Header Ads


Πρώτη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες η ΑΕΚ!

Πρώτη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες η ΑΕΚ!


Η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αυτό αποδεικνύεται πλέον σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες!
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, στο 2022, αφού κέρδισε με επιβλητικό τρόπο, τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό με 4-0 για τη 15η αγωνιστική της Super League, την Τετάρτη (28/12). 




Μετά από αυτό το ματς, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ξεχωρίζει, με βάση τη «γλώσσα» των αριθμών, αφού μεταξύ άλλων, έχει τόσο την καλύτερη επίθεση, όσο και την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.

Πιο αναλυτικά, η ΑΕΚ έχει πετύχει 30 γκολ συνολικά, δηλαδή βάζει δύο τέρματα ανά αγώνα στον μέσο όρο, αφήνοντας δεύτερο τον Παναθηναϊκό με 26 και τρίτο τον Ολυμπιακό με 25. Επίσης, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει δεχθεί μόλις 5 γκολ, που είναι η κορυφαία άμυνα, αφού δέχεται μόλις 1 γκολ ανά τρεις αγώνες, ενώ ακολουθούν ο Παναθηναϊκός με 6 γκολ παθητικό, με τον Ολυμπιακός να έχει 10 και τον ΠΑΟΚ 11.



Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ έχει μακράν τις περισσότερες τελικές προσπάθειες με 234, με τον Ολυμπιακό να έχει 192, τον Παναθηναϊκό 177 και τον ΠΑΟΚ. Είναι και πρώτη στις ασίστ με 21, με τον Ολυμπιακό να έχει 18 και τον Άρη να έχει 15 με ένα ματς λιγότερο. Ακόμα, η ΑΕΚ είναι πρώτη σε κλεψίματα, με 395, μπροστά από τον ΠΑΟΚ (393) και τον ΟΦΗ (388), ενώ είναι πρώτη και σε κερδισμένα φάουλ με 268, μπροστά από Ιωνικό (252) και ΠΑΟΚ (239).



Συν τοις άλλοις, η ΑΕΚ έχει και τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα, που δεν είναι άλλος από τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος είναι στην κορυφή μαζί με τον Νίκο Καρέλη του Παναιτωλικού, με 9 γκολ. Ο διεθνής άσος από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είναι και ο καλύτερος παίκτης της λίγκας σε τελικές προσπάθειες, με 44, με τον Σέρχιο Αραούχο να ακολουθεί με 42 και τέταρτος είναι ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς με 30. Αντίστοιχα, η ΑΕΚ έχει και τους παίκτες με τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα, αφού οι Νίκλας Ελίασον και Πάολο Φερνάντες, έχουν δώσει από 5 ο καθένας, ενώ τέταρτος είναι ο Σέρχιο Αραούχο με 4 τελικές πάσες.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.