Header Ads


Η Βασιλεία «ξεπουπούλιασε» την Μπενφίκα

Η Βασιλεία «ξεπουπούλιασε» την Μπενφίκα


Μια φοβερή Βασιλεία διέλυσε την απίστευτα κακή Μπενφίκα 5-0 στην ελβετική πόλη για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ανέκτησε τις ελπίδες της για πρόκριση στους «16». 


Η Βασιλεία διέσυρε 5-0 την Μπενφίκα στο «Σεν Γιάκομπς» για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτο ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε την πρώτη της νίκη μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπαίνοντας στο «κόλπο» της πρόκρισης, σε αντίθεση με τους «αετούς» που έμειναν χωρίς βαθμό και γνώρισαν τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Οι πρωταθλητές Ελβετίας ήταν ανώτεροι και έφτασαν στο 2-0 στη λήξη του ημιχρόνου με τα γκολ των Λανγκ και Ομπερλέν, το πέναλτι του Φαν Φονσφίνκελ και η αποβολή του Αντρέ Αλμέιδα ουσιαστικά έκριναν το ματς και το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλαν οι Ομπερλέν και Ριβέρος.

Οι Ελβετοί ξεκίνησαν με τον ιδανικό τρόπο την αναμέτρηση και προηγήθηκαν μόλις στο 2’. Τότε, ξεκίνησαν μια αντεπίθεση, η μπάλα βγήκε τετ α τετ, ο Ζούλιο Σέζαρ απέκρουσε, οι παίκτες της Βασιλείας πήραν την επαναφορά και ο Λανγκ σε σχεδόν κενή εστία έκανε το 1-0. Οι «αετοί» δεν φάνηκε πως επηρεάστηκαν, βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν ευκαιρίες στην εστία του Βάτσλικ.

Οι πρωταθλητές Ελβετίας ισορρόπησαν και έχασαν κάποιες ευκαιρίες και στο 55’, έφτασαν στο 2-0, όταν μετά από κόρνερ των Λουζιτανών, έκλεψαν την μπάλα και βγήκαν στην αντεπίθεση με δύο μπαλιές, όπου ο Στέφεν έδωσε στον Ομπερλίν και αυτός με πλασέ έκανε το 2-0. Πλέον, ο ρυθμός ανέβηκε και η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δυο εστίες με εκατέρωθεν ευκαιρίες, χωρίς να αλλάξει το σκορ.

Οι πρωταθλητές Ελβετίας μπήκαν «φουριόζοι» στο δεύτερο ημίχρονο και έχασαν κάποιες ευκαιρίες στην αρχή της επανάληψης. Οι παίκτες του Ρουί Βιτόρια προσπάθησαν να ισορροπήσουν, όμως στο 58’ ο Φέισα ανέτρεψε τον Ομπερλέν και στο πέναλτι που δόθηκε, ευστόχησε ο Φαν Φονσφίνκελ και έκανε το 3-0. Η διάλυση των φιλοξενούμενων έφερε και την ανόητη ενέργεια του Αντρέ Αλμέιδα που έκανε εγκληματικό τάκλιν στον Πετρέτα στη γραμμή του άουτ και αποβλήθηκε.

Έτσι, στο 69’ ένα τραγικό λάθος στο χώρο του κέντρου έφερε μια αντεπίθεση για τους Ελβετούς και ο Ομπερλέν με πλασέ έκανε το 4-0. Ο διασυρμός των Πορτογάλων δεν είχε, όμως τελειωμό, αφού στο 77’ ο Ριβέρο βρέθηκε τετ α τετ με τον Ζούλιο Σέζαρ και τον πλάσαρε από κοντά για να «γράψει» το 5-0. Οι παίκτες της Βασιλείας συνέχισαν να «αλωνίζουν» στον αγωνιστικό χώρο, όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.


Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

Βασιλεία-Μπενφίκα 5-0


Βαθμολογία:
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6
Βασιλεία 3
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3
Μπενφίκα 0


*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.