Header Ads


Μια βραδική βραδιά: Η ΑΕΚ υπέταξε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν στο ΟΑΚΑ! (vid)

Μια βραδική βραδιά: Η ΑΕΚ υπέταξε την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν στο ΟΑΚΑ! (vid)


Όταν η Μίλαν προσκύνησε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.. Μια μαγική βραδιά, μια νύχτα ονειρεμένη..

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2006: ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ 1-0

Η 21η Νοεμβρίου του 2006 είναι μια από τις σημαντικότερες ημερομηνίες στη νεότερη ιστορία της ΑΕΚ. Η νίκη επί της Μίλαν στο ΟΑΚΑ με 1-0 για το Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2006-07 είναι μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές στιγμές της ομάδας και από τις πολύ χαρακτηστικές στιγμές της διοικητικής τετραετίας του Ντέμη Νικολαϊδη.




Ηταν 5η αγωνιστική των ομίλων και η ΑΕΚ ερχόταν από την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ με σκορ 1-0 επί της γαλλικής Λιλ στο ΟΑΚΑ. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές είχε τέσσερις βαθμούς και με τη νίκη επί της Μίλαν έφτασε στους 7, γεγονός που της επέτρεπε να ελπίζει ότι με καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λιλ στην τελευταία αγωνιστική, θα μπορούσε να τερματίσει δεύτερη πίσω από τη Μίλαν και να περάσει στους 16. Για την ιστορία, η ΑΕΚ έφερε 2-2 με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες, την ώρα που η σκανδαλωδώς αδιάφορη Μίλαν έχανε με 0-2 στο Σαν Σίρο από τη Λιλ.

Στο ΟΑΚΑ, όμως, σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια, η Μίλαν μόνο αδιάφορη δεν ήταν. Μάρτυρας οι... σκηνές αλλοφροσύνης του Πίπο Ιντσάγκι όταν ο συμπατριώτης του τερματοφύλακας της ΑΕΚ Στέφανο Σορεντίνο τον σταμάτησε σε τέσσερα τετ-α-τετ από αυτά που ο πρώην μεγάλος Ιταλός σκόρερ είχε για... πρωινό.



Το γκολ της ΑΕΚ ήρθε στο 32', μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ. Ηταν μια από τις εκτελέσεις του Βραζιλιάνου που άφηναν τον αντίπαλο τερματοφύλακα χωρίς περιθώρια αντίδρασης, όχι με φάλτσο στη γωνία του τείχους, αλλά χαμηλά στη γωνία του. Τα βίντεο που παραθέτουμε, δείχνουν όχι μόνο το γκολ και τα υπόλοιπα στιγμιότυπα, αλλά και το πώς βίωσαν οι οπαδοί σε διάφορα σημεία των εξεδρών τις στιγμές πριν και μετά την εκτέλεση.

Η αντίπαλος ήταν η ομάδα που έμελλε να κατακτήσει το  τρόπαιο  στο ίδιο γήπεδο λίγους μήνες αργότερα με αντίπαλο τη Λίβερπουλ. Ηταν η πρώτη φορά που η ΑΕΚ νικούσε μια... εν αναμονή πρωταθλήτρια Ευρώπης, γεμάτη από αστέρια όπως αυτά που θα δείτε πιο κάτω στην ενδεκάδα της. Σημειωτέον ότι ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα έγινε εκείνο το βράδυ, σε ηλικία 40 ετών και 213 ημερών, ο μεγαλύτερος έως τότε σε ηλικία ποδοσφαιριστής που είχε αγωνιστεί σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αμυνόμενη και υπερασπιζόμενη το γκολ της, θα μπορούσε να έχει σκοράρει και δεύτερη φορά. Ηταν ένα πλασέ του Ζούλιο Σέζαρ στο 62', το οποίο ο συμπατριώτης του Ντίντα απέκρουσε με υπερέκταση του σώματός του. Ηταν τόσο δύσκολη επέμβαση, που προκάλεσε τον τραυματισμό και την αλλαγή του τερματοφύλακα της Μίλαν λίγη ώρα αργότερα!



Η ΑΕΚ του Λορένθο Σέρα Φερέρ, η ΑΕΚ που συνδύαζε την εμπειρία και νιάτα, χάρισε μια ονειρική βραδιά σε περίπου 60 χιλιάδες φιλάθλους  (56.203 εισιτήρια) και σε εκατομμύρια τηλεθεατές. Ηταν η τελευταία πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά της ΑΕΚ, αφού στα χρόνια που ακολούθησαν οι επιτυχίες ήταν λίγες, με πιο ξεχωριστή το 1-0 επί της Μπενφίκα τρία χρόνια μετά. Αλλά οι δύο νίκες δεν μπορούν να συγκριθούν η μία με την άλλη.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας,Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος (78' Μόρας), Ζήκος, Έμερσον, Μαντούκα, Τόζερ (66' Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (86' Χετεμάι) Λυμπερόπουλος.

Μίλαν: Ντίντα (78' Κάλατς), Μπρόκι, Μαλντίνι, Κοστακούρτα (46' Γιανκουλόφσκι) Σίμιτς, Ολιβέιρα (70' Μποριέλο) Ζέεντορφ, Πίρλο, Κακά, Μπονέρα, Ιντσάγκι.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.