Header Ads


Υπόκλιση Λουτσέσκου: «Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα, άξιζε το Νταμπλ!»

Υπόκλιση Λουτσέσκου: «Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα, άξιζε το Νταμπλ!»


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου υποκλίθηκε στην νταμπλούχο Ελλάδος ΑΕΚ.. Όλα όσα δήλωσε μετά τον τελικό..

Ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο φινάλε του τελικού Κυπέλλου, την ανωτερότητα της ΑΕΚ στη φετινή σεζόν.




Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στην αίθουσα Τύπου στο Πανθεσσαλικό, όπου η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο με το νικηφόρο 2-0 επί του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραδέχθηκε μεταξύ άλλων, ότι η ΑΕΚ άξιζε φέτος το νταμπλ, αφού ήταν η καλύτερη ομάδα στη σεζόν. 

Αναλυτικά, η συνέντευξη Τύπου του Λουτσέσκου, έχει ως εξής:

-Έχετε προπονήσει ποτέ ξανά μια ομάδα τόσο ανίκανη στα γκολ; Και πόσο πλήρωσε ο ΠΑΟΚ φέτος αυτή την ανικανότητα σε όλους τους θεσμούς;

«Αρχικά να σας πω ότι ο πρώτος υπεύθυνος για την εικόνα στο γήπεδο, είμαι εγώ. Οι παίκτες πίεσαν τον εαυτό τους, ξεπέρασαν τα όριά τους, οπότε δεν μπορώ να τους προσάψω τίποτα. Άρα για τα αποτελέσματα στο γήπεδο, υπεύθυνος είμαι εγώ. Για την Ευρώ, ο ΠΑΟΚ είναι συνηθισμένος να αγωνίζεται τόσο νωρίς εκεί».

-Έχετε πει πολλές φορές ότι δημιουργείται πίεση στην ομάδα. Η αποβολή της ΑΕΚ, τον άγχωσε τον ΠΑΟΚ και είχε αποκαρδιωτική εικόνα. Πόσους παίκτες θέλει για να γίνει ανταγωνιστικός απέναντι σε τρεις ομάδες πρωταθλητισμού και πόσο μακριά είναι;

«Δεν ήταν η αποβολή που μας έφερε την πίεση. Μετά από την αποβολή ήμασταν εκεί. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες. Αλλά από ένα ανόητο λάθος και μια άτυχη κατάσταση, φάγαμε το γκολ απόν την ΑΕΚ και μετά όντως αρχίσαμε να αισθανόμαστε την πίεση. Γίναμε νευρικοί γιατί έπρεπε να κερδίσουμε με κάθε κόστος. Χάσαμε την ισορροπία. Τα αποτελέσματα, τα τρόπαια, πηγαίνουν στις ομάδες που είναι πιο δυνατές πνευματικά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αν είχαμε σκοράρει σε 5-5 ευκαιρίες που είχαμε, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Απόψε είναι δύσκολη νύχτα για εμένα, είναι δύσκολο να απαντήσω για το πόσους παίκτες χρειάζεται η ομάδα, όπως με ρωτήσατε».

-Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δημιούργησε φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά με την αλλαγή του Μπίσεσβαρ, μήπως μπερδέψατε την ομάδα;



«Η καθίζηση μπορεί να έχει την εξήγηση ότι η πίεση που υπάρχει στο ότι μπορεί να χάσουμε το παιχνίδι, μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογικά θέματα. Φέτος όταν είχαμε έναν μεγάλο στόχο μπροστά μας και ερχόταν η πίεση… καταρρέαμε. Υπεύθυνος σε αυτή την περίπτωση είναι ο προπονητής. Όχι δεν συμφωνώ για αυτό που λέτε για τον Μπίσεσβαρ. Νομίζω πως από την είσοδο του Μπίσεσβαρ και του Αντρέ και ο τρόπος που παίζαμε σε εκείνο το σημείο, μας έδωσε τη δυνατότητα να ελέγξουμε το παιχνίδι. Ο Αντρέ είχε τη δυνατότητα να αλλάζει το παιχνίδι. Υπήρχε και ο Τάισον. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Όταν δεν κερδίζουμε, τα πράγματα ερμηνεύονται με πιο σκοτεινό τρόπο».

