Header Ads


Unlabelled Αυτή είναι η πραγματικότητα με τον Σιμόες στην ΑΕΚ

Αυτή είναι η πραγματικότητα με τον Σιμόες στην ΑΕΚ


Ο Τάσος Τσατάλης επισημαίνει στο sportfm.gr, κάποιες σημαντικές παραμέτρους για το μέλλον του Αντρέ Σιμόες στην ΑΕΚ και … στο υστερόγραφο κάποια πράγματα για την ιστορία με τον Βράνιες. 


***Είναι αλήθεια, αυτό γνωρίζω κι εγώ από το ρεπορτάζ, πως σε κάθε κουβέντα για ενδεχόμενο πώλησης του Σιμόες, από την ΑΕΚ παραπέμπουν στην ρήτρα που προβλέπει το συμβόλαιο που υφίσταται από τον Μάρτιο του 2016.

***Βέβαια αυτές οι κουβέντες ανοίγουν πάντα στην πραγματικότητα, όταν υπάρχει πρόταση. Μέχρι τότε, το κλαμπ μπορεί να στέλνει στην αγορά όποια μηνύματα θέλει και καλά θα κάνει.

***Πρώτα απ’ όλα να πούμε πως στην περίπτωση του Σιμόες, η ΑΕΚ αρχικά έδειξε αντανακλαστικά όντως.

***Πολύ νωρίς αντιλήφθηκαν ότι δεν γίνεται να επαίρεσαι επί μακρόν για το ότι έκλεισες αυτόν τον παίκτη με το ποσό που πήρε όταν ήρθε.

***Ναι, με συμβόλαιο κάτω από 100 χιλιάδες ήρθε ο Σιμόες από την Μορεϊρένσε, σε μια κίνηση, που τότε, με την ΑΕΚ στην Β΄Εθνική ακόμη, είχα αποκαλύψει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ στην «Ώρα». Προπαραμονή Χριστουγέννων, όπως βλέπετε και στην σχετική φωτό.

inner

***Κι ανήμερα Πρωτοχρονιά, είχαμε βγάλει πως ολοκληρώθηκε η συμφωνία και θα ανακοινωνόταν άμεσα, όπως κι έγινε.

***Γελούσαν αρκετοί θυμάμαι τότε, επειδή χαρακτήριζα τον Σιμόες στο ρεπορτάζ της αποκάλυψης της επικείμενης απόκτησης του, «παικταρά». Τώρα πιστεύω δεν γελάνε…

***Το credit πάει επίσης σε μεγάλο βαθμό στον μάνατζερ του Μπαρμπόσα, που είχε επισημάνει …την ύπαρξη του Σιμόες στον Μιλοβάνοβιτς, όταν αυτός του ζητούσε βοήθεια για να βρει περιπτώσεις value for money, από την Πορτογαλία. Και βρέθηκε η απόλυτη…

***Ανανεώθηκε λοιπόν το συμβόλαιο μέχρι Ιούνιο του 2019, πριν καν κλείσει η πρώτη του σεζόν, με τριπλασιασμό σχεδόν των αποδοχών του.

***Όπως όμως και αύξηση της ρήτρας. Που ο Σιμόες την δέχτηκε.

***Ο ίδιος ο παίκτης, σε μια συνέντευξη του στο Transfermarkt, αρχές Σεπτέμβρη φέτος, έχει παραδεχθεί πως σε αυτό το συμβόλαιο υπάρχει ρήτρα ύψους 7,5 εκ.

***Μου κάνει εντύπωση πως αυτή η σημαντική συνέντευξη, πέρασε λίγο απαρατήρητη.

***Λέει ο Σιμόες: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Μιλάμε για έναν 27χρονο παίκτη που παίζει σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι το καλύτερο στην Ευρώπη. Άρα σύλλογοι δεν μπορούν να απαιτούν τόσα εκατομμύρια. Στην περίπτωσή μου, έχω μια ρήτρα 7,5 εκατ. ευρώ και θεωρώ μεγάλη ρήτρα για έναν 27ετών ποδοσφαιριστή που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γνωρίζω ότι αυτά τα σωματεία αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις».

***Στο τέλος της συνέντευξης, του γίνεται η επισήμανση πως το Transfermarkt, τον κοστολογεί με 2,5 εκ. και καλείται να το σχολιάσει. «Νομίζω, ότι 2,5 εκατ. ευρώ είναι μια δίκαιη και λογική τιμή. Όπως είπα είμαι ένας παίκτης 27 ετών που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και παρότι παίζω συχνά και είμαι σημαντικός για την ομάδα δεν μπορώ να πάω παραπάνω απ’ αυτό το ποσό».

***Ο Σιμόες εκτός από 28 ετών που γίνεται σε ένα μήνα, δεν αγωνίζεται και στην εθνική Πορτογαλίας. Επιπλέον, φέτος είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του, που παίζει στην Ευρώπη.

***Το ποσό που μια ομάδα είναι διατεθειμένη να ξοδέψει για ποδοσφαιριστή που την ενδιαφέρει, έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό (αν δεν είναι και ο κύριος παράγοντας) και με την μεταπωλητική του αξία.

***Με το παράδειγμα του Γιόχανσον να είναι μπροστά μας και να έχει φέρει σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ, τουλάχιστον θα μπορούσε να χρησιμεύσει σαν δίδαγμα για τον Σιμόες.

