Header Ads


Μουντιάλ 2022: Οι μπάλες φορτίσουν σαν κινητά (pics)

Μουντιάλ 2022: Οι μπάλες φορτίσουν σαν κινητά (pics)


Δείτε για ποιο λόγο φορτίζουν, τι συμβαίνει με τις μπάλες «Al Rihla»..

«Μπέρδεμα» προκάλεσε στους ποδοσφαιρόφιλους, μια εικόνα με τις μπάλες της Adidas για το Μουντιάλ 2022, να φορτίζονται πριν από έναν αγώνα.




Η πασίγνωστη εταιρεία αθλητικών ειδών ανέλαβε για ακόμα μια φορά τη δημιουργία των μπαλών για το τουρνουά του Κατάρ, που φέρει την ονομασία «Al Rihla», που μεταφράζεται στα αραβικά ως «το ταξίδι».

Ωστόσο, υπάρχει σημαντική διαφορά από πλευράς προδιαγραφών συγκριτικά με τις παλαιότερες, καθώς οι μπάλες του 2022 έχουν εξοπλιστεί με αισθητήρες κίνησης 500Hz που αλλάζουν εντελώς το παιχνίδι.

Παρακολουθούν τη θέση, το χτύπημα και την κίνηση κάθε λακτίσματος και κεφαλιάς στον αγωνιστικό χώρο, σε 500 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Οι αισθητήρες έχουν επίσης καθοριστική σημασία για την εφαρμογή των νέων ημι-αυτόματων οφσάιντ.





Όμως, η νέα τεχνολογία σημαίνει ότι οι μπάλες πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένες για να λειτουργήσουν σωστά. Viral έχει γίνει μια εικόνα που δείχνει τέσσερις μπάλες να είναι συνδεδεμένες σε πολύπριζο, με τον ίδιο τρόπο που φορτίζει κάποιος το κινητό του τηλέφωνο. Η μπαταρία του αισθητήρα ζυγίζει 14 γραμμάρια και μπορεί να διαρκέσει έως και έξι ώρες.




Πώς η μπάλα του Μουντιάλ 2022 έκρινε αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο άγγιξε τη μπάλα ή όχι

Η τεχνολογία της χρειάστηκε τη Δευτέρα, όταν επιβεβαίωσε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ακούμπησε τη μπάλα με το κεφάλι ύστερα από σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες, στο ματς της Πορτογαλίας εναντίον της Ουρουγουάης.

Ο Ρονάλντο ισχυρίστηκε ότι αυτός ήταν που σκόραρε, κάτι που σημαίνει πως θα ισοφάριζε τα εννέα γκολ του Εουσέμπιο σε Μουντιάλ. Αλλά ακόμη και από τις επαναλήψεις σε αργή κίνηση, ήταν δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος αν ο CR7 είχε όντως έρθει σε επαφή με τη μπάλα.

Ωστόσο, η Adidas, με τις υψηλής τεχνολογίας μπάλες της, μπόρεσε να αποδείξει ότι στην πραγματικότητα ήταν γκολ του Φερνάντες.



«Στον αγώνα μεταξύ της Πορτογαλίας και της Ουρουγουάης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Connected Ball Technology που φιλοξενείται στην επίσημη μπάλα αγώνα Al Rihla της Adidas, είμαστε σε θέση να πούμε οριστικά ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με την μπάλα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο για το πρώτο γκολ στο παιχνίδι.

»Δεν μπόρεσε να μετρηθεί καμία εξωτερική δύναμη στην μπάλα, όπως φαίνεται από την έλλειψη «καρδιακού παλμού» στις μετρήσεις μας και στο γράφημα.

«Ο αισθητήρας IMU των 500Hz στο εσωτερικό της μπάλας μας επιτρέπει να είμαστε εξαιρετικά ακριβείς στην ανάλυσή μας», ανέφερε η ανακοινώση της εταιρείας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.