Header Ads


Άρης - ΑΕΚ 74-64

Άρης - ΑΕΚ 74-64


Σταμάτησε το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ στη Basket League καθώς με εχθρική διαιτησία αλλά και παιδικά λάθη έχασε με 74-64 από τον Άρη.

Η ΑΕΚ έχασε για δεύτερη φορά φέτος από τον Άρη (74-64) σε ένα παιχνίδι χωρίς να είναι απαραίτητα χειρότερη, έκανε τραγικά αβίαστα λάθη (17) που έδιναν συνεχώς εύκολους πόντους (19) στον Άρη, την ώρα που εκείνη, έβγαζε αίμα από την πολύ σκληρή στα όρια του φάουλ, άμυνα των αντιπάλων της. Στο τέλος έχασε και το μυαλό της, έβαλε την εξέδρα στο παιχνίδι και τελικά γνώρισε μια ήττα-πισωγύρισμα στην καλή πορεία που είχε τελευταία. Καλύτεροι για την Ένωση ήταν οι Μίτσελ και Μάιλς με όλους τους παίκτες όμως να είναι πολύ άστοχοι.




Το ματς

Ο Ηλίας Καντζούρης ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Φρέιζιερ, Γιάνκοβιτς, Μάιλς και Μίτσελ, ενώ ο Γιάννης Καστρίτης με τους Χάγκινς, Νότε, Νετζήπογλου, Χόρκλερ και Γκούντγουιν. Οι παίκτες του Άρη ξεκίνησαν πολύ επιθετικά στην άμυνα τους, στο όριο του φάουλ, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία της μπάλας με τον Μίτσελ μόνο να σκοράρει, ενώ αμυντικά η Ένωση δεν είχε καλές επιστροφές και δέχτηκε δύο τρίποντα στον τρανζίσον (10-4). Ακόμα δύο τρίποντα από τον Νότε και τον Νετζήπογλου εκτόξευσαν την διαφορά, με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο στο ξεκίνημα του αγώνα (16-4). Η ΑΕΚ γύρισε σε μια matchup ζώνη, όμως συνέχισε να δέχεται πόντους από την περιφέρεια, ενώ ταυτόχρονα η επίθεση της ήταν πολύ στατική (26-13). Με τρίποντο του Γουίλιαμς στην εκπνοή του δεκαλέπτου, η ΑΕΚ μείωσε την διαφορά (26-19).

Η Ένωση έκανε μια προσπάθεια να μειώσει με τον Ξανθόπουλο να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, αλλά και πάλι αμυντικά δεχόταν εύκολα τρίποντα (31-23). Δύο συνεχόμενα τρίποντα από Μάιλς και Φλιώνη, με την ΑΕΚ να μειώνει μετά από αρκετή ώρα (33-29). Αργά αλλά σταθερά η Ένωση μείωνε το σκορ έχοντας ένα σερί 19-8 για το (34-32). Καλάθι και φάουλ από τον Μίτσελ που είχε κερδίσει τις μάχες στις ρακέτες και η ΑΕΚ βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής (37-35). Ο Χρηστίδης με επιθετικό ριμπάουντ, έγραψε το σκορ του ημιχρόνου (39-35).

Το ίδιο κακό ξεκίνημα με την πρώτη περίοδο έκανε και πάλι η ΑΕΚ με φτηνά λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να ξαναπάρει διαφορά με τον Νετζήπογλου (46-37). Σερί τρίποντα και πάλι από Φλιώνη και Μάιλς με την ΑΕΚ να πλησιάζει (46-43). Οι παίκτες της ΑΕΚ κάθε φορά που ήταν είτε να ισοφαρίσουν είτε να περάσουν μπροστά έκαναν φτηνά λάθη και ο Άρης διατηρούσε το προβάδισμα (51-47). Για μια ακόμα φορά ενώ η ΑΕΚ είχε το μομέντουμ, όμως με 3 σερί αβίαστα λάθη, δεν της επέτρεψε να πάρει το προβάδισμα και δέχτηκε και καλάθι (55-49). Τρίποντο από τον Μήτρου Λονγκ και ο Άρης ξέφυγε και πάλι στο τέλος της 3ης περιόδου (58-51).



Καλάθι και φάουλ από τον Μίτσελ, για να μειώσει η ΑΕΚ (62-58). Συνέχεια στα τραγικά λάθη της Ένωσης που πετούσε την μία ευκαιρία μετά την άλλη και ο Άρης ξέφυγε για τα καλά και πάλι (70-58) με τρίποντο του Νότε. Οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν την διαφορά μέχρι το τέλος, χάρις στις κακές επιλογές της ΑΕΚ και με τον Γκούντγουιν να κάνει πάρτι στα επιθετικά ριμπάουντ, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν (74-64).

Άρης – ΑΕΚ: 74-64

Δεκάλεπτα: 26-19, 39-35, 58-51, 74-64

Άρης (Καστρίτης): Χόρκλερ 8, Γκούντγουιν 16, Μήτρου-Λονγκ 7, Τολιόπουλος 1, Φίλιος, Σχίζας, Νότε 14, Σιδέρης, Νετζήπογλου 14, Χαβαλές, Χριστίδης 2, Χάγκινς 12.

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φρέιζιερ , Πετρόπουλος , Ξανθόπουλος , Φλιώνης 6, ΜακΓκρίφ 6, Γιάνκοβιτς 2, Μάιλς 14, Γόντικας 4, Παπαδάκης 2, Γουίλιαμς 9, Μίτσελ 15,  Στρέλνιεκς 6.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.