***Για μένα το πρώτο και κύριο «μάθημα», είναι η αξία του να ανοίξει έγκαιρα το ζήτημα του συμβολαίου του Πορτογάλου χαφ.

***Στα μάτια μου τουλάχιστον, το μήνυμα που έστειλε ο Σιμόες με αυτές τις τοποθετήσεις είναι ξεκάθαρο.

***Πιστεύει πως είτε πρέπει πωληθεί με ποσό που θα είναι ρεαλιστικό βάσει των δεδομένων που επικαλείται, είτε θα πρέπει να έχει ένα νέο συμβόλαιο στην ΑΕΚ, που στα 28 του, θα τον κάνει να μην έχει την μεταγραφή σαν πρώτη προτεραιότητα.

***Όταν θα τελειώνει το συμβόλαιο που έχει τώρα στην ΑΕΚ, ο Σιμόες θα είναι στα 29.

***Αυτό σημαίνει πως η ευχέρεια να μιλήσει σαν ελεύθερος με οποιαδήποτε ομάδα, είναι η τελευταία του μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα σημαντικό συμβόλαιο.

***Στα 29 του μπορεί να μην έχει μεγάλη αξία όσον αφορά το ποσό που θα έδινε μια ομάδα για να τον αγοράσει, αλλά τίποτε δεν θα εμποδίζει μια ομάδα που τον θέλει, να πληρώσει καλά τον ίδιο, ως ελεύθερο, για να τον πάρει.

***Η λογική λέει λοιπόν πως η ΑΕΚ ή θα πρέπει να γίνει εκείνη που θα του εξασφαλίσει το συμβόλαιο με το οποίο θα νιώθει εξασφαλισμένος ή θα πρέπει να κοιτάξει να αποκομίσει κάτι καλό από ενδεχόμενη πώληση του. Κι αυτό μπορεί να το καταφέρει όσο λιγότερο κοντά είναι η λήξη του συμβολαίου του.

***Απλά αν θέλεις να δεις ρεαλιστικά την κατάσταση, το ενδιαφέρον και οι ενδεχόμενες προτάσεις που θα προκύψουν, αν προκύψουν, θα καθορίσουν το ανώτατο ρεαλιστικό όριο των απαιτήσεων.

***Και το ότι τελειώνει το συμβόλαιο σε ενάμισι χρόνο, είναι με τη σειρά του καθοριστικός παράγοντας για το που μπορεί να φτάσουν ενδεχόμενες προτάσεις.

***Αλλά το πιο σημαντικό είναι πως το ζήτημα του Σιμόες, δεν αποτελεί μια περίπτωση που απλά θα κληθεί μελλοντικά να διαχειριστεί η ΑΕΚ. Στην πραγματικότητα, ανήκει στην κατηγορία των πολύ άμεσων προτεραιοτήτων.

***Αντικειμενικά, η ΑΕΚ από τη σεζόν 2015-2016 που επέστρεψε στην Super League, σαν αγωνιστικό προφίλ καθορίζεται από την ύπαρξη της τριάδας Μάνταλος – Σιμόες – Γιόχανσον.

***Με τον Σουηδό τα πράγματα δεν έχουν πάει καλά και τα συμβόλαια των άλλων δύο λήγουν το καλοκαίρι του 2019. Στη σύγχρονη ποδοσφαιρική πραγματικότητα, ο χρόνος για να διευθετηθούν τα ζητήματα, δεν είναι και πολύς.

ΥΓ: Από το ψάξιμο που έχω κάνει από τη στιγμή που βγήκε το θέμα με τον Βράνιες, το πρώτο πράγμα που μπορώ να πω είναι πως βγαίνει από παντού, ότι ο Βόσνιος είναι μετανιωμένος στο φουλ και μάλιστα είναι πολύ στενοχωρημένος, που τελικά βγήκε προς τα έξω.

Αυτό το τελευταίο, παρά την προσπάθεια που έγινε από την ΑΕΚ και την χάλασαν μάλλον οι Σέρβοι της Τσουκαρίσκι, είναι που μπερδεύει την ιστορία, αφού άλλο να έχεις να λύσεις ένα θέμα εσωτερικά και μόνο, χωρίς την πίεση που φέρνει η δημοσιότητα κι άλλο να το συζητάει όλος ο κόσμος.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ό,τι έγινε, έγινε στα αποδυτήρια και δεν ισχύει πως ο Βράνιες αρνήθηκε να πάει για αποκατάσταση. Είχε το ξέσπασμα όταν αντικαταστάθηκε, αλλά αυτό προήλθε μέσα από το ματς, από μια δυο ντρίμπλες που «έφαγε».

Πήγε κανονικά για αποκατάσταση όμως και διέκοψε όταν κλήθηκαν όλοι οι παίκτες από τον Μανόλο στα αποδυτήρια. Εκεί απ’ ότι φαίνεται έγινε και η κυρίως λογομαχία. Είναι νωρίς πάντως και παρακινδυνευμένο να πει κανείς που πάει το πράγμα.

Δεν πάει καιρός που είχα γράψει εδώ, πως υπήρχαν κάποια θεματάκια και είχε χρειαστεί να του μιλήσει στο περιθώριο μιας προπόνησης και ο ίδιος ο Μελισσανίδης.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.