Header Ads


Οι πρώτες μεταγραφές της ΑΕΚ μετά το νταμπλ!

Οι πρώτες μεταγραφές της ΑΕΚ μετά το νταμπλ!


Τα δίνει όλα για Πινέδα ο Μελισσανίδης - Σε ποιες άλλες θέσεις θα υπάρξει ενίσχυση, οι πρώτες αποφάσεις

Ο Μεξικανός αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με απλό δανεισμό από τη Θέλτα και τώρα οι δύο ομάδες θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δίχως να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη βάση.




Για την ΑΕΚ, η σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, εξελίχθηκε σε ονειρική. Επειτα από τέσσερα μαύρα χρόνια, επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ το συνδύασε και με την κατάκτηση του κυπέλλου, φτάνοντας στο νταμπλ έπειτα από 45 ολόκληρα χρόνια. 

Η ΑΕΚ το πέτυχε αυτό δείχνοντας αντοχές και μεγάλη αγωνιστική ανωτερότητα, όπως καταγράφηκε και στους περισσότερους πίνακες της στατιστικής. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια απόλυτα επιτυχημένη σεζόν.

Ο απολογισμός της ΑΕΚ δεν μπορεί παρά να βγάζει θετικό πρόσημο. Είναι μια ομάδα που ξεκίνησε σχεδόν… υπό του μηδενός, πλήρως καταρρακωμένη από κακές επιλογές στελεχών, προπονητών και παικτών και θύμιζε σκορποχώρι, χάνοντας ακόμα και την ευρωπαϊκή προοπτική. Με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα, αλλά και την είσοδο στο νέο της «σπίτι» στο ξεκίνημα της σεζόν, η Ενωση μεταμορφώθηκε από ασχημόπαπο σε… δικέφαλο και κυριάρχησε πλήρως.

Η ΑΕΚ βρήκε το μυστικό της επιτυχίας: Εδρα «κάστρο» όπου της έδινε δύναμη, προπονητή με προσωπικότητα που μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς, πλούσιο υλικό που άντεξε σε όλες τις απαιτήσεις, ισχυρή και στιβαρή διοίκηση, φοβερή συσπείρωση στον κόσμο. Εστω και εάν πέρασε αρκετούς κλυδωνισμούς – αναλογιστείτε πως υπήρχε έξι χειρουργεία παικτών στη διάρκεια της σεζόν – η ΑΕΚ ανταπεξήλθε και έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ.

Τα συν και πλην της χρονιάς

Αναμφίβολα, τα θετικά που αφήνει στην ΑΕΚ η χρονιά είναι πολύ περισσότερα από κάθε τι αρνητικό. Το γήπεδο άνοιξε τις πύλες του, εκτόξευσε τη δυναμική της Ενωσης και είναι δεδομένο πως θα αποτελεί τη βάση για τα επόμενα χρόνια. Ηταν το σημείο που άλλαξε τη ροή της σεζόν για την ΑΕΚ. Αν και εξίσου σημαντική, αποδείχθηκε η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός, αν και διάβηκε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό ως προπονητής, «κόλλησε» άμεσα με την ΑΕΚ και έδωσε την προσωπικότητα και τη δουλειά που χρειαζόταν.



Ο Αλμέιδα εξελίχθηκε και ο ίδιος στη διάρκεια της σεζόν. Η ΑΕΚ που στο ξεκίνημα φαινόταν να «ψάχνεται» αγωνιστικά, βρήκε σταδιακά τους ρόλους, έγινε ομάδα και… απογειώθηκε πια, όταν μπήκε και στο «σπίτι» της. Είχε μεγάλο βάθος στο έμψυχο δυναμικό της, έβγαζε συνεχώς λύσεις ποιότητας που έκαναν τη διαφορά και στο τέλος της ημέρας, βρήκε τον τρόπο να γυρίσει στο δικό της ποδοσφαιρικό DNA και να θυμίσει ξανά… ΑΕΚ.

Μια σεζόν που έχει το τρόπαιο του πρωταθλητή και του κυπελλούχου στο φινάλε, δεν έχει πολλά στοιχεία που θα θεωρούνται αρνητικά. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως χρειάζεται να βρει περισσότερες λύσεις για να αξιοποιεί την υπεροχή της μέσα στο γήπεδο, να τελειώνει σωστά τις ευκαιρίες και να σκοράρει πιο εύκολα. Και βέβαια, επειδή εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο, να επιχειρήσει ποιοτική αναβάθμιση σε συγκεκριμένες θέσεις.

