Header Ads


Unlabelled Σε ειδικά σεμινάρια εκμάθησης κανονισμών στέλνει η Λεγανές τον Σιόβα

Σε ειδικά σεμινάρια εκμάθησης κανονισμών στέλνει η Λεγανές τον Σιόβα


Για να μάθει τι είναι το πέναλτι (τέσσερα χρόνια είχε να δει εις βάρος του) και οι άλλες παραβάσεις ο Δημήτρης Σιόβας αναγκάζεται να παρακολουθήσει ταχύρρυθμα μαθήματα κανονισμών. 
Το γνωστό κύκλωμα των εξυγιαντών φίλοι μου, που δεν αφήνει τον Ολυμπιακό να πάρει ανάσα και πέναλτι στην Ελλάδα έχει φτάσει το κυνήγι των παικτών του σε άλλο επίπεδο. Εκτός από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο τωρινό του ρόστερ έχει βάλει στο διαιτητικό στόχαστρο και αυτούς που έχουν δοθεί δανεικοί σε Ελλάδα και Ευρώπη (λίγο περισσότεροι απ’ τα φύλλα που πουλάει καθημερινά ο “Γαύρος”). Ο τελευταίος άτυχος, που είδε διαιτητή να τον αδικεί ήταν ο Δημήτρης Σιόβας.

Ο δανεικός στη Λεγανές, ηγέτης των μετόπισθεν, είδε τον ρέφερι της αναμέτρησης με την Ατλέτικο να καταλογίζει δίχως λόγο και αφορμή πέναλτι, σε μια φάση που ο Σιόβας το μόνο που έκανε ήταν να ανατρέψει τον Τόρες. Φάση δουλεμένη στα επίσημα του Ολυμπιακού δηλαδή.

Το πέναλτι άργησε να εκτελεστεί γιατί ο Σιόβας ρωτούσε (σε άπταιστα Σουαχίλι) τους συμπαίκτες του τι είναι «πέναλτι εις βάρος μας». Τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό δεν χρειάστηκε ούτε καν να το γκουγκλάρει. Αφού από συνήθεια πήρε θέση στην περιοχή της Ατλέτικο και περίμενε τον Τσόρι για το Όσκαρ της μεγάλης ανατροπής.

Το Sdna.gr βρήκε και το στατιστικό του Σιόβα που προκαλεί έκπληξη μόνο σε όσους έρχονται για πρώτη φορά στη Γη από τον διαστημικό σταθμό του Παππά: «Το πέναλτι αυτό ήταν το πρώτο σε επίσημο παιχνίδι μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια». Αυτό έβλεπαν και οι μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και έκαναν ουρά για να τον αποκτήσουν.

Σου λένε για να ‘χει να κάνει πέναλτι από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός ο ΓΑΠ πρέπει να είναι πιο εγκεφαλικός αμυντικός και απ’ τον Φράνκο Μπαρέζι.

Υπήρχαν και κάποιες άλλες ομάδες βέβαια που δεν είχαν καταλάβει τι θέση παίζει ο Σιόβας. Έβλεπαν τις κάρτες τις δικές του και του Μπεργκ και νόμιζαν ότι ο Σουηδός είναι αμυντικός-δρεπάνι και ο Σιόβας σέντερ φορ πιο δαντελένιος και απ’ τον Φαν Μπάστεν.

Μια φορά έγινε το λάθος και υποδείχτηκε πέναλτι εις βάρος του και μαντέψτε σε ποια διοργάνωση ήταν: «Με τους "ερυθρόλευκους" μέτρησε συνολικά 108 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά πέναλτι δεν χρεώθηκε ποτέ σε πρωτάθλημα ή Κύπελλο, παρά μόνο σε μία από τις 17 συμμετοχές του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση». Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Εκεί που η διαιτησία ήταν σπαθένια και 49%-51% υπέρ των αντιπάλων (Superleague Γκιρτζίκη) ο Σιόβας είχε δει να υποδεικνύεται πέναλτι εις βάρος του μόνο σε πάρτι μασκέ του Χάρη Σιανίδη (είχε ντυθεί Κουτρουμπής). Εκεί που η διαιτησία τον έπαιζε 10%-90% (Παράγκα Πλατινί) ο Σιόβας είδε το αμυντικό μητρώο του να λερώνεται, με την υπόδειξη της εσχάτης των ποινών (αύριο πρωί τελειώνει το διάγγελμα του Σάββα στη Nova για τη συγκεκριμένη φάση).

Όπως μαθαίνω φίλοι μου στη Λεγανές ήδη σκέφτονται να στείλουν τον Σιόβα σε ειδικά σεμινάρια εκμάθησης κανονισμών γιατί εκείνοι που έχει μάθει στο Καραϊσκάκη δεν έχουν γίνει ακόμα διεθνείς. Τα πρώτα μαθήματα με τις διαφορές Ελλάδας-Ισπανίας έχουν δοθεί στον χαλκέντερο αμυντικό:

Παράβαση: Ανατροπή αντιπάλου που ήταν σε προφανή θέση για γκολ μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Τι είναι στην Ελλάδα: Κυριακή απόγευμα

Τι είναι στην Ισπανία: Πέναλτι και αποβολή

Παράβαση: Σηκώνουμε τον αντίπαλο δυο μέτρα ψηλά με fatality σκαριά στο γόνατο.

Τι είναι στην Ελλάδα: Άσκηση γυμναστικής που έχει πάρει το όνομά της απ’ τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς

Τι είναι στην Ισπανία: Απευθείας κόκκινη

Παράβαση: Επίδειξη του καβάλου μας με ταυτόχρονη κίνηση κνησμού στα καμπανέλια.

Τι είναι στην Ελλάδα: Φαγούρα στο μηρό

Τι είναι στην Ισπανία: Κόκκινη και τιμωρία τριών αγωνιστικών

Παράβαση: Απόκρουση αμυντικού με το χέρι, ύστερα από κεφαλιά αντιπάλου, που πήγαινε στα δίχτυα.

Τι είναι στην Ελλάδα: Έναρξη επαγγέλματος τερματοφύλακα στην εφορία

Τι είναι στην Ισπανία: Πέναλτι και κόκκινη κάρτα

Παράβαση: Γκολ αντιπάλου που καλυπτόταν από 5 αμυντικούς

Τι είναι στην Ελλάδα: Οφσάιντ και κίτρινη κάρτα στον παίκτη που πάτησε περιοχή (την είχε σφουγγαρίσει ο Σάββας)

Τι είναι στην Ισπανία: Γκολ

Παράβαση: Γκολ της ομάδας μας, που σημειώνει παίκτης ο οποίος είναι δυο μέτρα ακάλυπτος

Τι είναι στην Ελλάδα: Οριακή φάση στην οποία το πλεονέκτημα έχει ο επιτιθέμενος

Τι είναι στην Ισπανία: Οφσάιντ

Παράβαση: Γκολ που σημειώνει συμπαίκτης μας με το χέρι

Τι είναι στην Ελλάδα: Φράνκο Χάρα

Τι είναι στην Ισπανία: Κίτρινη κάρτα

Παράβαση: Αποθεωτικές δηλώσεις για τον πρόεδρο και τις σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις του.

Τι είναι στην Ελλάδα: Νέο συμβόλαιο στον Χλαπάτσα

Τι είναι στην Ισπανία: Χλαπάτσας σκέτο

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.