Header Ads


Unlabelled Οι... Γαλανόπουλοι του Μοράις (pics)

Οι... Γαλανόπουλοι του Μοράις (pics)


Πώς ο Ζοσέ Μοράις βοήθησε τον Κώστα Γαλανόπουλου να φτάσει στην χθεσινή ονειρεμένη βραδιά του... MVP. Η σταθερή εμπιστοσύνη που δείχνει στους μικρούς της ΑΕΚ και οι επόμενοι νεαροί που διεκδικούν να ζήσουν το δικό τους όνειρο.


Απέναντι στον Λεβαδειακό η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της ολοκληρωμένη εμφάνιση στη φετινή σεζόν, έχοντας επιβλητική εικόνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και φτάνοντας σε μια ευρεία νίκη, την οποία είχε μεγάλη ανάγκη. Ωστόσο, το μεγαλύτερο κέρδος της, είναι πιθανότατα ότι έπειτα από ένα τόσο καλό ματς, στο οποίο πήρε πολλά από τους παίκτες... πρώτης γραμμής, το βραβείο του MVP πήγε δικαίως στα χέρια ενός δικού της -μικρού- παιδιού.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος φώναξε πιο... εμφατικά από ποτέ «παρών» στο χθεσινό παιχνίδι, κάνοντας ένα πραγματικά εξαιρετικό ματς, στο οποίο είχε πολύ καλή απόδοση στην μεσαία γραμμή της Ένωσης, τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά, έχοντας μάλιστα τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ και φτάνοντας στο πρώτο του τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Όπως δήλωσε ο ίδιος... ζει το όνειρό του. Ο Ζοσέ Μοράις, από την άλλη, ζει τη δικαίωσή του.

Ο νεαρός μέσος είναι ένα στοίχημα που κερδίζει ο Πορτογάλος τεχνικός και μαζί του φυσικά η ΑΕΚ. Ο «Γαλανό» είναι ένα παιδί πάνω στο οποίο η Ένωση αποφάσισε να επενδύσει. Έκανε την πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή στο τελευταίο ματς της περσινής σεζόν, απέναντι στον Πανιώνιο για τα play off (ως αλλαγή στο 46'), ακολούθησε την ομάδα στην προετοιμασία επί πολωνικού εδάφους και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ αποφάσισαν να μην αποκτηθεί τελικά άλλος χαφ, ποντάροντας στο ότι ο μικρός θα... βγει ως μια λύση για το «σήμερα».

Η αρχή ήταν ιδανική για τον 19χρονο μέσο, καθώς στο εκτός έδρας ματς με την Σεντ Ετιέν μπήκε ως αλλαγή στο 67' και ήταν καθοριστικός στο να πάρει η ΑΕΚ το θετικό αποτέλεσμα (0-0). Όμως, στη συνέχεια, παρότι υπήρξαν ματς στα οποία απουσίασαν είτε ο Σιμόες είτε ο Γιόχανσον, ο ίδιος... εξαφανίστηκε.

Τον «κέρδισε» εξ αρχής

Ο Μοράις πείστηκε για το ταλέντο και τις ικανότητες του Γαλανόπουλου... από την πρώτη προπόνηση. Τον αντιμετώπισε εξ αρχής ως «κανονικό» μέλος της πρώτης ομάδας, του έδωσε προσοχή, δούλεψε μαζί του ατομικά, έκανε πολλά τετ α τετ στην πορεία, όμως -το σημαντικότερο όλων- δεν δίστασε να του δείξει εμπιστοσύνη, παρά το γεγονός ότι η πορεία της ομάδας ανέβαζε σημαντικά το ρίσκο για εκείνον.

Στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ, με τον Πανιώνιο (0-0), τον έβαλε αλλαγή στο 84', στη θέση του Γιόχανσον. Στο επόμενο ματς, με την Κέρκυρα για το Κύπελλο (4-0), του έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού. Πέντε μέρες αργότερα τον έριξε στο ντέρμπι της Τούμπας στα τελευταία λεπτά (84'), ενώ δεν φοβήθηκε να κάνει το ίδιο στο παιχνίδι με τον Πλατανιά (3-0), στο 64', με το σκορ στο 0-0, θέλοντας να προσθέσει ενέργεια στη μεσαία γραμμή του. Ο μικρός τον δικαίωσε και στην ουσία τα πάντα πήραν τον δρόμο τους.