Τι αφήνει και τι κρατάει

Για να φτάσει η ΑΕΚ στο στόχο του νταμπλ, άφησε πίσω όλες τις κακές επιλογές των προηγούμενων χρόνων. Για να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, θα πρέπει να ξεχάσει εντελώς και λογικές και συμπεριφορές που εμφανίστηκαν έπειτα από το πρωτάθλημα του 2018. Γιατί πέραν των όσων έκαναν οι άλλοι, το θέμα ήταν πως η ΑΕΚ λειτούργησε κάποιες φορές αλαζονικά ή δίχως καθαρό μυαλό και έκανε κάκιστες επιλογές προσώπων.

Εξαιρετικά σημαντικό για την ΑΕΚ είναι πως φέτος, έχει μια πολύ καλή βάση για να κρατήσει και να προχωρήσει. Είναι δεδομένη η παρουσία του Αλμέιδα στο τιμόνι της ομάδας, όπως και η διατήρηση των περισσότερων παικτών που ανήκουν στο δυναμικό. Η ΑΕΚ έχει τους παίκτες που θα αποτελούν τον βασικό κορμό και της επόμενης σεζόν και τώρα θα πρέπει να κάνει τις κινήσεις ποιοτικής αναβάθμισης, που θα την καταστήσουν πανίσχυρη.

Η επόμενη μέρα στο σχεδιασμό

Για μια ομάδα που μόλις ολοκλήρωσε μια τέτοια σεζόν, είναι νωπό να συζητάς ήδη για το μέλλον. Ωστόσο, με δεδομένο πως υπάρχει άριστη άποψη για την εικόνα της ομάδας και τις δυνατότητες της, ενώ υπάρχει και η πίεση για την προετοιμασία ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων και της πρόκλησης του Champions League, πολλά πράγματα έχουν ήδη τεθεί στο τραπέζι. Σε αυτό βέβαια, περιλαμβάνονται και οι κινήσεις που θα υπάρξουν στη μεταγραφική αγορά.

«Κλειδί» για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ είναι η υπόθεση Πινέδα. Ο Μεξικανός αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με απλό δανεισμό από τη Θέλτα και τώρα οι δύο ομάδες θα καθίσουν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δίχως να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη βάση. Η ΑΕΚ θέλει τον Πινέδα και εν πολλοίς ποντάρει πάνω του. Διότι, μπορεί εύλογα ο Πινέδα να έχει πει κατά το παρελθόν, πως θέλει να παίξει στην Ισπανία, αλλά η ΑΕΚ του δίνει την προοπτική του Champions League και της παρουσίας του ποδοσφαιρικού του μέντορα, Ματίας Αλμέιδα.

Εάν ο Πινέδα μείνει, πολλά θα είναι διαφορετικά. Επαφές υπάρχουν ήδη και δείχνουν πως θα είναι μια δύσκολη διαδικασία. Πέραν αυτού, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, όπως και για την προσθήκη ενός ακόμα ακραίου μεσοεπιθετικού που θα έρθει να δώσει λύσεις. Επειτα, θα ψαχτεί για κινήσεις αναβάθμισης, σε σέντερ φορ, κέντρο και τα άκρα της άμυνας, ενώ πιθανή είναι και η απόκτηση τερματοφύλακα. Υπάρχουν επιλογές από την ελληνική αγορά, αλλά κυρίως από το εξωτερικό.



Στα ερωτηματικά από πλευράς συμβολαίων, υπάρχουν οι περιπτώσεις Άμραμπατ και Τζαβέλλα. Για τον Μαροκινό υπάρχει θετική διάθεση, έχει πρόταση ανανέωσης, αλλά είναι πάντα σε συνάρτηση με την οικογένεια του και όσα θα θέλει εκείνος. Ο Τζαβέλλας θέλει να παραμείνει και στην ΑΕΚ προσμετρούν όλα τα δεδομένα, ώστε την επόμενη σεζόν να υπάρχει μια πεντάδα στόπερ που θα μπορεί να καλύπτει όλες τις ανάγκες. 

Πολλά βέβαια θα κριθούν και από πιθανές πωλήσεις. Επειτα από μια σαρωτική σεζόν, υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν μπει στο στόχαστρο συλλόγων από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που έχουν απασχολήσει ομάδες. Η ΑΕΚ δεν θέτει απαγορευτικό σε καμία πώληση, αλλά μόνο υπό τις συνθήκες που θα ικανοποιήσουν απόλυτα.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.