Header Ads


Ατρόμητος-ΑΕΚ | Πότε θα βγει η απόφαση μετά την έφεση της ΑΕΚ

Ατρόμητος-ΑΕΚ | Πότε θα βγει η απόφαση μετά την έφεση της ΑΕΚ


Τι προβλέπεται από εδώ και πέρα - Πότε συνεδριάζει η Επιτροπή, πότε θα έχουμε απόφαση..

Δείτε πώς έχουν τα δεδομένα με τους… χρόνους, μετά την απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της Stoiximan Super League να διεξαχθεί κανονικά το Ατρόμητος-ΑΕΚ.




Το πειθαρχικό όργανο της Stoiximan Super League αποφάσισε να απαλλάξει τον Ατρόμητο και να διατάξει την διεξαγωγή του αγώνα με την ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική. Οι «κιτρινόμαυροι» με ανακοίνωσή τους έκαναν γνωστό πως δεν εγκαταλείπουν την υπόθεση και θα ασκήσουν έφεση, με την τύχη της αναμέτρησης να έχει ακόμη... μέλλον μέχρι να κριθεί οριστικά.

Βάσει κανονισμών, η πλευρά της «Ένωσης» έχει προθεσμία δύο εργάσιμων ημερών, μέχρι και την Πέμπτη δηλαδή, να καταθέσει την έφεση. Αυτή θα εξεταστεί από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δηλαδή ένα διαφορετικό όργανο (τριμελές), με άλλους τακτικούς δικαστές.



Η αρμόδια επιτροπή συνεδριάζει συνήθως τις Τετάρτες και συνήθως εκδίδει τις αποφάσεις της εντός μιας εβδομάδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η υπόθεση δεν αναμένεται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά στην έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων; Το καλό αλλά μάλλον πολύ ασυνήθιστο σενάριο είναι να βγάλει ετυμηγορία ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αλλά μάλλον το πιο ρεαλιστικό είναι να εκδώσει απόφαση στα μέσα της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Στην εκδίκαση της έφεσης, πέρα από την ΑΕΚ που θα την καταθέσει, θα κληθεί να παραστεί και ο Ατρόμητος ως εγκαλούμενος βάσει της ένστασης που είχαν κάνει οι «κιτρινόμαυροι». Όσον αφορά στους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που έκαναν πρόσθετη παρέμβαση στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό ως έχοντες έννομο συμφέρον, δεν θα κληθούν από το δικαστήριο, ωστόσο εφόσον το επιθυμούν μπορούν να παραστούν και στην εκδίκαση της έφεσης.



Σημειώνεται πως υπάρχει δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS), αλλά σημειώνεται πως υπάρχει η χρονική πίεση για την επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, που ολοκληρώνεται στις 12 Μαρτίου, εν όψει των playoffs. Για να υπάρξει επικύρωση, δεν θα πρέπει να υπάρχουν... δικαστικές εκκρεμότητες που μπορεί να ανατρέψουν τη βαθμολογία ή και το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στα playoffs και τα play out.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.