Header Ads


Τα κέρδη της πρωταθλήτριας ΑΕΚ: Έξτρα ξεκούραση και ευρωπαϊκός όμιλος

Τα κέρδη της πρωταθλήτριας ΑΕΚ: Έξτρα ξεκούραση και ευρωπαϊκός όμιλος


Η ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια είναι σίγουρα σε ευρωπαϊκό όμιλο - Πόσες μέρες διακοπών επιπλέον κέρδισαν οι παίκτες

Η ΑΕΚ με τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει και παράπλευρα κέρδη μέσω… Ευρώπης. Οι ημερομηνίες και οι υποψήφιοι αντίπαλοι.




Η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέρα από το προφανές, δηλαδή τη σημασία του τίτλου, η «Ένωση» εξασφαλίζει και αρκετά παράπλευρα αλλά διόλου αμελητέα κέρδη από αυτό το τρόπαιο.

Κατ’ αρχάς, οι «κιτρινόμαυροι» εξασφαλίζουν περίπου 15 μέρες επιπλέον διακοπών, καθώς οι υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Champions League δεν θα αρχίσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, δηλαδή 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου, αλλά από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Η ΑΕΚ θα παίξει στις 8-9 και στις 15 Αυγούστου στον τρίτο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών.
Παράλληλα, η «Ένωση» έχει εξασφαλίσει ότι θα παίξει, ό,τι κι αν συμβεί στα προκριματικά του καλοκαιριού, σε ομίλους μέχρι τον Δεκέμβριο. Στο καλύτερο δυνατό σενάριο, θα είναι σε αυτούς του Champions League, αν κάνει δύο προκρίσεις, στον τρίτο προκριματικό (8-9 και 15 Αυγούστου) και στα playoffs (22-23, 29-30 Αυγούστου). Αν η ΑΕΚ αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, θα παίξει στα playoffs του Europa League, στις 24 και 31 Αυγούστου, ενώ ακόμη κι αν αποκλειστεί εκεί, θα μπει στους ομίλους του Conference League. Αν η ΑΕΚ αποκλειστεί στα playoffs του Champions League, θα παίξει στους ομίλους του Europa League.




Οι υποψήφιοι αντίπαλοι



Οι πρωταθλητές θα μάθουν τον αντίπαλό τους, πιθανότατα ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει αντίπαλος, στην κλήρωση στις 24 Ιουλίου. 

Η ΑΕΚ έχει ελπίδες να είναι στους ισχυρούς σε αυτή την πρώτη κλήρωση, από την οποία θα προκύψουν έξι ζευγάρια. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολλοί, αφού περιλαμβάνονται οι ομάδες που θα ξεκινήσουν από τον πρώτο προκριματικό. 

Ανάμεσά τους είναι οι 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Μόλντε (Νορβηγία), Αστάνα (Καζακστάν), Ζαλγκίρις Βίλνιους (Λιθουανία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Φλόρα Ταλίν (Εσθονία), η Χέκεν (Σουηδία), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Νιου Σέιντς (Ουαλία), Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Ζρίνσκι (Βοσνία), Λίνκολν (Γιβραλτάρ), Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ (Λευκορωσία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Ράκοβ (Πολωνία), Βαλμιέρα (Λετονία), Λάρνε (Βόρεια Ιρλανδία), Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα), Εσπεράνζ (Λουξεμβούργο), Στρούγκα (Β. Μακεδονία), καθώς επίσης η πρωταθλήτρια Δανίας (Κοπεγχάγη ή Νόρτζελαντ), Τσεχίας (Σπάρτα ή Σλάβια Πράγας), Κύπρου (Άρης Λεμεσού ή ΑΠΟΕΛ), Ουγγαρίας (πιθανότατα Φερεντσβάρος), Ρουμανίας (Φαρούλ ή Στεάουα), Βουλγαρίας (ΤΣΣΚΑ Σόφιας ή Λουντογκόρετς), Σλοβακίας (Ντέμπρετσεν ή Σλόβαν), Τουρκίας (Γαλατά ή Φενέρμπαχτσε), Αζερμπαϊτζάν (πιθανότατα Καραμπάγκ), Αρμενίας (Μπάναντς), Μολδαβίας (πιθανότατα Σέριφ) και Ισραήλ (πιθανότατα Μακάμπι Χάιφα).



Η κλήρωση των playoffs θα διεξαχθεί στις 7 Αυγούστου, ενώ στους έξι νικητές ζευγαριών που θα προκύψουν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League, θα προστεθούν η πρωταθλήτρια Ουκρανίας Σαχτάρ Ντόνετσκ και η πρωταθλήτρια Βελγίου (μία εκ των Γκενκ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και Αντβέρπ).
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.