Header Ads


Αραούχο: «Δεν θα έπαιζα σε άλλη ελληνική ομάδα εκτός από ΑΕΚ»

Αραούχο: «Δεν θα έπαιζα σε άλλη ελληνική ομάδα εκτός από ΑΕΚ»


Ένας από εμάς για πάντα ο Σέρχιο Αραούχο - Η αποκάλυψη για προτάσεις από δύο ελληνικές ομάδες, δείτε ποιοι τον είχαν προσεγγίσει στο παρελθόν
Αιώνια πιστός στην ΑΕΚ δηλώνει ο Σέρχιο Αραούχο. Σε συνέντευξή του στο «ΦΩΣ», ο Αργεντινός φορ και αρχηγός της «Ένωσης» ξεκαθαρίζει πως δεν θα έπαιζε σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα, αν και αποκαλύπτει πως μετά την πρώτη του θητεία σε αυτή είχε συζητήσει με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. 




Ο «Τσίνο» δηλώνει έτοιμος να θυσιάσει τον εαυτό του για την ομαδική λειτουργία, αναφέρεται στην κοινωνική ευθύνη που έχουν οι ποδοσφαιριστές, ενώ δηλώνει συγκλονισμένος από το κλίμα στην Opap Arena. 

Αναλυτικά, ο 30χρονος άσος μίλησε για:

-την κοινωνική ευθύνη των ποδοσφαιριστών: «Όλοι έχουμε κοινωνική ευθύνη. Οι ποδοσφαιριστές δίνουμε το παράδειγμα. Τα 90 λεπτά που έχω αντιπαλότητα με έναν άλλον ποδοσφαιριστή μένουν μέσα στο γήπεδο. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο κόσμος».

-την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα: «Είναι λίγο τρελό να μιλήσουμε από τώρα για το πρωτάθλημα. Είμαστε πίσω στην βαθμολογία και πρέπει να σεβαστούμε την δουλειά που έχει γίνει από τον Παναθηναϊκό και την απόδοσή του στα προηγούμενα παιχνίδια. Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας και θέλουμε να παίρνουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται. Θέλω να κατακτήσει η ομάδα του πρωτάθλημα, να είμαι παρών όταν το ξανακάνει αυτό, ελπίζω να το καταφέρουμε. Θέλω να σηκώσουμε αυτό το τρόπαιο με έναν μεγάλο φίλο μου, τον καλύτερο φίλο μου μπορώ να πω, τον Πέτρο (Μάνταλος)».



-το στυλ που παίζει η ΑΕΚ και τον Ματίας Αλμέιδα: «Το βασικό μας χαρακτηριστικό είναι η πίεση και αυτό μας ζητάει ο προπονητής. Θέλει πίεση μέχρι… θανάτου και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο! Να παίρνουμε την μπάλα γρήγορα από τον αντίπαλο! Με αυτόν τον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε περισσότερο την μπάλα και να τρέχουμε λιγότερο. Μας το ξεκαθάρισε από την αρχή. Σίγουρα χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα για να καταλάβουμε και να προσαρμοστούμε στον τύπο παιχνιδιού που θέλει. Νομίζω πάντως πως έχει ήδη αποδείξει πως είναι σπουδαίος προπονητής και μπορεί να δώσει μεγάλα πράγματα σε αυτή την ομάδα. Ο Ματίας πλησιάζει τον ποδοσφαιριστή, του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη. Το μόνο που ζητάει από εμάς είναι να του ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη με την απόδοση που θα έχουμε. Προσωπικά είμαι ευγνώμων γιατί μου έδειξε από την αρχή απόλυτη εμπιστοσύνη, μου έδειξε κάποια πράγματα, μου έδωσε να καταλάβω τι θέλει από εμένα στον αγώνα. Το μόνο που μου λείπει αυτό το διάστημα είναι το γκολ, ελπίζω να το πετύχω σύντομα».



-την δική του συνεισφορά στην ομάδα: «Η λέξη “αυτοθυσία” είναι κάτι που δεν το διαπραγματεύομαι. Μου αρέσει να θυσιάζομαι για την ομάδα, μου αρέσει να τρέχω για τους συμπαίκτες μου, μου αρέσει να τους βοηθάω, να τους μεταδίδω αυτή την ενέργεια για το καλύτερο της ομάδας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Μου αρέσει αυτό που μου ζητάει ο προπονητής, μου αρέσει να βοηθάω την ομάδα».

-το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Το νέο γήπεδο μας βοηθά πάρα πολύ, ο κόσμος της ΑΕΚ είχε τεράστια δίψα να επιστρέψει η ομάδα στο σπίτι της, είναι συγκλονιστικό αυτό που ζούμε. Ο κόσμος τραγουδάει ως το τελευταίο λεπτό».

-τα παιδικά χρόνια που είχε ο ίδιος: «Η οικογένειά μου τα έφερνε πέρα ίσα – ίσα, αλλά οι γονείς μου πάντα προσπαθούσαν να μου δώσουν ό,τι μπορούσαν περισσότερο. Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου για τις αρχές που μου έδωσαν. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στις οικογένειες που εμποδίζουν την βοήθεια στα παιδιά, να τα πηγαίνουν και να τα παίρνουν από τις προπονήσεις, να τους αγοράζουν παπούτσια. Εγώ έπαιζα ξυπόλυτος, αλλά δεν με ένοιαζε!».

- την επικοινωνία που είχε με τους γονείς του αδικοχαμένου φίλου του Άρη, Άλκη Καμπανού: «Από την πρώτη στιγμή που άκουσα ότι οι γονείς του Άλκη βρίσκονταν στην αίθουσα των βραβείων ήθελα πάρα πολύ να τους γνωρίσω. Είναι κρίμα που δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε την ίδια γλώσσα για να τους πως όλα όσα ήθελα. Είναι κρίμα, πολύ κρίμα αυτό που συνέβη στο παιδί τους».

-το αν θα έπαιζε ποτέ σε άλλη ελληνική ομάδα και αν υπήρχαν επαφές κατά το παρελθόν: «Έχω δεχτεί πολλή αγάπη από τον κόσμο της ΑΕΚ και δεν θα πήγαινα παίξω στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό. Το έχω σκεφτεί πολύ, δεν θα ήταν σωστό να το κάνω. Αν δεν μπορούσα να συνεχίσω στην ΑΕΚ, θα προτιμούσα να γυρίσω στην Ισπανία, να είμαι κοντά στην κόρη μου. Όταν έπαιξα το πρώτο εξάμηνο στην ΑΕΚ, υπήρξαν κάποιες συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.