4 ή 6 βαθμούς, σίγουρη πρόκριση: Αν η ΑΕΚ κάνει δύο νίκες ή μια νίκη και μια ισοπαλία στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές, θα προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων. Εφόσον η ΑΕΚ φτάσει (έστω) τους 10 βαθμούς, είναι αδύνατον τόσο για την Ριέκα, όσο και για την Αούστρια Βιέννης να την φτάσουν, καθώς δεδομένα δεν θα είχε ηττηθεί από καμία τους αλλά και γενικώς στον όμιλο.

Με 3 βαθμούς, η λογική λέει πρόκριση: Μια νίκη μπορεί να αποδειχθεί αρκετή για την ΑΕΚ, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση «εξαρτάται» σε μεγάλο βαθμό και από την Μίλαν, η οποία εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Αν η Ένωση νικήσει την Ριέκα στο ΟΑΚΑ και έρθει «λογικό» αποτέλεσμα στο Μιλάνο, δηλαδή νίκη της Μίλαν ή ακόμη και ισοπαλία με την Αούστρια, η ΑΕΚ είναι και μαθηματικά στους «32» και πάει στην Βιέννη για... τουρισμό. Αν χάσει όμως από την Ριέκα την επόμενη αγωνιστική, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους έξι πόντους και οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει τουλάχιστον να «υπερασπιστούν» το 2-1 τους στην Κροατία (δηλαδή να ηττηθούν με 1-0 ή ακόμη και 2-1, καθώς έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων), προκειμένου τουλάχιστον την 6η αγωνιστική να κρατούν την τύχη στα χέρια τους και με «διπλό» επί της Αούστρια στην Βιέννη να τερματίσουν δεύτεροι.

Με 2 βαθμούς, σχεδόν σίγουρα στους «32»: Αν η ΑΕΚ αναδειχθεί ισόπαλη στα δύο τελευταία παιχνίδια της στη φάση των ομίλων του Europa League και φτάσει τους 8 βαθμούς, υπάρχει μόνο ένα σενάριο το οποίο την αποκλείει: αυτό της νίκης της Αούστρια Βιέννης μέσα στο Μιλάνο την 5η αγωνιστική και παράλληλα η ισοπαλία της Ένωσης στην Αυστρία να είναι με 0-0 ή 1-1, έτσι ώστε το 2-2 του ΟΑΚΑ να χαρίσει την πρόκριση στους «32» στον σύλλογο του Τόρστεν Φινκ, ένας αρκετά δύσκολος «συνδυασμός» που επιβεβαιώνει ότι οι δύο ισοπαλίες μπορούν να αποδειχθούν αρκετές για πρόκριση της Ένωσης...

Με 1 βαθμό; Και όμως, γίνεται!: Υπάρχει ένα καθόλου απίθανο σενάριο με το οποίο η ΑΕΚ προκρίνεται στους «32» με επτά βαθμούς, δηλαδή με μόλις μια ισοπαλία στα δύο τελευταία παιχνίδια της. Σε αυτό, οι «κιτρινόμαυροι» χάνουν μεν από την Ριέκα στο ΟΑΚΑ, αλλά με 0-1 ή 1-2, ώστε να υπερτερούν στην μεταξύ τους ισοβαθμία και την τελευταία αγωνιστική να χρειάζονται ίδιο αποτέλεσμα με τους Κροάτες, οι οποίοι θα υποδεχθούν την Μίλαν, στο εκτός έδρας παιχνίδι τους με την Αούστρια Βιέννης. Πρακτικά δηλαδή, αν τα ματς στο «Σαν Σίρο» και στην πρωτεύουσα της Αυστρίας έρθουν ισόπαλα, η ΑΕΚ θα είναι αυτή που θα περάσει στην επόμενη φάση, με μόλις 7 βαθμούς, στο συγκεκριμένο σενάριο.

sdna
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.