Header Ads


Μουντιάλ 2022 | Αυτός είναι ο συμβολισμός του μανδύα που φόρεσε ο Μέσι (vid)

Μουντιάλ 2022 | Αυτός είναι ο συμβολισμός του μανδύα που φόρεσε ο Μέσι (vid)


Δείτε τι συμβολίζει ο μανδύας που φόρεσε ο Μέσι στην απονομή - Για ποιο λόγο έπρεπε να τον φορέσει μόνο εκείνος..

Λίγα λεπτά πριν σηκώσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Λιονέλ Μέσι φόρεσε έναν μανδύα που προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά. 




Ο τελικός των τελικών είναι η φράση που ταιριάζει άψογα δίπλα στο παιχνίδι της Αργεντινής με τη Γαλλία. Η «αλμπισελέστε», μετά από ένας ματς-θρίλερ κατέκτησε το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1986.

Φυσικά το κεντρικό πρόσωπο σε αυτόν τον θρίαμβο ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη διοργάνωση και κατάφερε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Ωστόσο λίγο πριν την απονομή, προέκυψαν αρκετά ερωτηματικά γύρω από τον μανδύα με το οποίο έντυσαν τον Αργεντινό αστέρα.



Πρόκειται για ένα μαύρο πανωφόρι με χρυσές λεπτομέρειες, το οποίο ο ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν όχι απλώς φόρεσε αλλά ντυμένος με αυτό σήκωσε στον ουρανό το τρόπαιο του Μουντιάλ και ταυτόχρονα, μία από τις πιο ιστορικές εικόνες του 21ο αιώνα θα συνοδεύονται με αυτό.





Ο ποδοσφαιρικός κόσμος δεν άργησε να ξεκινήσει τις... ερωτήσεις αλλά και τα παράπονα που η μεγαλύτερη στιγμή του Μέσι είχε πάνω του τον συγκεκριμένο μανδύα. Ωστόσο, πρόκειται για ένα ρούχο που έχει τεράστια ιστορία πίσω του.

Ο μανδύας λέγεται «Bisht» και είναι ένα παραδοσιακό αραβικό ρούχο το οποίο υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τα βιβλία αλλά και τις εικόνες για τον πολιτισμό των Αράβων. Συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο πανωφόρι το φορούσαν οι Βασιλιάδες αλλά και οι άνθρωποι που είχαν υψηλό κύρος στην κοινωνία.

Φοριέται σε ειδικές περιστάσεις ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι το φορούσαν οι πολεμιστές όταν νικούσαν έναν πόλεμο.

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.