-Μετά από δύο χαμένους τελικούς από Ολυμπιακό στα Play Offs και ΑΕΚ στο Κύπελλο, είναι πετυχημένη η χρονιά; Και τι θα λέγατε στον κόσμο;

«Για εσάς και για τον κόσμο είναι κακή σεζόν. Για εμένα είναι φυσιολογική σεζόν. Η θέση που τερματίσαμε. Είναι μεταβατική σεζόν. Αλλάξαμε πολλούς παίκτες. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες. Δεν πήγαν τα πράγματα καλά, όταν είχαμε στόχους. Χάσαμε δύο παίκτες που για εμάς ήταν ξεχωριστοί, όπως ο Νέλσον και ο Νάρεϊ. Τα πάντα δούλεψαν εναντίον μας. Το ένα λάθος γίνεται γκολ. Εμείς χάνουμε τις ευκαιρίες μας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Όταν έχεις ποδοσφαιριστές που δεν έχουν την εμπειρία για να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις, γίνονται αυτά. Ο κόσμος είναι φυσιολογικό να είναι στεναχωρημένος, πληγωμένος. Δεν καταλαβαίνουν όλοι την έννοια μιας μεταβατικής σεζόν. Μόνο με θετική ενέργεια, σκέψη και στήριξη, θα μπορούν τα πράγματα να βελτιωθούν».

-Μήπως η ομάδα γενικά στη σεχζόν δεν προδώθηκε από τους νεαρούς, αλλά από τη μη αποτελεσματικότητα των παλιών, που έπρεπε να αποτελέσουν παράδειγμα για τους νεότερους;

«Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα πράγματα. Είναι ένα σύνολο. Η ποιότητα ενός συνόλου και όχι μόνο παικτικά, αλλά στα γενικότερα χαρακτηριστικά, έχει να κάνει με την πλειοψηφία. Δεν έχει να κάνει με το αν πλήγωσαν οι παλαιότεροι την ομάδα. Θα θέλαμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο κάποιους παίκτες, όπως ο Ομάρ για παράδειγμα, που είναι πολύ ποιοτικός παίκτης, αλλά δεν μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε. Νομίζω ότι γενικότερα και αυτοί οι ποδοσφαιριστές οι πιο έμπειροι, δεν έχουν τον ίδιο ρόλο που είχαν πριν. Δεν είμαστε εδώ για να βρούμε κάποιον ένοχο. Ο υπεύθυνος για την κατάσταση της ομάδας στο γήπεδο, είμαι εγώ. Μέσα σε μια μεταβατική χρονιά, μπορείς να περιμένεις το καλύτερο και το χειρότερο. Έχουμε πληρώσει πολλές φορές, κάποια ατομικά λάθη. Κάποιοι παίκτες μπορεί να βιαστούν παραπάνω, να πάνε με μεγαλύτερη ορμή σε μια φάση. Αυτό μπορεί να σου κοστίσει μέσα στη σεζόν. Κερδίζουν οι ομάδες που είναι πιο δυνατές πνευματικά».

-Στο ποδόσφαιρο παίζουν δύο ομάδες. Έχει πει διάφορά κατά το παρελθόν για την ΑΕΚ. Ο κύριος Αλαφούζος στην Αθήνα έχει πει διάφορα για την ΑΕΚ, ότι δεν κέρδισε δίκαια το πρωτάθλημα. Πιστεύετε ότι η ΑΕΚ το πήρε δίκαια το νταμπλ; Στα δικά σας, μάτια.



«Επειδή κατά κάποιον τρόπο με προκαλείτε, σε εισαγωγικά. Ήμουν πάντα δίκαιος σε αυτό που έλεγα. Θεωρώ ότι ήταν δικός μας, τίτλος. Μας τον έκλεψαν. Αυτός ο τίτλος όμως φέτος, τον άξιζε η ΑΕΚ. Ήταν η καλύτερη ομάδα. Ακόμα και στα τελευταία παιχνίδια που παίξαμε μεταξύ μας, δεν είπα ποτέ ότι χάσαμε για οποιονδήποτε λόγο. Και απόψε που η ΑΕΚ έπαιξε με 10 παίκτες. Το άξιζε η ΑΕΚ».

-Πιστεύετε ότι το πλάνο που ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με αυτή την στρατηγική, μπορεί να φέρει τρόπαια;

«Ο ΠΑΟΚ από αυτή τη σεζόν που κέρδισε εμπειρίες, πρέπει να προσθέσει ποιότητα και προσωπικότητα. Η προσωπικότητα είναι το πιο χαρακτηριστικό που χρειάζεται μια ομάδα και είναι κοντά με την ποιότητα».

-Υπάρχει δημοσίευμα στη Ρουμανία ότι μιλάτε με την Αλ Αχλί. Υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσετε;

«Είναι χαζές ιστορίες αυτές. Δεν ισχύουν».

-Πόσες χρονιές θα χρειαστούν για να επενδύσει ο ΠΑΟΚ σε νέους παίκτες και να υπάρχει αποτέλεσμα;

«Είναι οι παίκτες που πρέπει να έχουν υποστήριξη και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν από σεζόν σε σεζόν».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.