Τρεις μέρες αργότερα ξεκίνησε ως βασικός στο ματς Κυπέλλου με την Καρδίτσα (2-2), παρέμεινε στην ενδεκάδα στην Κέρκυρα (1-1) και χθες ξεκίνησε για τρίτη διαδοχική φορά στο αρχικό σχήμα, κάνοντας την καλύτερη εμφάνισή του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Δείχνοντας ότι... καλά κάνει η ΑΕΚ που περιμένει πολλά από εκείνον τόσο άμεσα, όσο και στο μέλλον.

Ασχολείται, τους εμπιστεύεται

Η αντιμετώπιση του Μοράις προς τον Γαλανόπουλο είναι επί της ουσίας μέρος της γενικότερης φιλοσοφίας του Πορτογάλου τεχνικού, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των νεαρών ποδοσφαιριστών, η οποία έχει δύο κύριες αρχές: έχει τη διάθεση να ασχοληθεί μαζί τους και δεν φοβάται να αναλάβει την ευθύνη να τους εμπιστευτεί, αν πειστεί ότι το αξίζουν.

Πριν καν καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ για πρώτη φορά, ο Μοράις παρακολούθησε λίγες ώρες νωρίτερα (υπό καταρρακτώδη βροχή) το παιχνίδι των Νέων της Ένωσης με τον Πανιώνιο, μαζί με τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Από τότε βλέπει συχνότατα τόσο τα παιχνίδια, όσο και τις προπονήσεις. Ανέπτυξε από την πρώτη στιγμή καλή συνεργασία με τον Νίκο Παναγιωτάρα, ενώ θέλησε να χτίσει έναν μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με τα τμήματα υποδομής.

Στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε λόγω διακοπής (12/11), ο προπονητής της ΑΕΚ προγραμμάτισε οικογενειακό φιλικό στα Σπάτα, στο οποίο συμμετείχαν παίκτες της Κ20. Όχι με την... συνηθισμένη τακτική, δηλαδή, ένα ματς ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και τους Νέους, αλλά επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο αριθμό μικρών, οι οποίοι έπαιξαν... ανακατεμένοι με τους μεγάλους, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να δείξουν πράγματα.

Με τη μία βασικός...

Τρεις μέρες αργότερα η ΑΕΚ έπαιξε στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση για το Κύπελλο. Ο Τσέλιος βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, ενώ μαζί του ήταν και ένα παιδί που είχε κάνει μόλις λίγες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Ο λόγος για τον Γιώργο Γιαννούτσο. Με τον Ντίας τραυματία, ο Μοράις ζήτησε ένα αριστερό μπακ από την ομάδα Νέων για τις προπονήσεις εκείνης της εβδομάδας, ο νεαρός ακραίος αμυντικός έδειξε πολύ καλή εικόνα και ο προπονητής της Ένωσης δεν δίστασε καθόλου να τον ξεκινήσει (για να δώσει ανάσες στον Ντίντακ), με τον μικρό να έχει πολύ καλή απόδοση.

Στο χθεσινό παιχνίδι, ο Μοράις έδωσε πάλι χρόνο συμμετοχής στον Τσέλιο, ως αλλαγή αντί του Σιμόες στο 80'. Ο αρχηγός της Νέων λογίζεται πλέον ως μόνιμο στέλεχος της πρώτης ομάδας και φαίνεται να είναι το επόμενο στοίχημα που στη διάρκεια της σεζόν θέλει να κερδίσει ο προπονητής. Παράλληλα, όμως, τις προηγούμενες μέρες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα έκαναν και οι Ψάνης, Σπηλιώτης, τους οποίους είχε δει ο Πορτογάλος σε εκείνο το πρώτο φιλικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκ περιτροπής θα ακολουθήσουν κι άλλοι από το γκρουπ μικρών που έχει ξεχωρίσει. Επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να έχει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές σταθερά κοντά στην πρώτη ομάδα και έχοντας αποδείξει στην πράξη πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να στηριχτεί πάνω τους, αν διαπιστώσει ότι το αξίζουν...

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.