Header Ads


Unlabelled Ο Μίτσελ είναι Νο1 για τον Μελισσανίδη!

Ο Μίτσελ είναι Νο1 για τον Μελισσανίδη!


Θα ήθελε πολύ τον Μίτσελ στον πάγκο της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τι λέει για την Ελλάδα ο Ισπανός τεχνικός και πώς θα μπορούσε να επιστρέψει στη Super League. 


Στην ισπανική αγορά έχει στραφεί κατά κύριο λόγο ο Δημήτρης Μελισσανίδης προκειμένου να βρει λύσης μακράς πνοής για τον πάγκο της ΑΕΚ.

Το αφεντικό της Ένωσης έχει πάρει πάνω του το θέμα του προπονητή έπειτα από τα διαδοχικά αποτυχημένα πειράματα που έχουν γίνει στην ομάδα. Και θέλει να καταλήξει σε ένα πρόσωπο που θα ελαχιστοποιήσει το ρίσκο και θα δημιουργήσει συνθήκες επιτυχίας για τον σύλλογο. Στόχος του είναι να προσλάβει έναν τεχνικό που θα είναι εγνωσμένης αξίας και θα έχει δοκιμαστεί -και επιτύχει- σε συνθήκες πίεσης.

Ο Μελισσανίδης ξεκίνησε την αναζήτησή του από την Ισπανία. Από εκεί προέρχεται ο Νο1 «εκλεκτός» του, που δεν είναι άλλος από τον Μίτσελ!

Ο Χοσέ Μιγκέλ Γκονζάλεθ Μαρτίν ντελ Κάμπο «Μίτσελ» έχει κερδίσει την εκτίμηση του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ από το διάστημα της θητείας του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, ο Μελισσανίδης είχε κάνει και στο παρελθόν μία απόπειρα να πείσει τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ωστόσο, τότε δεν είχε βρεθεί η χρυσή τομή.

Βέβαια, η περίπτωση Μίτσελ θεωρείται δύσκολη, αφού ο Ισπανός είναι λογικό να κοιτάξει να δουλέψει σε κάποιο από τα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφόσον δεν είναι εφικτό να υλοποιήσει άμεσα το όνειρό του για την εθνική ομάδα της χώρας του.

«Θα ήθελα να γίνω ομοσπονδιακός προπονητής, αλλά η θέση είναι καλυμμένη και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο...», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Επειδή λοιπόν η θέση στην Εθνική Ισπανίας είναι κατειλημμένη, ο 53χρονος πρώην τεχνικός της Μαρσέιγ άρχισε ήδη να ψάχνεται για άλλα πρωταθλήματα.

Μάλιστα, μία αναφορά του στη συνέντευξη που παραχώρησε στις 4 Ιανουαρίου στο EFE θα μπορούσε να εκληφθεί ως θετικό σημάδι για την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Για το 2017 θα ήθελα να αναλάβω μία ομάδα που θα με εμπνεύσει να κάνω εκπληκτική δουλειά, γιατί αισθάνομαι καλύτερα όταν εργάζομαι. Θα ήθελα να δουλέψω στην Ισπανία. Είχα δεχτεί κάποιες κρούσεις, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.

Άλλες φορές λόγω των συμφερόντων ενός συλλόγου και άλλες φορές λόγω των δικών μου συμφερόντων. Είμαι όμως σίγουρος ότι κάτι θα προκύψει σύντομα. Μπορεί λοιπόν να ήθελα να δουλέψω στην Ισπανία, αλλά αν δεχτώ κάποια προσφορά από το εξωτερικό, όπως είχε συμβεί όταν βρέθηκα στην Ελλάδα ή στη Γαλλία, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα».

Η αναφορά του στην Ελλάδα μπορεί να είναι τυχαία, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Μίτσελ δεν φαίνεται να έχει αντίρρηση να ξαναδουλέψει στη χώρα μας αν η πρόταση που θα δεχτεί τον καλύπτει τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο προοπτικής και πρότζεκτ.

Εξάλλου, από την Ελλάδα έχει τις καλύτερες αναμνήσεις -με εξαίρεση τον τρόπο... αποχαιρετισμού του Ολυμπιακού- και γνωρίζει καλά ότι είναι ένα πρόσωπο που απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης στη χώρα μας. Και πάντοτε έλεγε πόσο του άρεσε η ζωή στην Ελλάδα και ειδικά στα νότια προάστια της Αθήνας...

Φυσικά, το ελληνικό πρωτάθλημα πολύ δύσκολα μπορεί να μπει στη ζυγαριά όταν παρουσιάζεται ενδιαφέρον για έναν προπονητή ή ποδοσφαιριστή από οποιοδήποτε προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα...

Κάτι που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας για κάθε σοβαρή περίπτωση, όπως αυτή του Μίτσελ.

Για να γυρίσει ο Ισπανός στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ θα χρειαστεί να συνδυαστούν επιτυχώς τρεις παράγοντες:

1) Να καλυφθούν οι οικονομικές απαιτήσεις του Μίτσελ, που είναι αρκετά υψηλές.

2) Να «τρέξει» η ΑΕΚ τις εξελίξεις ώστε να προλάβει οποιονδήποτε «μνηστήρα» από άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

3) Να πειστεί ο Μίτσελ για το πρότζεκτ της ΑΕΚ και για τις πιθανότητες πρωταθλητισμού από τη νέα σεζόν. Κάτι που προφανώς θα προϋποθέτει και αύξηση του μπάτζετ της ομάδας δεδομένης και της μεταγραφικής ενίσχυσης που θα απαιτηθεί.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.